RochOs

Alla inlägg under december 2011

Av rochos - 16 december 2011 14:08

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.


Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


  


 


 

Av rochos - 16 december 2011 14:01

Tog Oskar på en kort skrittrunda bort till Wallander och tillbaka. Han kändes helt ok så jag jobbade honom pyttelite.

När vi kom tillbaka så provade jag longera honom och först tyckte jag att han travade helt ok i båda varven men sen provade jag en gång till i det varvet han har visat hälta = vänster varv och nu tyckte jag att han inte alls gick helt ok. Blir inte klok på denna söta underbara lilla häst...


 

Av rochos - 15 december 2011 20:42

Så har jag varit duktig och ridit Rulle både igår och idag bara det att det blev ingen uppdatering i bloggen igår.

Igår red jag 2 varv i skogen och tog faktiskt med Oskar på släp vilket gick som vanligt hur bra som helst. Lite trött blev han när vi kom till långa uppförsbacken men vi tog det i hans tempo och faktiskt så surade Rulle inte till vid alla småhalter.


Idag så hade jag riddate med Barbro och vi skrittade Espestavägen en bit. Det småregnade lite innan jag kom iväg så försäkerhets skull så hade jag på mig regnbyxor. Om det blir nu som jag har tänkt mig med Rulles ridning så ska jag nästa vecka börja jobba honom lite mer i skritten, nu har vi bara ridit helt kravlöst men med lite tempo. Nu får Rulles sötebrödsdagar vara över   


De senaste dagarna har det varit lite hösilage kvar i häcken/höpåsarna så jag ska faktiskt minska ner lite. Det verkar som de har insett att maten faktiskt räcker och man behöver inte stå där och äta tills det är slut.

Av rochos - 13 december 2011 19:25

Det blev lite dramatiska hemfärd idag från jobbet. Hade en mycket nära närkontakt med ett rådjur på vägen hem från jobbet. Den dök upp helt plötsligt framför bilen och han dog på direkten. Det enda jag tänkte när det smällde var att tur att det inte var en älg för då hade jag haft honom i framrutan. Blev lite skador på bilen så den behöver göra ett besök hos verkstaden.

Medans jag ringde polisen för att rapportera olyckan så att de kunde skicka ut en viltvårdare så åkte det säkert 20 bilar förbi och gissa vad.. Endast den sista bilen stannade och frågade vad som hade hänt!

Några km längre bort på vägen höll samma sak på att hända igen, precis när jag bländar av så studsar nästa rådjur på vägen men den var lite smartare än den jag körde på, han studsade lika fort tillbaka ut på åkern.

När jag är nästan hemma så är det en idiot som kör om mig fast vi har möte, fick kasta mig på bromsen för att han skulle hinna vika in.. Tur att man inte har det så här varje gång man åker bil.


Och för "ovanlighetens" skull så har det blåst upp till storm  = Det blev massa pyssel istället för ridning.

Fasiken, har det inte stormat typ var och varannan vecka den senaste tiden eller?

Av rochos - 12 december 2011 22:03

2 hästar "motionerade" eller rättare sagt, båda har fått röra på sig idag med.

Rulle blev det en skogtur med och det blev typ 2 varv runt pinkrundan med en lite avstickare in i grannskogen. Beroende på hur jag nu får till det med ridningen här framöver så tänkte jag börja rida lite mer offroad med Rulle så han får börja jobba med att lyfta på bena och därmed även börja jobba med ryggen också.


Men Oskar blev det ett kortare pass på banan som var lite isig på sina ställen men det gick att rida fyrkantspåret utan problem. Perfekt underlag för honom som ska skrittas på hårt underlag. För att det inte skulle bli långtråkig för oss båda så började jag lägga in lite halter vid B och E och till slut så räckte det med att jag tänkte halt så stannade han   

Av rochos - 11 december 2011 15:31

Idag har dagen ägnats åt hästar och stall/hage. Började med att ta en lång sovmorgon SKÖNT, behövdes verkligen.

Efter frukosten tog jag ut Rulle på en runda över bron, hårt på åkern och lite knöggligt men det gick hyfsat. Skrittade runt allt och turen avslutades med lite trav. Rulle blev faktiskt lite svettig så det var lite jobbigt vilket är bra för nu har han börjat lägga på lite vikt igen...


Men Oskar red jag faktiskt pinkrundan och det märktes att han inte har blivit riden där på länge. Det var mycket drakblåsningar och tittandes men inget fjantandes med att hoppa och skutta åt sidorna utan han gick på bra ändå.


Mockade i hagen och fick ihop 3 skottkärror och ändå tog jag en skottkärra här om dagen. Märks så väl när de inte sover inne. De håller sig mest inne i "lunchhagen" och har 3 toalettställen där inne men det var lättmockats trots att det var lite kallt.


 

Av rochos - 9 december 2011 23:07

I natt får Oskar och Rulle sova inne igen eftersom det inte har varit speciell roligt väder idag och det ska ju regna även i natt. Tog in dem lite tidigare på kvällen och hade pysselkväll med dem. Båda fick massage vilket Oskar verkligen uppskattar. Rulle där emot tycker att det mest är "tjafs" och har svårt att stå stilla men till slut tyckte nog även han att det inte var så dumt.

I morgon blir det heller ingen ridning för då ska det handlas julklappar i Uppsala tillsammans med syrran.


Inte hade vi sånt här väder förra året, då såg det ut så här


  



Av rochos - 9 december 2011 12:15

Tårtan gjorde succe igår, kul! Gjorde på chokladbotten, hallon i nedersta lagret och sen fluffet på det andra lagret. Tårtan dekorerades med grädde och chokladströssel. Tyvärr glömde jag ta en bild och nu är tårtan slut   


Jag velade länge och väl med att låta hästarna gå ute under natten och bestämde mig först att låta dem göra det efter att ha kollat in vädret noga. Då, när jag kollade, så skulle busvädret börja runt 6 tiden på morgonen och då kunde ju de vara ute under natten för det var helt vindstilla och "skön" kväll igår och sen tänkte att jag tar in dem en stund på morgon/förmiddagen medans det värsta skitvädret drar förbi. Men sen, när fikagästerna hade gått hem, så kollade jag en gång till och då var det ändrat, busvädret skulle typ börja kl. 1 istället så då tog jag in dem och tur var väl det. Hur slaskigt som helst i morse och nu börjar det regna igen... Skitväder!

Har i alla fall ordnat så att Jessica och jag har tillgång till lite bättre träningsmöjligheter nu   .

Ovido - Quiz & Flashcards