RochOs

Alla inlägg under september 2012

Av rochos - 16 september 2012 22:25

Och så var den här helgen till ända.

Igår så fick jag med svägerskan på en mystur med hästarna i skogen så det blev ingen avancerat alls men idag hann jag med Rulle bort till brandvägen och där blev det repris på övergångar. Rulle var otroligt pigg och stundtals lite stressad, lyckades nämligen pricka in ridningen när man sköt på skjutbanan. Rulle är inte ett dugg skotträdd men jag tror att han till slut blev stressad för att sköts ”hela tiden”. Så dagen pass var inte lika bra som förra men jag är nöjd ändå, vi har rört på oss och det var kanonfin dag.

Naturligtvis så red jag i de nya stövlarna och jag är så nöjd med dem.


Hann inte med Oskar idag alls, hade tänkt att ta ett klätterpass med honom. Jag och Anki plastade små hösilagebalar istället så nu borde man klara sig till i vår.


stallkatten Frank

 

Av rochos - 14 september 2012 11:12

Saknar en massa motivation och energi just nu, det ligger inte på topp just nu. Det var skönt och komma iväg och ladda lite batterier så där över en helg men de laddades ur på ett par dagar bara.


Nå igår var jag iväg och shoppade dyrt åt mig själv och nu sitter ångesten på axlarna. Shoppade ridstövlar åt mig själv! Ett par Mountain Horse High rider.


 


Det är helt sjukt att man kan betala dyra skoningar och nu i mitt fall för 2 hästar varannan månad utan att blinka men sen när det kommer till en själv, ja då tvekar jag om jag hittar något jag verkligen vill ha. Börjar liksom tänka ”behöver jag det här verkligen? Jag kan säkert gå i de jag har en säsong till” Och så här håller jag på och går där ifrån.

Så igår bestämde jag mig, nu ska det ske, ett par ridstövlar är jag värd.

Jättesköna och vilket grepp det är i stigbyglarna, de liksom ”sög” sig fast och det är jag inte van vid.

Det blev alltså premiär tur i dem igår och då fick Oskar och Zorro hänga på. Det blev en timme i skogen och sen tog vi en kort travsträcka på vallen. Rulle var pigg idag igen och ville ha ett högre tempo och idag lät jag honom få som han ville, en miniminikort sträcka blev det men... Oskar, han fattade det inte utan travade på i högre tempo och såg mest allmänt förvirrad ut. Så när det är dags att börja galoppa Rulle så får vi träna så att även Oskar fattar det när han hänger på.


 

Av rochos - 12 september 2012 22:02

Fick det bli idag för idag var Rulle pigg som tusan och för att få honom med på tåget och lite mer fokuserad så blev det en massa övergångar men tills slut så började han lyssna på mig. Hade han fått som han hade velat så hade han nog valt en högre växel än trav och dundrat fram på brandvägen.

Det var lite svalare idag och det gjorde väl Rulle pigg och mer taggad än vad han har varit den senaste tiden men så är också halva kostymen borta också.

När vi kom hem så vek vi in på ridbanan och red på en stor volt där jag ställde honom utåt och inåt. Red väl där ca 5 minuter och bara i skritt, tanken är att börja öka på den tiden allt eftersom även rida i annat tempo än skritt   


 


Av rochos - 11 september 2012 20:52

Och så är Rulle nyskodd igen och det bara 5 veckor efter förra skoningen. Rulle var till en början väldigt orolig när han skulle skos så jag fick hämta in Oskar och efter det slappnade han av. Fattar inte riktigt varför det behövdes men nåt var det.


Eftersom jag jobbade hemma idag så använde jag min lunch till att klippa Rulle och som han njöt av det! Det var nog väldigt skönt att bli av med det mesta av vinterkostymen, han har ju redan satt en hel del päls och den här värmen som det är nu, så är det nog inte så kul att gå omkring med den pälsen. Det blev en halvklippning nu men ryggen ryker nog till helgen. Red ut en sväng på kvällen och det blev nypremiär på skrotrundan. Rulle kändes lite piggare men svettades kopiöst trots klippningen idag och knappt någon trav.


 

Av rochos - 11 september 2012 15:17

Gör ett nytt försök att skriva lite om våran Wienresa.

