RochOs

Alla inlägg under november 2011

Av rochos - 10 november 2011 21:15

Vilken fullmåne idag pannlampan hade inte eg. behövts. men hade den i alla fall. Red Espestavägen fram till Myrvallen och sen hem igen. Det blev mest skritt där vi jobbade med övergångar skritt och halt men la även in kortare travsträckor där det gick. Rulle blev väldig svettig så nu i helgen åker klippmaskinen fram igen och Oskar får nog också bli lite klippt åtminstone under halsen.

Av rochos - 10 november 2011 13:06

Hade sån tur att jag fick tag på hovisen och hon kunde komma ut som idag och så även veterinären, faktiskt så bra att båda var här samtidigt.

Tyvärr så blev Oskar inte friskförklarad som jag hade hoppats på. Säg den glädje som varar?.. Nya fynd gjordes och därmed också ytterligare behandling med cortison men denna gång inte i hovlederna utan vänster framknä och båda hasorna bak. Inte för att jag vet varför jag just skriver "båda hasorna bak". De är ju bakbena de sitter på men men :)

Det trist att det kryper fram andra fynd när annat som är behandlat har blivit bra men det är tydligen inte så ovanligt enligt veterinären.


Igår kväll stack jag iväg med Rulle ut i den täta dimman, snacka om att det var becksvart och mörkret nästan sög åt sig ljusskenet från lampan och det var helt knäpptyst i skogen. För det blev en tur i skogen och bort till bron för att kika om bonden hade plöjt upp åkern vilket han så klart har. Testade att rida längs med kanten och det gick men knappt. Nu är Rulle så enormt duktig på att gå fram där jag ber honom och även om han är som ett ånglok i skogen så är han väldigt lyhörd för mina hjälper när det verkligen gäller. Som nu att gå längs med en åkerkant och inte trampa ner något för bonden. Nu har jag ju fått ok att rida längs med kanten och så klart kan det bli ett felsteg från kusen men så få som möjligt är mitt mål. Det ska knappt synas att man rider där.. =)

Att rida där med Oskar blir nog en annan femma, han är duktig men eftersom han är lite obalanserad och vinglig så kan det så klart bli en del feltramp. Men nu dröjer det ju ett tag till innan jag kan rida honom åt det hållet och den dagen jag kan, så hoppas jag att det har blivit tjäle i backen.

Av rochos - 9 november 2011 11:24

Rulle blev friskförklarad idag!

Vi började med att trava en sväng fram och tillbaka och sen in på volten för att longera i trav och galopp och han såg så fin ut. Veterinären tyckte att Rulle har blivit jättefin kroppen och gått ner i vikt trots bara en massa 30 minuters skrittande nästan varje dag. Sen är det ju att de får begränsat med hösilage uträknat efter alla konstens regler men de får det ändå i hönät/höhäck vilket gör att de inte kan glufsa i sig det snabbt och sen vara utan i flera timmar. Nu är det så klart ingen panik eg. med att det skulle ta slut för det finns ju en hel del gräs kvar i hagen att pilla i.

Veternären tyckte också att Rulle har en jättefin galopp.. gissa om matte är mallig nu efter allt beröm?   


 


Angående Oskar så blev han nästan friskförklarad.. det ante mig att den där jäkla tappskon skulle sabba det.

Han gick helt rent på höger fram men vänster där han har tappskon så markerade han yttepytte och nu kunde veterinären inte säga om det berodde på om han var ömfotad eller inte. Ska försöka jaga på hovisen igen och få skon igen och så ska veterinären komma ut kolla igen när vi får ihop det med tiden. Hon hade lite fullt upp den närmaste tiden.


  

Av rochos - 8 november 2011 20:33

Eftersom Oskar har tappsko så ville jag inte rida honom idag. Drog iväg ett SMS till hovisen i morse men har inte hört något ännu.

Rulle skrittade jag iväg med bort mot Wallander, där det gick att trava så satte jag igång honom och det kändes bra. När vi kom hem så red jag honom ett par svängar i båda varven i trav och galopp och idag kändes han jättefin. Det enda som är nu, är att det märks att han har en urusel kondis och jag misstänker att han kommer börja hosta igen den dagen jag får klartecken att rida i alla gångarterna. Ska ta det med veterinären i morgon och höra vad hon säger om det.


  

Av rochos - 7 november 2011 20:18

Oskar har lyckats att få tappsko, vänster fram så det blir att skicka iväg ett SMS till hovisen i morgon bitti och se om hon har vägarna förbi stallet någon dag. Det var nu ett tag sen han drog av sig sko så här och jag hoppas att det inte är pga av ett rejs i hagen som den åkte av.

Hoppas det inte att det här nu påverkar något vid återbesöket bara.


 

Av rochos - 6 november 2011 17:06

Idag har det hunnits med en hel del.

