RochOs

Alla inlägg den 9 januari 2013

Av rochos - 9 januari 2013 21:29

Det blev en tur till ridhuset idag igen och idag kände R sig mer avslappnad på en gång. Inte alls stirrig och uppjagad som han var i torsdags.

Tyvärr så var ridhuset eg. bokat vilket vi inte hade fått någon information men de som hade bokat den, var snälla och lät oss vara där ändå om vi höll oss ur vägen och tog det lugnt. Men vi fuskade lite och kunde rida i alla gångarter ändå när det gick. Det blev inget avancerat alls utan vi höll oss till ena änden och red på en stor volt. R tycker att det är lite jobbig underlag så han blev fort trött men kan vi öka på tiden lite allt eftersom och han håller, så ska även han vara tillbaka till sin forna form förr eller senare.

Husse hängde med idag och vet ni vad, han köpte eller rättare sagt beställde ridhuskort till mig. Undrar bara vem som ska betala den, jag eller han?   


 

Av rochos - 9 januari 2013 12:29

Igår fick O äntligen sina fötter vinterutrustade och det inte dag för sent. Under natten hade det ramlat ca 5 cm kramsnö och O gick omkring med rätt schyssta platåskor i hagen när jag hämtade in honom. Skötte sig exemplariskt utom när lärlingen skulle fixa nitningen fram, då var det visst på sin plats och visa henne vem som bestämde. Bakfötterna glömde han bort så där kunde hon jobba i lugn och ro.

På kvällen var det dax för premiärrida med vinterutrustad O men bara på ridbanan. Mycket stora volter och serpentiner blev det.


Sen var det R’s tur, barbacka även idag också inne på ridbanan och mest på fyrkantsspåret. Öka och minska på skritten, rida in i halten och sen avslutade vi passet med att skritta på en stor 8 volt. R tyckte det var lite jobbigt att hålla på att gå fint hela tiden...


 

Ovido - Quiz & Flashcards