RochOs

Alla inlägg den 24 februari 2012

Av rochos - 24 februari 2012 10:20

Dåligt uppdaterat men det har heller inte hänt något nytt under solen. Ja eller det har det väl eg. Skitvädret som passerade oss, resulterade i att Rulles box har blivit översvämmad, har aldrig någonsin varit med om det tidigare men som det har regnat, en ”massa” plusgrader, tjälen lossnar och dålig dränering så blev summan så här. Har fått slänga ut hälften av torven och tur är väl det att grabbarna kunde vara ute i natt och som det ser ut nu så kommer de kunna gå ute ett tag till och jag ska nog t o m kunna ta av täckena under dagtid. Har i alla fall bytt till 100 g täcken nu och tror nog att man ska kunna stuva undan tjocka vintertäckena för denna säsong.


Igår så var det så pass ljust när jag kom hem från jobbet och ok underlag så jag och Oskar skrittade iväg på en halvtimmes tur. Lite isigt på traktorvägen men ingen fara alls och asfaltsvägen var ju helt isfri. Han tuffade på och efter ett par minuter så började han frusta och gjorde det sen i princip hela vägen fram och tillbaka. Lite skönt att få komma ut eller?


Rulle och jag började med att rida ut, en runda i skogen och sen blev det lite galoppintervaller på vallen. Trodde faktiskt inte att det skulle gå att rida på vallen men det var helt ok underlag. Jobbade då även med att korta och länga galoppen. Han blev lite bångstyrig när det gick ”hemåt” och var inte helt samarbetsvillig men efter par vändor så fick jag som jag ville och vi vände hemåt efter det. Hemma så blev det en kortare sväng på banan också och då jobbade vi med att öka och minska volten. Faktiskt så var underlaget helt ok på ridbanan, mycket hade smält bort under dagen och där det vari isigt så var det skrovlig is med fäste så att säga, dvs ingen blankis.


Har varit hos kiropraktorn själv och jag är inte sned som jag trodde och inte har jag ett ben som är längre, brukar får länga den högra stiglädret ner ett hål mer än den vänstra men jag sitter helt enkelt snett i sadeln när jag har ont i ryggen.

Jag var låst i nacken och i den övre delen av ryggen men i ländryggen där jag har ont, var det helt ok. Kiropraktorn trodde att jag har ont för att jag har varit låst i de övre regionerna så nu ska jag gå 4 behandlingar till och sen ska vi göra en utvärdering om det har hjälpt eller inte. Är lite öm i nacken idag men det är nog som det ska vara.

Ovido - Quiz & Flashcards