RochOs

Alla inlägg under november 2011

Av rochos - 19 november 2011 10:08

Sitter i husvagnen och äter frukost. Nu skiner solen här och det är någon minus kallt där utanför. Här inne är det varmt och skönt. Snart blir det pyssel i förstugan och ev. en sväng till någon butik där jag kan hitta en persien eller nåt som ska till fönstret i förstugan.

Bild/bilder kommer senare   

Av rochos - 17 november 2011 19:47

Ingen ridning idag heller! Har hamnat i total formsvacka nu och sen tror jag att bara rida i mörket gör sitt till också. För det är vad jag har gjort den senaste tiden. Men nu vet jag redan att det kommer inte bli ridning för mig förrän tidigast söndag.. kanske. Jag ska faktiskt med till Järvsö i morgon eller om vi åker lördag morgon och stylar i förstugan.. Jag som kommer att vara där sååå ofta   

Jag hoppas att det börja suga i ridtarmen igen efter det här upphållet.


Har bokat in equeterapeut till Oskar och hon kommer på måndag. Det kommer att svida rejält i plånboken nu men det känns som att det är något som måste göras om han ska bli bra. Sen är det skoning på tisdag, eg. så är det inte helt optimalt att ha ut L dagen innan men hon sa att det funkar men Oskar kan vara trött i kroppen och kanske vara lite extra kinkig vid skoningen.

Nu är ju bara frågan, ska man "vintersko" hästarna eller inte?? Inte direkt någon vinter i sikte ännu och vi är i andra hälften av november och det är typ "vårvarmt" fortfarande. Vid stallet så blommar prästkragar och andra gula blommor som ser ut som präskragar.. helt galet.

Men det lutar att sko för vintern ändå.. tänk om vintern slår till snart och då har jag inte skoning förräns i januari igen och det går ju inte.. Oskar går faktiskt redan och halkar omkring i hagen men då dyker nästa fråga upp. Hur nyttig kan det vara för Oskars ben att brodda redan? Inte alls bra gissar jag. Nu hade jag inte tänkt att sätta i brodd men behöver skydda broddhålen på något bra sätt tills det är dags att skruva dit dem.

Av rochos - 16 november 2011 18:45

Känner bara för att sjunka långt nere i soffan och titta på Bonde söker fru och sen direkt efter det hoppa över till Greys Anatomy ... så ingen ridning idag. Just nu står mina prinsar i sina boxar och väntar på att få sin enormt stora ranson kvällsmat och sen få komma ut igen. Allt är redan förberett med kvällshö och faktiskt även frukosthöet som jag la in småhäckarna. Så i morgon får de gå in i lunchhagen igen.


När jag stod och lagade middagen idag så spelade jag wordfeud medan jag väntade på att en gräddsås skulle börja koka upp.. och visst gjorde den det, med besked.. tror att hälften av såsen hamnade på spisen och lite på golvet. Bara ett tips.. spela inte wordfeud och koka egen gräddsås!

Av rochos - 15 november 2011 20:30

Igår insåg jag att jag skulle behöva shoppa på mig mera schabrak till Rulle, han har bara 2 st. upptäckte jag. Den ena är superslitet och så nött och fransig i kanterna och sen har jag ett nytt som måste hamna i tvättmaskinen. Jag har ett par stycken till men de är för små för Rulles sadel märkte jag igår när jag skulle byta. Så just nu så använder jag det superslitna schabraket .. men nu när man rider i mörkret så är det ingen som ser den   


Rulle och jag tog en sväng i skogen och traskade runt där lite och sen på vägen hem avslutade vi att rida mot Wallander och travade lite. Rulles kondis är så långt nere på botten den kan komma, när vi kom till stallet såg han lite sliten ut. Nu var han i alla fall inte svettig vilket han förmodligen skulle ha varit om pälsen hade varit kvar.

Av rochos - 14 november 2011 22:41

Idag eller rättare sagt i beckmörkret så tog jag en promenad med Oskar och Carro fick rida Rulle.

Carro fick i uppgift att få Rulle att gå i form och det gick ganska så hyfsat.

Med Oskar så försökte jag variera vår promenad med övergångar skritt och halt och tempoväxlingar i skritten så gott det gick. Han var i alla fall lyhörd och uppmärksam på mig hela tiden. I vanliga fall när man promenerar med honom eller Rulle för den delen, så går man ju bara och till slut så hamnar hästen i "koma" och bara går där snett bakom en tills man kommer tillbaka till stallet igen och då "vaknar" hästen till igen.