En sväng till Uppsalas möbelaffärer för att kolla på bäddsoffa som vi ska ha i förstugan i Järvsö. Första anhalten blev Ikea, sen Jysk, sen Mio och sen tillbaka till Jysk igen. Den här soffan blev det, inte världens vackraste men den var lättbäddad och tar inte stor plats och den ska jag sova i de gånger jag hänger med. För att sova i husvagnens sängar är som gjort för att jag ska få ont ryggen och så slipper jag Steffes snarkningar.. hehe.

Från Ikea köpte vi med oss 2 fotpallar och ett litet bord också.l


 

Bild från Jysk


Vi tog inte med oss släpet för Steffe var säker på att vi skulle få plats med allt i bilen och ja det gick men med bakluckan öppen.


Senare på eftermiddagen tog jag en sväng med Rulle och red bort om Wallander och hem igen. Hemma red jag ett par svängar på banan för att prova att både trava och galoppera i båda varven och ja.. jag vet inte om han känns bra eller inte blir inte klok på det. Känner mig som en otrolig dålig ryttare just nu som inte kan känna om Rulle går rent eller inte. Tur att det är  återbesök nu på onsdag.

Oskar hann jag faktiskt inte med idag men har ingen ångest över det för jag är helt säker på att han kommer att åka på en behandling till. I skritten känner jag (som vanligt då) ingenting och de andra gångarterna har vi inte testat. Jessica testade att longera honom ett par varv här om dagen och hon tyckte att han fortfarande gick ojämnt.


Har även hunnit med att förbättra den stora höhäcken. Tog bort gallret och ersatte med nät, är lite rädd att gallret är för klent och ska gå sönder för nött har det blivit. Går det sönder så blir det ju så vassa kanter som hästarna kan göra sig illa på.


 

Nu väntar söndagsmiddagen.. helstekt oxfile med potatisgratäng och till det frästa babymorötter smaksatta med vitlök, MUMS!!

Av rochos - 5 november 2011 15:11

Kan inte låta bli och funderar varför det är så många hästar som är halta av olika anledningar. Bara i min bekantskapskrets så är det.. låt min nu räkna... jag har 2 st. Ena grannstallet har 1 st. och det andra stallet har 3 st.  Tycker att det är ganska många faktiskt.


Idag stämde jag träff med Barbro och tyvärr är hennes häst är halt igen. Jag red och och B ledde sin häst medans vi snackade en massa "skit". När vi kom tillbaka från "promenaden" till hennes stall så skulle hon promenera med en häst till så jag gjorde henne sällskap igen. Men nu kom vi knappt från stallplanen för det var en farbror som höll på att svetsa och det gillade inte "B's" häst utan flippade ut och då gjorde självklart Rulle det med. Han brukar inte flippa ut så här men idag gjorde han det men han har ju varit lite på tårna de senaste gångerna. Men något hände där för efter det så började han något kortare steg med vänster fram   . Så jag ledde hem honom för säkerhetes skull. När vi kom hem så gick han normalt igen så jag vet inte vad det var.


Oskar skrittpass fubbade jag med. Red på 4 kantsspåret, kände att jag inte orkade ge mig iväg igen. Och återigen tränade vi på övergångar och idag testade jag återigen den 3 delade bettet och det gick hyfsat faktiskt.


 

Av rochos - 3 november 2011 17:55

Har beställt hem nät som jag har gjort egna hönät av, allt för att gossarna inte ska vräka i sig maten på noll tid. Näten har maskstorlek på 4x4 cm och jag har hängt 2 st inne i lösdriften och det var premiär igår kväll.

Gossarna var först väldigt skeptiska till näten men när väl tekniken infann sig så stod de och mumsade. Anledningen till att jag gjorde nät till lösdriften är för att när jag har lite kort om tid så behöver jag inte lubba upp till häcken. Även om det går "fort" så tar det tid. Och varför använder jag då inte de braiga häckarna som jag har fått? Jo jag vill inte att gossarna ska trampa sönder hagen och att hålla på flytta dem fram och tillbaka är ju heller inte optimalt. Planen är att så fort det nu blir hårt i backen igen så ska jag använda dem och bara dem.

Har nät över och jag har en plan ...    


På den bakre ändan av påsen har jag trätt igenom med skaften till en gammal sopkvast som jag har hängt upp i 2 krokar som jag har förstängt med balsnöre (balsnören är bra till mycket)  och den främre delen har jag använt en bit vattenslang för att underlätta vid påfyllningen. Nu återstår att se hur allt håller och allt går ju att utveckla!


      

 

    


Jessica och Hanna var över på dagen och pysslade med Oskar och skrittade honom så jag hade "bara" Rulle att ta hand om. Red bort till Espesta (igen). Denna gång i dagsljus och inte vet jag vad det var för fel idag men Rulle var lite på tårna och såg spöken överallt och var allmänt "muppig". Längtar tills vi kan börja jobba mer i alla gångarter...

Vi blev i alla fall sura på varandra.. Tror att mörkerridningen den senaste tiden har gjort att han inte har "sett" omgivningen när vi har ridit och nu helt plötsligt så ser världen helt annorlunda ut när man rider exakt samma väg men istället i dagsljus.

Ovido - Quiz & Flashcards