RochOs

Alla inlägg under december 2011

Av rochos - 7 december 2011 20:26

Det har varit skitväder idag, den lilla snön som vi fick trodde jag hade regnat bort men i hagen låg det faktiskt kvar och det var fortfarande hyfsat hårt underlag så kusarna fick kvälls-/natthöet ute i lilla hagen. Ja faktiskt så får de vara ute i natt med men i morgon kommer de nog in och säkerligen på fredag för då väntas ny storm   

Börjar tröttna på det här eviga blåsandet nu med inslag av regn.

Det blev ingen ridning idag, varför bryta en trend?    Istället så har jag förberett en massa hösilagepåsar till i morgon och fredag. För i morgon fyller Marcus år och jag vill göra stallet så snabbt som möjligt d eftersom fikagäster väntas och till fredagen, för att jag vill slippa stå i stormen och fylla på om jag slippa det OM det nu blir en storm. Tidningarna tenderar ju att förstora upp all väderprognos.


Har också förberett en tårtfyllning som kallas för fluff, baserat på vit choklad och vispgrädde. Man smälter chokladen i grädden och sen i morgon kväll så ska det vispas till ett fluff. Tårtan som jag ska göra morgon ska då innehålla detta fluff och hallon. Ska bli så gott!


Hittade en gammal bild på en 12 årig Marcus på Rulle     



Av rochos - 6 december 2011 21:16

Japp, idag chockade jag nog båda hästarna rejält och mig med..   . Rulle för att han blev riden idag med och Oskar för att han inte har blivit riden på dryga veckan.

Oskar red jag bort till Wallander och tillbaka. Började på ridbanan och eftersom han kändes så lugn så red jag ut. Han brukar ju kännas lite "harig" i mörkerridning men idag var han helt avslappnad. Han gick i ett bra tempo och frustade en massa. Det var nog skönt att sträcka på bena och se någat annat än hagen.


Rulle red jag i skogen och avslutade med lite trav och även han kändes kalasfin. Lite andfådd efter travandet men vem skulle inte ha gjort det med den kondisen.


Av rochos - 5 december 2011 22:03

Idag kom jag iväg på en ridtur med Rulle och jag red bort till Barbro, som skulle promenera med sin. Rulle kändes pigg och han traskade på som attans men så blåste det ju i vanlig ordning och det kom lite fjun blåsandes då och då. Lite senare så vräkte snön ner lite mer, som tur var så var ridturen avklarad då.

I morgon får hästarna gå in i "lunchhagen" för nu har det äntligen blivit lite hårdare i backen och angående om att de inte gick upp till höhäcken i stora hagen var nog bara förhoppningsvis en engångsföreteelse för i morse knatade båda dit upp. Jag tror att det är när det blåser för mycket så vågar de inte gå dit upp. Det kan vara några monster som lurpassar och tänker anfalla dem när de äter...

Av rochos - 4 december 2011 20:04

Näe.. ingen ridning idag heller. Hade jag skyndat mig lite på förmiddagen medans Steffe åkte iväg och hämtade mer hösilage så hade jag hunnit men jag hade ingen lust att stressa. Istället blev det lite städning här hemma och när Steffe var klar så åkte vi iväg på en shoppingrunda i Barkaby. Jag har kommit till insikt att jag få helt enkelt ha varannandags - var 3e dagsridning ett tag framöver, förmodligen fram till jul i alla fall.


Hade tänkt att Rulle skulle få inviga nya täcket i natt men den var för liten! Eller för liten var den egentligen inte alls men halsskurningen var för klen så täcket hamnade högt upp på halsen honom och iom det så blev täcket för kort och täckte då inte rumpan på honom. Packade ner den igen för att byta men jag såg nu på deras hemsida att man kan köpa bogbreddare till så det kanske löser sig ändå. Tror att en storlek större blir lite av balklänningsstuk på honom annars.

Oskar fick också prova sin och den passade perfa.


Upptäckte nu när jag skulle fylla på med hösilage för natten uppe i hagen så fanns allt kvar sen sist jag fyllde på där. De har fegat ur totalt och vågar inte gå upp i skogen när det blåser. Får klura hur jag ska lösa det här, det känns inge bra alls om de låter bli och äta en hel dag! 

Av rochos - 3 december 2011 17:02

Är vad det blir nu för tiden, med andra ord så hann jag inte rida innan skitvädret började men å andra sidan så ser jag det som att det blir en längre igångsättning för Rulle och för Oskar en längre rehabilitering. Jag hoppas eventuellt hinna rida i morgon men hör och häpna, Steffe vill till Barkaby och shoppa??!   

Under alla år vi har varit tillsammans så tror jag faktiskt att det här är första gången han frågar mig om vi ska iväg och handla... I morgon måste vi också iväg och hämta mer hösilage.


Idag har jag varit i väg och letat efter en present till blivande 19 åringen. Han behöver ny vinterjacka så jag hittade en parkas som jag hoppas att han ska bli nöjd med.

Rulle och Oskar ska också få en varsin present, 200g täcke som jag tänkte ha på dem när det börjar krypa ner under nollan och när de är ute kallare nätter. Just nu går båda med 100g täcken men i morse var varken Rulle eller Oskar varma och goa innanför som de brukar vara och det blev ju ganska så kallt natten som var. Eftersom de får bara en begränsad giva morgon och kväll och kan inte hålla värmen genom att äta mer, så är ju jag ansvarig att se till att de håller sig varma med täcken. Missförstå mig inte nu, de får tillräckligt med hösilage men inte som förr,fri tillgång.


Det här är en av anledningarna att jag inte har spån i boxarna   


 

Av rochos - 2 december 2011 18:16

Det var nästan så att Rulle fick dela på sin enorma mängd kvällsmat med ena stallkatten. Hann inte med att ta en bild när båda hade huvudena nere i krubban   

Efter maten åkte båda ut för att spendera natten ute, ja alltså båda hästarna.


 



Av rochos - 2 december 2011 14:06

Vips så gick det några dagar igen utan någon uppdatering men det har inte varit något att uppdatera om heller.

Det har ju blåst så in bängen med skurar så inte har det blivit någon ridning då heller.

Men idag har jag hunnit med båda på lunchen som fick bli lite längre efter en ganska så tuff arbetsvecka. Egentligen skulle jag bara ha ridit Oskar och sen tagit Rulle på kvällen men det var för en gång skull bra väder, blåste knappt något och det ska bli skitväder i morgon igen, så då blir det kanske ingen ridning i dagsljus så jag ville passa på. Känner ett stort behov att rida i dagsljus nu, är ganska så less på det jämt är mörkt när jag ska rida.


Oskar gick jättebra, traskade iväg så glatt och kändes hur fin som helst. Igår var Jessica ut till honom och hade tyvärr otur med vädret. Precis när hon ska rida så börjar det regna och eftersom det blåste ganska hårda vindar igår så kom regnet på tvärsan. Men hon hann i alla fall longera honom och hon tyckte att han travade hur fint som helst, bättre än någonsin om jag ska citera henne   


Med Rulle blev det en sväng i skogen igen, även han traskade på i bra tempo. Tänkte börja lägga in lite offroad ridning så han får börja tänka mer och lyfta på fossingarna.


Zorro har slutat att markera och om det beror på att vi har börjat med nyponpulvret eller om det råkade bara sammanfalla samtidigt vet jag inte. Men han rör sig så mycket bättre igen så vi fortsätter att ge honom det ett tag till.


 

Ovido - Quiz & Flashcards