RochOs

Alla inlägg under november 2012

Av rochos - 21 november 2012 22:22

R måste ha fått i sig raketbränsle på något för idag älgade han på i skritten så stackars O som var med på släp, fick trava ikapp oss flera gånger vilket säkert var lite bökigt i skogen bland stenar och rötter. Stackarn har ju ingen som lyser upp vägen åt honom. R har det lite lyxig så med mig på ryggen som lyser  upp vägen/stigen åt honom.

Det blev ungefär samma runda som sist men tvärtom. Vi började med Wallander och avslutade ett varv i skogen..


 

Av rochos - 19 november 2012 22:35

O fick besök av hovis och skoddes med vinterskor, dock ingen sula. Någon snö verkar vi inte få än på ett tag. Fick jobba lite själv och träna på nitningen.

Han är fortfarande lite lös i magen och det var nästan så att han träffade hovis när hon grejade med ena bakbenet. Det får bli ännu en bakdelstvätt i helgen som kommer. Det är nämligen så att vi har ingen fin duschspilta utan hos oss får man stå utanför ena stalldörren för en dusch och det funkar finemang, i dagsljus. Det går om man vill även i mörker men lampan är ingen hundra wattare så resultatet kan bli spännande..

 

Efter jobbet tog jag med båda grabbaran med på en skogstur, uppsuttet på R och O på släp. 2 varv i skogen och sen bara för att jäklas lite med R så avslutade vi turen med att rida bort till Wallander. LurvOskar blev som vanligt svettig så att pälsen på bogen blir alldeles krullig. Men nu är klippmaskinens skär bortplockade och ska lämnas in för slipning. Vill inte ha ännu en randig häst även om det nu bara skulle bli hals och bog klippta..


 

Av rochos - 18 november 2012 18:37

Ja kvarlevorna av dem som fanns är nog i chock   

Har faktiskt motionerat 2 hästar idag, eller de båda har fått röra på sig i alla fall. För att inte överdriva det hela så var det mest skritt idag. R fick dock trava där det gick. Det blev inget avancerat, lite sidförande här och där. R kändes trött på vägen bort men piggnade till när vi vände hemåt och en gång tjurade han till när hellre ville ta en galopp än ett tråkigt trav. Så det blev repris från gårdagen med ett bakutkick men med ett tillägg, ett pipljud.

Men innan kunde visa oss ute bland folk så åkte klippmaskinen fram igen. Hela hästen var helt randig!

Fick bort ränderna hyfsat tack och lov.


Ri fick alltså också komma ut på en tur. Vi traskade bort mot Wallander och även han fick pyssla lite med sidvärtes övningar längs med vägen. Han var lite trevligare att rida idag än sist.


 

Av rochos - 17 november 2012 23:02

Japp vi vågade oss ut i skogen, det var inte så farligt men visst, blött är det. R var inte direkt överförtjust i min idé att traska i skogen och att O skulle med på släp gjorde inte saken bättre men han skötte sig hyfsat bra. När vi kom ner till ängen med alla diken så fick R ett ryck och tog ett skutt över den första och O var inte sen att hänga på. Sen skuttade O över alla diken medans R gjorde som han brukar, stora kliv över tills vi kom till den sista diket för då tog han ett skutt igen och efter det så flög fan i båda två. Båda började busa, R gjorde något skumt bakutspark och O hoppade jämfota. Tur att jag var med där som kunde styra upp det hela   

När vi hade tagit varvet runt så blev det ett till, jag kunde verkligen känna R’s besvikelse när vi inte vek av hemåt utan fortsatte framåt. Båda blev rejält svettiga och när vi kom hem så fick O duscha rumpa och svans. Han har varit lös i magen så bakdelen behövde en uppfräschning och R hamnade under klippmaskinens klor senare på kvällen. Har ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra med O, klippa hals och bog eller låta bli helt och hållet... hmmm...

Tyvärr blir det ingen bild med idag som tänkt.. internet strular som bara den   

Av rochos - 16 november 2012 20:45

Den har helt plötsligt blivit helt ok för R.

