RochOs

Alla inlägg under maj 2012

Av rochos - 10 maj 2012 19:49

Är det inte det ena så är det det andra. Hade tänkt att hinna med ett kortare skrittruna med Rulle men det har regnet satt stopp för. Ja eller egentligen inte, det finns ju något som heter "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder". Just nu har jag bara dåliga kläder tror jag   


 

Av rochos - 9 maj 2012 21:30

Nästa vecka kommer veterinären ut till Rulle och gör böjprov på honom. Går och oroar mig för att hans knäledsinflammation i höger bak har kommit tillbaka. Har dock inte märkt något speciellt i ridningen men i måndags så tömkörde jag honom och då tyckte jag att han släpade högra bakbenet i marken och i galoppen såg det skumt och stelt ut. Han har ”tappat baken” ett par gånger vid ridningen vilket han aldrig har gjort tidigare och efter att ha googlat på knäledsinflammationer så är släpa hovar och tappa baken en del av symptomen. På den här sidan har jag hittat min info, några stämmer och andra inte alls, så jag hoppas så klart att jag tar ut veterinären i helt i onödan men jag gör hellre en kontroll för mycket än för lite. Man kan hoppas att det helt enkelt var träningsverk efter långturen i söndags men just det där att han gick och släpade ena benet känns inte alls ok.


 

Av rochos - 9 maj 2012 20:40

Är lite imponerad av herr Ynte, han nyttjar verkligen ligghallen! Idag har det ju småregnat hela dagen och varje gång jag har gått förbi stallet så har han stått där under tak och pälsen hans, har inte ens varit småfuktig av regn.

Och vem är det som står där inne varje morgon, jo Ynte    Han vet verkligen hur man ska nyttja den.


 

Av rochos - 8 maj 2012 22:04

Hur länge sen var jag på det? Lääänge sen, typ andra delen av ”Sagan om ringen”.

Idag kom jag iväg tillsammans med Barbro och vi såg ”Älska mig igen”. Bra film tyckte jag. Det är en romantisk drama film om ett par där tjejen hamnar i koma efter bilolycka och när hon vaknar upp igen så minns hon inget av den tiden de har haft tillsammans. Filmen är visst baserad på en verklig händelse.

Det var lite ensamt till en början i salongen men vi fick sällskap av 3 personer till.. men hur många går liksom på bio en tisdag kväll kl. 16.30? inte många visar det sig   


 

Av rochos - 8 maj 2012 09:30

Oskar är ju numer en barfota kille och det går nog så där måste jag nog säga. Han ömmar lite nu när han går på grus men om ett par dagar ska de ju flyttas över till sommarhagen och där är det bara en massa gräs och då hoppas jag att det ska gå bra. Om det nu inte funkar så ska han självklart få på sig skor igen.


 

Av rochos - 6 maj 2012 20:35

Idag har jag och Rulle varit bort till Rävsta och hälsat på hans gamla hagkompis Rune. Dock blev det inte en ren artighetsvisit utan det blev lång ridtur på över 2 timmar till Rulles förtret.... eller? Nä jag tror att han tyckte det var roligt att komma iväg igen för han tvekade att gå in i transporten när vi skulle hem och det visar väl att han stormtrivdes, eller hur?   

När vi åkte iväg så lastade jag Rulle helt själv med hjälp av lite godis i en krubba, funkar alltid  .

På ridturen fick Rulle se en spännade saker som en massa hus, inte enstaka hus som på Espestavägen utan ett villaområde, han fick se Steningesslott på nära håll, en massa vatten och så klart, en massa skog och grusvägar. Så ridturen innehöll allt vad man kan begära, fint väder, alla gångarter, klättring uppför en riktigt mördarbacke och en massa snack så klart! Med andra en riktigt toppendag som avslutade med fika i solen.


 

Av rochos - 5 maj 2012 09:41

Igår var hovisen ut och Rulle skötte sig exemplariskt!... med hjälp av hö   . Han är tyvärr ganska så tjafsig med sina framfossingar och dra dem blixtsnabbt åt sig när man minst anar det. Sån har han alltid varit men det är mycket bättre nu än när jag köpte honom för då var han urjobbig och kunde lätta lite fram för att komma undan.

Oskar blev som tänkt, utan skor och jag fick jobba med att dra bort en sko sen sa tyvärr min vänstra arm ifrån. Jag hade gärna velat dra ut resten men men...

Har ju haft ont i den låååång tid men jag trodde att det började ge med sig nu för den senaste veckan har jag knappt känt av det. Nu är allt relativt och jag är ganska så smärttålig så smärttröskeln är ganska hög hos mig och sen är jag en sån där som biter ihop trots att det gör ont. Men inte igår för igår började det göra ont i en punkt i armbågen och det gör sablans ont om man gör ”fel” rörelse. Vet inte om det är s. k musarm men borde jag då inte ha det i högerarmen eftersom jag är högerhänt och använder den mest?

Nåja, det ger väl med sig någon gång och som tur är så känner jag ingenting vid ridningen   


Det var lite kul att se Oskar gå ut i hagen, först gick han på som vanligt och sen efter ett par meter så stannade han till och såg ut att fundera på vad som kändes så annorlunda mot förut och sen satte han av i trav mot de andra   

Av rochos - 4 maj 2012 13:47

Igår hade jag tänkt att rida Rulle lite banan med lösgörande övningar men att passet skulle börja med en uppvärmingsrunda i skogen. Men när vi kom in i skogen så blev det så att vi istället fortsatte över bron och red grusvägen upp i galopp men Rulle fick sakta ner efter par meter och fatta om antingen höger eller vänster och det gjorde vi hela vägen upp. Uppe i rondellen blev det galopp upp för lilla backen och sen trav runt om tills vi kom fram till backen igen och ny galopp fattades uppför backen igen. På vägen ner för långa backen hemåt jobbade jag Rulle omväxlande med öppnor, slutor och skänkelvikningar. Vi stannade till på vallen och och gjorde lite mer lösgörande arbeten som serpentiner med stora bågar och 8 volter så lite av min ursprungliga plan blev det ändå.


Jessica hade varit ut till Oskar på förmiddagen och ridit lite bruksridning. De hade övat lite på att backa i mellan bommar som låg som ett L.


Snart kommer hovisen och jag har nu äntligen kommit fram till ett beslut gällande om Oskar ska ha kvar skor eller inte. Och det ska han inte, så till vida att hovisen inte säger något annat. Oskar har haft en klirrande baksko och jag trodde att den skulle åka av när nya kompisarna kom, men det sitter kvar och ändå har jag varit där och pillat lite på sömmarna och försökt att dra ut en eller två och ersätta men nya men de har suttit benhårt.

Ovido - Quiz & Flashcards