RochOs

Alla inlägg den 7 mars 2012

Av rochos - 7 mars 2012 17:39

Stack iväg med Rulle på eftermiddagen, min plan var att trav och galoppjobba honom men tji fick jag. Underlaget såg så bra ut på håll men fortfarande var det en massa isfläckar, stora som små på vallen. Börjar faktiskt bli lite less på att inte kunna rida ordentligt när man äntligen har kommit så långt med honom. När det var snö så var han inte riktigt igång och jag ville då inte anstränga honom för mycket, annars så hade det varit perfekt med snöunderlaget. Skulle kunna åka till ridhuset men det känns lite bortkastat då jag inte har kommit helt i gång med att rida på en ridbana.

Det blåste rätt friskt vilket gjorde att jag inte red så länge som jag hade tänkt. Men lite i skogen, faktiskt så har jag återställt min ”terrängcavaletti” bana och där tragglade vi en stund. Att sen andra ryttare kanske kommer att nyttja banan är för mig helt ok, faktiskt kul också, för då känns det som att den kommer till nytta. Men jag hoppas att de som har lite klumpiga hästar som inte riktigt lyfter på sina fötter hjälper till att lägga ”bommarna” till rätta igen så att den som kommer efter har en fräsch bana att rida igenom.


 


Av rochos - 7 mars 2012 13:15

Tog ut Oskar på min lunch och så klart blev det det gamla och vanligt men, idag svängde vi upp mot skogen på vägen hem och tog grusvägen fram och tillbaka för att han ska se annat än det gamla och vanliga. Var inte ett dugg tittig när husen passerades men lite läbbigt i skogen eftersom det blåste så men inte så att han gjorde något eller kändes stressad, utan mer att han kändes harig och gick försiktigare samt höll stenkoll på snöhögarna som var kvar   . Men han är så duktig på att lyssna på ryttaren och efter en kort stund började han frusta och ha sig där med.

Ute på vägen gjorde vi lite sidförande några gånger, bara för att se att den kunskapen inte har försvunnit ur minnet på honom, vilket gick galant men kanske inga direkt supersnygga skänkelvikningar.. dem kommer sen   . Sen gjorde vi halter vid varje snöpinne och vid dem första ville han gå iväg på en gång men poletten trillade ner sen (igen) att halt betyder halt och inget annat.

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards