RochOs

Alla inlägg den 5 augusti 2012

Av rochos - 5 augusti 2012 16:09

Och så är häst nr 2 också färdig för idag, exakt 55 minuter skritt. På hemvägen lite försiktiga böjning av halsen men han skulle fortsätta skritta framåt och jag fick hålla koll på bogarna så de inte hängde med i böjningen, lite stelar på vänster sida men fick det att lossna lite grann men inte helt och så fick han göra ett par slarviga skänkelvikningar. Rulle skrittade på som vanligt men var lite fjantig på vägen hem. Man har ställt parkbänkar på en av de nya vägarna som maskinexpo har gjort på en åker. Bänkarna har man ställt så att ingen kan köra in på den vägen och på bortvägen så reagerade han inte alls på dem utan tittade nyfiket på vad det kunde vara. Under tiden vi red bort så måste bänkarna ha genomgått någon slags förvandling till monster som bara hästar kan se    för han kunde inte alls tänka sig att passera dem.

Nåja efter lite om och men så fick honom att gå fram och lukta på ett så kallade bänkmonster och Rulle kunde konstatera att det här var nog inte så farligt och kunde tänka sig att fortsätta hemåt  .


Rulle har börjat förbereda sig inför vintern genom att anlägga vinterpäls, han fäller massor. Oskar har nog inte tänkt så långt ännu för han fäller inte på långa vägar lika mycket.


 

Av rochos - 5 augusti 2012 10:35

Idag var jag nästan uppe med tuppen, hämtade ett stycke Oskar och tog en skogstur med honom innan frukost. Vi var ute lite över timman och idag blev det lite klättring a la light, cavalettibanan 2 gånger samt lite off road. Oskar hade koll på fötterna men var lite åt giraffstuket till och från vilket var länge sedan. Förhållningarna gick så där till en början så jag fick rya på honom lite och efter det blev det bättre. Avslutade med en man och svanstvätt vilket han verkade uppskatta mycket och inte är han lika rädd för vattenslangen som tidigare.


 

Ovido - Quiz & Flashcards