RochOs

Alla inlägg den 21 juli 2012

Av rochos - 21 juli 2012 14:30

Idag fick jag Rulles igångsättningsschema som jag självklart kommer att följa till punkt och pricka men kanske att jag överdriver det lite med att låta det gå lite längre tid än 9 veckor.


Igångsättning enligt följande rek:

1-3:e v. Skritta på jämnt hårt underlag tex skogsstig eller sandväg. Till en början 30 min/d, öka gradvis till 30-60 min/d sista veckan. I skritten kan hästen arbetas med lösgörande arbete och försiktiga sidorörelser.

 

4-6:e v. Fortsätt att skritta men lägg in 2-4 travintervaller á 2 min på hårt plant underlag. Öka med två intervaller/d, således är träningen uppe i ca 30 min skritt och 8-12 travintervaller i slutet av veckan. I skritt och trav kan hästen arbetas med lösgörande övningar. Skritta gärna över kavaletter.

 

7-8:e v Fortsatt träning utomhus och lägg till 10-15 min arbete på banan. Rid på stora volter i alla gångarter.

 

9:e v. Normalt arbete


 


Av rochos - 21 juli 2012 13:46

Gjorde jag och Emelie ordning skogscavalettibanan och det blev hur bra som helst! Det kommer nog att vara lite jobbigt för hästarna för den är ganska lång. Rulle kommer inte att få gå den här stigen på länge men så småningom när han har kommit igång mera så ska även han få knalla över "bommarna".

Så här ser det ut, inte så bra bild men man kan ana att stigen forsätter bortåt..


 


Ovido - Quiz & Flashcards