RochOs

Alla inlägg den 3 februari 2012

Av rochos - 3 februari 2012 15:36

Huvaligen så kallt det blev, fast eg. så är det här väl ingenting mot det vi hade förra året. Då var det så här kallt läääänge och massor av snö.. Vintertäckena åkte i alla fall på båda grabbarna nu.

Igår kväll blev det ingen ridning fast jag var riktigt sugen men jag kände att det gjorde ont i kinderna när jag fixade med hösilaget, ville då inte äventyra min "fina" och känsliga hy... skämt åsido. För er som inte vet det så har jag Rocasea och tyvärr så har jag märkt att när det blir så här kallt och det ev. blåser och jag gör någon aktivitet där det blir vind så kan det blossa upp. Nu har jag äntligen efter lång tid fått bukt på utslagen så vill jag inte ens testa att rida hur sugen jag än är. Rulle får helt enkelt stå dem dagarna.


Idag var jag hemskt ridsugen och det var så himla fint väder ute och jag tror att jag hade kunnat rida men idag slog vi till på tömkörning! Ja jösses ja... vilket trassel jag hade med de s.k tömmarna. Avklippta longertömmar och dem var i vägen, jag trampade på dem.. you name it, jag gjorde nog allt vad man inte ska göra med tömmar   


Rulle låtsades vara helt blåst och förstod absolut inte vad jag ville innan vi ens kom ut på banan. Kul start.. haha..

Nå väl, vi kom igång efter att ha testat oss fram, jag är långt ifrån en stjärna på tömköra men när jag tömkör Oskar så funkar allt, öppnor, skänkelvikningar och vi hade nästan fått kläm på slutor! Men inte med Rulle... När jag ville ha honom att göra skänkelvikningar så gjorde han allt utom det jag ville. Så för att få en tillstymmelse till något som liknar skänkelvikning så ställde jag honom mot staket och han fick gå sidledes längs med den. Det var inga snygga skänkelvikningar men jag köpte dem. Öppnorna var gick så där.. halsen för böjd men där hade jag slutat orka bråka med honom. Det enda som gick bra var när vi gick längs 4 kantspåret och när han fick trava på volt. Då gick det kanon... haha.. 


En älskad surgubbe....

 

Ovido - Quiz & Flashcards