RochOs

Alla inlägg den 22 augusti 2012

Av rochos - 22 augusti 2012 21:59

Trodde inte att jag skulle hinna rida Rulle idag innan regnet men vi kom iväg och hann vara ute ca 30 minuter. Men det var en åskknall som fick oss att vända hemåt igen. Hade Zorro med mig och han är fruktansvärt åskrädd så det gick inte att fortsätta turen för han var som slickat frimärke runt Rulles ben. I vanliga fall så håller han avstånd men nu var jag livrädd att Rulle skulle trampa på honom.

Nå vi hann rida våra travintervaller, det blev 8 minuter trav idag. Ja jag ökade på dubbelt för idag, när jag dubbelkollade igångsättnings schemat, så var det 2-4 travintervaller á 2 minuter och så ska jag öka med 2 intervaller/dag. Idag blev Rulle lite taggad också så det var nog lite kul att få ha lite tempo för när vi skrittade mellan intervallerna så hade han svårt att ta det lugnt till en början. En gång ville han t o m komma fram i galopp men se det går inte för sig.... än..

Kortade stiglädrena ett hål och det kändes mycket bättre med sadeln då.

När vi kom hem till stallet så började det regna men inte fick jag vara torr inte.. hade mockningen av grabbarnas hage kvar   

Hade gärna velat ha haft dem inne i natt så som det öste ner här för ett tag sen men nu går det ju inte, så de fick täcken på sig så de håller sig torra ändå.


 

Av rochos - 22 augusti 2012 15:26

Fasiken vad svårt det kan vara att komma på en bra rubrik.. Men men det fick bli Oskar som så många andra gånger   


Oskar blev longerad idag, gjorde det lite ”snabbt” på lunchen, kändes bättre tidmässigt. Han fick jobba med ingångsättningar skritt – trav – skritt och efter kort tag så fick han trava över 3 bommar där mittersta var upphöjt. Jobbigt jobbigt tyckte han men han kämpade på så duktigt.

Det är ju så himla varmt, kvavt och fuktigt ute nu för tiden så faktiskt så blev Oskar lite lätt svettig.


 

Av rochos - 22 augusti 2012 09:41

Tiden rann iväg igår och när jag väl kom in igår kväll så orkade jag inte blogga.

Red Espestavägen med Rulle och idag fick han trava hela 4 minuter, jippi! Och vad tyckte jag om att trava sadeln idag.. mja, bättre. Ska korta stiglädrena ett hål till nästa gång så får jag se vad jag tycker om det. Orkade inte göra det igår..

Mellan traven fick Rulle göra lite lösgörande och det gick finemang, mer bjudning idag på vägen hem än bort och när jag gav honom fria tyglar så gick det undan skritten och han verkligen skrittade igenom hela kroppen.

Han blev rejält svettig idag, fortsätter den här värmen så kommer jag behöva klippa honom tidigare än vad jag brukar. Han har ju satt rejält med päls redan nu jämfört med Oskar som knappt har börjat fälla än.

Med den farten Rulle höll så trodde jag att han skulle hosta till någon gång men det gjorde han inte, så jag hoppas hoppas att vad det nu var, att det är borta.

Oskar hann jag inte med alls, det hann bli mörkt innan jag var klar med Rulle och det känns bättre att rida ut med Oskar en stund och sen in på banan en stund. Det kommer i alla fall bli en massa ridande/tömkörande på ridbanan om ett par veckor när det blir kolsvart redan på eftermiddagarna. Jag hoppas att jag kan rida honom idag men enligt yr.no så ska det regna men kanske hinner jag mellan skurarna...


Ovido - Quiz & Flashcards