Oskar var lite svettig "under armarna" och vid "ljumsken"  när vi tog in dem från hagen så vette tusan om han inte hamnar under klippmaskinen ändå. Men då får det bli någon typ av filtklippning eller bara klippa under halsen och ner till bogen.


Av rochos - 13 november 2011 19:27

Den här söndagen gick snabbt. Hade planer på att åka hälsa på Monica & Co och se hur isisarna bor. Men Michael hade bestämt att idag skulle han ha en ny säng så sagt och gjort. Transporten kopplades på och alla utom Marcus for till Uppsala för en shoppingvända på Ikea. Jag är ju en tidsoptimist och trodde att det här skulle gå fort men det tog längre tid än planerat för Jula och Biltema skulle också besökas i sökande på billiga arbetskor med stålhätta. Matthias ska i morgon på sin praktik på ett eventföretag som håller till i Täby och då måste han tydligen ha skor med stålhätta. Och självklart så fanns inga skor i hans storlek, varför blir man inte förvånad?


Skulle ju klippa Rulle och det blev gjort för en stund sen och undan gick det. Hade tänkt att klippa filtklippning den här gången men kände att jag inte hade inte lust att var så noga så allt åkte av igen. Pälsen hade växt ut mycket så inte undra på att han har blivit så svettig


Igår var vi ju på en "Halv 8 hos mig" middag och denna gång fick vi till förrätt en rostbiffstoast, varmrätt indonesisk räkgryta och till efterrätt hemmagjord hallonglass med lemoncurd. Allt var supergott!!


Av rochos - 12 november 2011 16:12

Är så nöjd över hönäten som jag har tillverkat, både dem inne i lösdriften och den till höhäcken. Det blir inget spill och hästarna behöver inte hetsäta upp allt på en gång. Nu räcker inte hösilaget över hela dagen eller natten, de får just nu mellan 6-8 kg morgon och kväll beroende på hur blött eller torrt hösilaget är och sen finns det en hel del gräs samt halm att pilla med den övriga tiden när hösilaget har tagit slut.

Kommer så klart att öka givan när det blir kallare och massor med snö, för snö blir det säkert. Hoppas bara inte att det bli i samma mängder som förra året. I år blir vintern i alla fall inte lika lång som förra året eftersom snön kom så tidigt då, 22 oktober kom första snön.


Har fått in en bra rutin nu, på kvällen fyller jag stora häcken uppe i hagen, det tar mig bara totalt ca 10 min att gå upp, fylla på och gå ner till stallet igen. Medans jag går upp och fyller på så är hästarna i boxarna för att få lite krubbskrammel.

På morgonen så står det oftast nere vid grinden och väntar och gör de inte det så räcker det som sagt att ropa ett par gånger och så kommer de ner. Tar in dem för lite frukostkrubbskrammel och passar på att fylla på höpåsarna inne i lösdriften.

På helgerna och när jag är ledig/jobbar hemma så tar jag in dem ett par timmar em för låta dem vila en stund inne och har de haft täcken på, så åker de av så pälsen får luftas och springer uppt till häcken och fyller på den. Någon timme senare släpper jag ut dem. På det här sättet får de inte sitt hösilage "för" tidigt, jag kan fylla på när det är hyfsat ljust ute och jag får en ledig kväll som ikväll när vi ska iväg på middag.


  

Av rochos - 12 november 2011 13:33

Vårt internet är galet långsamt igen, man blir så frustererad över det och varje gång det är så här så säger man att man ska kolla över alla mobila internetlösningar men inte tusan kommer jag till skott!

Nåja.... får se om jag tar tag i det nu...


Det blev samma runda med Rulle som i onsdags men idag i dagsljus och därmed kunde jag också se hur lite kant jag har tillgodo på att rida på åkern. Snålt är det men som jag har skrivit, så funkar det med Rulle, såg faktiskt knappt några spår efter oss från förra vändan.

Hade tänkt att köra en klippning på Rulle men han blev för svettig och vänta tills han skulle bli torr så skulle det bli kväller. Vi ska bort på "Halv 8 hos mig" middag ikväll så att vänta in att Rulle skulle bli torr gick bort. Får klippa i morgon istället, för en klippning måste bli av.

Idag skrittade vi mest i rask takt men det blev några korta travsträckor också och av det blev han så här svettig. Syns inte så där jättetydligt på bilden.


 


Oskar tog jag ut på en promenad och han tuffar på som han brukar. Han har jag också funderat på att klippa lite grann men samtidigt så tvekar jag om det verkligen behövs. Man vet ju inte hur länge han ska promeneras och skrittas. Tänk om det blir ytterligare en behandling på honom?

Ovido - Quiz & Flashcards