RochOs

Alla inlägg den 15 augusti 2012

Av rochos - 15 augusti 2012 20:46

Hur löjligt glad kan man bli över lite trav?    Har äntligen travat efter månader med skritt på 2 hästar..

Oskar fick börja dagen med ett pass, vi tog oss över vägen och red Espestavägen fram och tillbaka. Vill ha så lite trafik som möjligt på stora vägen och då är det perfekt att rida iväg vid 8.30 tiden. Då borde de flesta redan vara på sina jobb.


Oskar började turen med att frusta ordentligt men när vi närmade oss stora vägen så blev han något spänd, det stod en svart damcykel lutad mot en av stolparna till sommarhagen och man vet ju aldrig med cyklar!   

Han fick en hel del miljöträning idag förutom då lutande cykeln, vi passerade ljusa kossor med ljusa kalvar (såååå söta). Visste inte riktigt hur han skulle fixa det, tänk om han har koskräck? De gånger jag har ridit Oskar den här svängen så har det inte gått kossor i den hagen, har faktiskt nästan trott att de har gjort av sig med dem eftersom det var evigheter sen det gick några i den hagen. Min plan blev då att ta mig så långt det gick och sen vända när jag märker att han börjar flippa ur. Det gick bra att passera kossorna!  Han var lite spänd men traskade förbi utan problem men med ett vakande öga och öra på dem tills vi hade passerat dem med råge. En bit längre bort mötte vi en tant cyklandes med sina 2 lurviga hundar, lösa. Men den här tanten är så bra för hon stannar alltid när vi möts och ser till att hundarna sätter sig intill henne  (har alltid ridit Rulle då). Och för att få ännu mer miljöträning så blev det lite småprat med tanten. Oskar skötte sig galant!

 
När vi vände hemåt så fick Oskar komma fram i trav och det var så roligt! Han fick trava ett par korta sträckor med skritt i emellan. Han kändes hur fin som helst dock så kom huvudet upp som ett brev på posten till en början. Ignorerade det och den sista travsträckan så fick jag honom att slappna av lite och söka sig nedåt.

Stackars Oskar blev både fysiskt och mentalt trött idag.. när jag släppte ut grabbarna till Ynte så fick jag ingen repris på uppvisningen igår utan han gick lugnt med tungt huvud ut i stora hagen för att genast ta igen de förlorade kalorierna...


Rulle red jag på kvällen och vi slog till med samma sväng som Oskar men utan trav så vi var ute ca 1 ½ timma. Vi gjorde inga övningar eller så utan han traskade på en rask takt idag och jag lät honom hållas.

Ingen hosta idag trots att han pinnade på men jag hörde Ynte hosta till i hagen igår kväll så kanske är det någon bacill de har råkat ut för. Inte för att vi träffar andra hästar men konstigare saker händer så varför inte hostbacillöverföring på något sätt.


 

Ovido - Quiz & Flashcards