Kan sammanfatta resan i en kort mening.., Vi har gått en massa och det var VARMT. Det var en riktigt medelhavsvärme och vid sån värme ligger man helst på beachen. När vi åkte hem så visade termometern +39 grader vid flygplatsen men den måste ha ljugit lite grann...


Det var skönt att komma iväg och man är dum som inte åker  iväg på fler såna här resor. Behöver inte bli dyrt, jag shoppade aboslut ingenting fastän vi var in i de flesta butikerna som ligger på shoppinggatan men det blev många dricka och glasspauser. Sen var faktiskt allt stängt på söndagen så då kunde man verkligen inte göra av med pengar. Lite cafeér var öppna och i den gamla stadsdelen så var souvenirbutikerna öppna men annars så var allt stängt t o m livsmedelsbutiker, i alla fall dem vi såg. 


På lördagen var vi på Spanska Ridskolan, verkligen en upplevelse fast jag måste ändå säga att en viss besviklse infann sig ändå. Inte på hästarna och beridarna utan på själva uppvisningarna. Man hade mellan 6 – 8 ekipage åt gången i manegen och det var inte alltid så att alla ekipagen gjorde samma skolor och det kändes lite rörigt. Jag ville se allt och la jag ögonen på en häst så gjorde självklart en annan häst något annat som jag missade. Fast jag är helt säker på att jag egentligen inte missade någonting alls och det var helt fantastiskt att få se skolorna över mark. Fast bäst av allt var kadriljen som avslutade det hela. Den var fantastisk! Ekipagen var så tajmade och så exakta så man kan ens undra hur det var möjligt men allt var perfekt!

Man fick varken fota eller filma under uppvisningarna så inga bilder finns trist nog. Men jag tog ett par bilder med mobilen på några hästar som leddes till stallet efter kanske någon träning eller nåt sånt innan vi fick gå in och ta våra platser.


 


 


Efter uppvisningen så blev vi kvar i den gamla delen av Wien, vilka byggnader man byggde under barocken och Stefandomen, en katedral som man började på att bygga på mitten av 1100 talet tyvärr så bombades den delvis under 2a världskriget men österikarna byggde upp den igen.


 


Av rochos - 10 september 2012 22:06

Hade skrivit ett inlägg om vår Wien resa men så strulade internet eller om det var bloggen och all text försvann   

Orkar inte göra om allt nu.. Ska försöka göra om det i morgon.


I morgon kommer hovis ut och skor Rulle. Det är inte mycket kvar av skorna på framfossingarna så idag blev det en kortis i skogen och lite trav på vallen och vi fick sällskap av Oskar och Zorro  .

Rulle framskor är så slitna så att han t o m halkade på asfalten och det är något jag aldrig har varit med om..

Av rochos - 7 september 2012 10:30

När ni läser det här så är jag och Steffe på väg till Wien. Det är en överraksningsresa av Steffe, han vill fira vår 10 års bröllopsdag som är i morgon.

På lördag så ska vi gå på en föreställning på Spanska Ridskolan, det ska bli spännande! Sen blir det väl lite shopping misstänker jag   ...


Vi höres!


Av rochos - 6 september 2012 22:54

Visste inte vad jag skulle hitta på med Rulle idag, han har slitit ner sina framskor så mycket att det i princip inte är något kvar vid tårna och det är 3 veckor kvar till skoning. Men.... jag drog iväg ett SMS till min hovis, och nu vet jag att hon har fullt upp pga hon kom in vidareutbildningen hon sökte till och vet ni vad, hon kommer på tisdag och skor om Rulle. Ska ha extra gofika då eftersom hon ställer upp på så kort varsel.


Men för att återgå till vad jag gjorde med Rulle så skrittade vi ut på vallen för att se/känna hur underlaget var och den var helt ok så det blev intervallträning. Planen var att få ihop 20 minuter trav men de sista intervallerna blev Rulle så trött så jag avbröt där. Han kändes överag trött idag mot igår (det blev inget inlägg om det igår) då vi travade på Espestavägen och då var han så pigg och vi hade en av våra bästa pass på länge.


Sadeln då, jo jag skrev ju att det låg som ett smäck.... tills jag satt upp.. då blev det inte mycket kvar mellan manke och sadel, tyvärr. Men med Mattepadden så fixade det sig. Får se hur jag gör om järnet ska bankas till något mindre eller om jag rider med padden.


 

Ovido - Quiz & Flashcards