RochOs

Alla inlägg under maj 2012

Av rochos - 18 maj 2012 09:49

Usch nu känner jag mig så där vissen igen som jag gjorde här om dagen. Igår kände jag mig ganska så ok men sen är jag en sån där person som har svårt att ta det lugnt när man inte är helt på topp. Det är som jag måste göra en massa saker för att inte känna mig sjuk, dvs mer kroppsligt arbete än att sitta knappa på jobbdatorn för då "hinner" man ju känna hur man egentligen mår. Det måste vara den har konstiga våren, man vet ju för fasen inte vad man ska ta på sig när man går ut, varm jacka eller ingen jacka alls..

Nåja, ska väl komma iväg med Rulle på en promenad (läs tömköra) och säkert blir det något med Oskar också.. och kanske även mocka lite i vinterhagen. Vi får se, jag måste väl lära mig att lyssna lite på vad min kropp också säger. Inte bara ignorera den för jämnan

Av rochos - 17 maj 2012 19:50

Idag har jag varit en hårt arbetande kvinna och nu är jag hur mör och stel som helst. Ska snart inta soffläge och när jag väl har satt mig i den, så kommer jag väl aldrig ur den sen.


Mina planer med att tömköra blev av. Rulle först ut och honom tömkörde jag bort mot Wallander och han jobbade fint tills vi kom nästan ikapp en med barnvagn. Sen var hans koncentration som bort blåst tills vi vände hemåt. Nästan hemma, vid grannarna, så hörde han något som jag inte kunde höra och han blev livrädd och flög bokstavligt talat ut på åkern och det tog en stund innan jag kunde få ut honom på vägen igen och sista biten traskade han med en enorm schwung i stegen, den hade jag velat se mer av. Är ändå nöjd med tömkörningen för nu vet jag att han lyssnar på mig även om jag är bakom och inte på ryggen. Har bara tömkört honom på ridbanan hit tills och då har ju inga faror lurat runt hörnen.


Sen var det Oskars tur och honom tömkörde jag på ridbanan och han var lika duktig som han brukar. Det blev med andra ord ingen repris på urflippningen som det blev sist jag tömkörde honom. Öppnor på långsidorna, på kortsidorna halter där vi skulle stå stilla tills jag sa något annat. Avslutade med lite trav på en volt där var han lite stelare i högra varvet och ville heller inte söka sig nedåt i början. När jag fick honom dit jag ville så avslutade jag där. Tog av tömmarna och släppte lös honom och han fattade vinken och drog i väg i en galopp. Sen skulle jag få honom att galoppa åt andra varvet vilket han först inte ville utan började busa istället. Men till slut så ...


Efter tömköringspassen städade jag ur i lösdriften, sen fortsatte jag med att städa ur hösilagehäcken där det hade blivit kvar en massa hösilage. Det gick åt dåligt med hösilage mot slutet, godare med gräs sa hästarna. När jag ändå hade ångan uppe så mockade jag rent borta vid skogsgrinden så där är det fint nu. Började lite på ängen men jösses så svårmockat och tungtjobbat det var. Grästet har växt med raketfart, så ska man få det mockat, så är typ nu man måste mocka. Om ett par dagar är det ingen idé att ens försöka.


Dagen har avslutats med att inviga vår nya grill. Vi åkte iväg i morse och köpte oss en gasolgrill. Egentligen gillar jag kolgrillat men till vardags så är det smidigare med gasol.

Av rochos - 17 maj 2012 09:02

Det var inte så mycket att skriva om igår så jag hoppade över bloggandet.

Rulle fick gå i sin ”bantarhage” till igår kväll då jag släppte ut honom och Oskar ut i stora delen. Oskar hade gjort Rulle sällskap kvällen innan och sen lät jag dem gå där till igår kväll. Jisses vad Oskar blev lycklig att får komma ut i stora delen. Det blev fart på honom med bakutsparkar och en massa kastandes med huvudet. Till slut, tyvärr, så fick han igång även Rulle och de övriga i en galopp vilket jag inte var så nöjd över.  Blev lite förvånad över Rulle som tycker att skritt är ett alldeles utmärkt tempo. Trav och galopp gör man inte i onödan inte..

Var faktiskt på väg att ta in Rulle in i lilla hagen igen men de lugnade dem ner sig så jag lät det vara. Ska hålla uppsikt över dem idag och se om det blir fler rejser med Rulle inblandat så får han tyvärr finna sig att bara vara i lilla delen tills vidare.

Men jag tyckte att det var kul att se att Oskar har fått tillbaka leklusten och det roliga var att det var Rulle han försökte få igång så nog hade två skapat ett band sinsemellan under vintern. Igår morse såg jag något som jag inte har sett dem två göra, stå och gnussa varandra. Det värmer mattes hjärta verkligen eftersom Rulle inte alls tyckte om Oskar från början.

Tänkte idag ta en promenad med Rulle, ev tömköra honom då så han får jobba lite och sen faktiskt även tömköra Oskar också.

Av rochos - 15 maj 2012 14:01

Det var som jag anade, knäledsinflammationen är tillbaka men inte bara höger bak som jag misstänkte utan han har det även i vänster bak...