Ligghallen byggdes upp i ett nafs när det konstaterades att R hade en hovbenspricka och därmed skulle stå i en box/sjukhage länge och stå själv på box och inte se en endast hästsjäl gick ju inte an. Så en ligghall var lösningen, han kunde var ute men ändå inne och ändå se polarna. Ibland gick polarna för långt upp i skogen och därmed helt utom synhåll för R vilket var helt oacceptabelt enligt R som då rymde ett par gånger.

De året hade vi snö, jättemycket snö och hämta tillbaka en rymmande häst i de snömassorna var lagom kul. Kan lova, att kunde hästar garva så hade han gjort det då när jag pulsade i djupsnön efter honom och när man hade ett par meter kvar fram till honom, ja vem drog iväg då?

Så att ha stått i en ligghall i 9 månader så har R haft ett motto, våga vägra ligghall.

Tills nu, de nya grannar fick en egen ligghall och lite som att visa att han minsann också kan använda sin egen så har han chockat mig med att t o m att ligga och sova i den, det är stort det.


 



Av rochos - 16 november 2012 17:59

O blev ompysslad och motionerad av Jessica igår. Det hade gått bra förutom att J tycker att O går som en svan (O kanske tror att han är en vacker svan..)  bitvis och jag kan inget annat än hålla med henne. Måste börja ta mig ut i skogen med honom även om det är mer eller mindre är översvämningar här och där. Då kanske han kommer på andra tankar än att efterlikna en svan, en häst vore bra!

Har ju hållt borta från skogen just för att det är som det är i markerna, man förstör ju så mycket när det är så här men rider man off road och håller sig borta från stigarna så ska det väl gå.

Ska ta och reka av skogen i helgen med R och kanske t o m ta O på släp.


Rulle fick sträcka lite på bena och vi fick sällskap av en av grannhästarna. Det blev inget avancerat utan mest på lång tygel men han har i alla fall glömt bort sitt sega tempo. Fick t o m hålla in honom och vänta in grannhästen Jonte.



Grannhästarna vill ej vara med på bild, maten är så mycket viktigare.  

Av rochos - 14 november 2012 17:00

Jobbade hemma idag så jag passade på att ta ut O på en kortis på lunchen, Wallander fram och tillbaka.

Han tyckte nog att det var lite kul att få komma ut helt på egen hand. När vi hade passerat de andras hage så började han frusta och ha ända sig bort till husen. När vi hade passerat husen så fick han jobba med skänkelvikningar över vägen ända bort dit där vi vänder. På vägen hem jobbade vi lite på något som kan kallas formen, gick så där... Han tog väl ut sig på skänkelvikningarna eftersom han blev ganska så svettig. Han fick stå och svettas av en stund inne medans jag gjorde i ordning höpåsar. Men han var långt ifrån torr när jag släppte ut honom.

Av rochos - 14 november 2012 14:53

Är något man får vänja sig vid igen. Hade egentligen minimal lust att ge mig iväg men idag får R vila, eller rättare sagt jag vill softa lite ikväll i soffan.

Det blev samma sväng som igår och vi travade på exakt samma ställen, det finns inte så mycket välja mellan. Vägen är bitvis asfalterad och bitvis grusad och då får man passa på att springa lite på de grusade delarna.

R gick lite bättre i traven än igår så det går framåt hoppas jag. Han tyckte väl att han hade jobbat jättemycket (totalt 5-6 min trav och resten skritt av 45 min) och var supersvettig när vi kom tillbaka, pälsen har ju vuxit ut en hel del så det är väl kanske inte så konstigt. Har inget emot en svettig häst men han tar en sån tid på sig att torka så jag får nog ta fram klippmaskinen i helgen.


 

O tömkörde jag ca 30 minuter varav hälften i trav där han fick jobba med igångsättningar skritt-trav-skritt. Sen gick över till spåret och jobbade lite med skänkelvikningar och öppnor. Han är så lyhörd och ibland vill han för mycket och då blir det fel .. eller så är det jag som har talat om helt galet, vem vet.

Ovido - Quiz & Flashcards