Tur att man ändå har tagit det lugnt i ridningen men jag blir arg på mig själv inte har tagit ut veterinären tidigare men det är lurigt att känna när det är bakknäna.. tycker i alla fall jag så jag är väl en skitryttare som inte kan känna när ens egna häst är frisk eller inte. Är inte ens van vid frambens hälta vilket vi har varit förskonade från förutom när Rulle hade hovbensfraktur men det gick inte att missa så halt som han var. Nu menade hon att vi har tur i oturen, för han har inte hunnit börja belasta sina framben och fått det där också, så det är väl en tröst om än liten.


Detta medför så klart ett problem eftersom hästarna går i sommarhagen. Rulle kommer att bli smällfet av att gå i hagen med bara promenader och skrittmotion. Frågan är om det kommer att vara tillräckligt med gräs i bantarhagen om han går där dygnet runt tills vidare. Eller om man ska släppa ut honom i stora delen så länge jag är på jobbet och sen plocka in i lilla direkt när jag kommer hem. Då blir det ca 7-8 timmar i stora delen de dagar jag åker in till kontoret och de dagar jag jobbar hemma så blir det mindre timmar i stora. Eller är en betesreducerare något jag måste ta och köpa trots allt. Lite att klura på med andra ord men idag och i morgon kommer han gå i lilla delen dygnet runt.



Av rochos - 14 maj 2012 19:49

En barbackatur på Rulle i skogen, ute över timman. Hade först tänkt att rida över bron men nu var det ett stort hål rätt ner i ån precis framför bron så den planen sprack. Får se om man kan fixa hålet eller om det nu är slutridet över ån och till andra sidan. Då är ytterligare ett par ridvägar borta ..

Det blev en hel del lyfta på fötterna för istället vilket iof sig är väldigt nyttigt men vi tog det lite lugnt ändå. Det blev i hans takt, i morgon får vi se om det är något med hans högra bak eller om det bara finns i mitt huvud.


Oskar fick också lämna hagen och se annat. Jessica var över och red en tur i skogen, han hade ömmat lite på någon kotte men annars hade det gått jättebra!


 

Av rochos - 13 maj 2012 18:06

Idag äntligen kom man ut på en ridtur och solen behagade faktiskt lysa idag.

Det blev en lång skrittrunda men jag det blev lite trav och galopp bara för att känna hur det kändes och vet ni vad? Han kändes superfin idag, super fin trav och även båda galopperna kändes bra och han fattade både höger och vänster galopp direkt.

Vi red längs Espestavägen och på före detta golfbanan, var det mycket att titta på. Det ska ju vara maskinexpo där och nästa vecka börjar det rulla in massa maskintrailers på våran väg. Det kommer bli en hel del trafik för vägverket ha satt upp skyltar där det står att det kommer att vara begränsad framkomlighet på våran väg. Inte kul alls... tänk att man ska hamna i bilköer på landet, det räcker med de bilköer när jag ska till jobbet i Kista   

Nåja, Rulle var i alla fall tvungen att ha stenkoll på alla vita tälten som har börjat att sättas upp och alla blinkande maskiner som åkte överallt. Får se om man kommer att kunna rida längs den där vägen nästa vecka..


 

Av rochos - 12 maj 2012 16:04

Lördagens vädret fortsätter med regn och efter åskan så blev det lite kyligare igen, som man är van vid. Hann liksom inte vänja mig med värmen vi hade i veckan. Jag bylsade på mig kläder som jag brukar göra när det är lite småkyligt och nu när man tror att det ska vara varmt så är det inte längre, ja ja det ger väl sig någon gång. Så ni hajjar nog att jag inte har ridit idag heller, så nu är det prick en vecka sen jag red sist. I morgon ska det vara hyfsat väder så jag hoppas att jag själv är då i hyfsat form för ikväll ska vi på sista ” Halv 8 middagen” och ett vinnande par ska koras.


Rulle och Oskar flyttades till sommarhagen i morse och Oskar blev så glad över det att han drog iväg bakutsparkar och bocksprång. Rulle, han fjantar sig inte i onödan inte, utan han gick efter med värdiga steg.


 


Av rochos - 11 maj 2012 19:22

Men hallå vädret, så här kan vi inte ha det! Solsken och så i nästa sekund så tornar mörka moln upp på himlen och det blir hällregn och då menar jag hällregn. Alldeles nyss hade vi årets andra åskväder, den första hade vi 10 mars med jädra åskknall här någonstans i närheten.

Så alla mina försök till att ta en skrittrunda idag har kraschat. Solsken och varmt när jag går ner till stallet och när man ska hämta häst.. ja ni räknar nog ut det själva... Så det inte blev det någon ridtur idag heller och nu börjar jag få abstinens. Nu har jag iof sig inte tänkt att rida Rulle hårt utan skritturer tills veterinären har kikat på honom..


Nå, jag har i alla fall gjort i ordning sommarhagen och i morgon blir det flytt in där. Rulle och Oskar flyttar på morgonen och Ynte och Zerona kommer efter på kvällen. R o O får börja med att beta upp deras natthage (läs bantarhage). Där ska de sen gå på nätterna. Har gjort så här i 2 somrar i rad, ville testa den här varianten innan det andra valet, munkorg. Eftersom det funkar så bra så behöver jag inte testa munkorgsvarianten. Tror att Rulle skulle dö om han fick på sig en sån   


 

Ovido - Quiz & Flashcards