RochOs

Alla inlägg den 29 februari 2012

Av rochos - 29 februari 2012 19:32

Efter lite ändringar på tiden så kom veterinären till slut men mig gjorde det inget eftersom jag inte hade annat inplanerat att göra så det var helt ok med lite strul med tiden.

Hon tyckte att Oskar var fortfarande helt ohalt på rakt spår och på volten så var han helt ok i vänster varv men liiiiten liten markering i höger. Men vi behandlar honom inte mer utan vi fortsätter som vi har gjort, att rida honom på rakt spår och ökar på med tiden allt eftersom i ca 1½ månad få honom att börjar muskla på sig mer och bli lite mer balanserad innan vi provar att rida honom på en större volt.

Oskar fick beröm över hur fin och blank han är i pälsen trots fällningen, enligt henne är det många som ser ut som raggsockor för tillfället.. hehe kan inte låta bli och undra om hon hade sin häst åtanke då   


Rulle tömkörde jag, började med uppvärming längs med spåret och sen in på volt där han fick göra igångsättningar skritt - trav - skritt. Det blev även några trav - galopp - trav. Sen ut på spåret igen och där fick han jobba i öppnor. I höger varv är han jätteduktig men i vänster vill han gärna bara böja på halsen så det gäller att vara med där vilket jag inte alltid var.


Av rochos - 29 februari 2012 12:41

Om ett par timmar kommer veterinären ut till Oskar och då blir det en utvärdering på behandlingarna han har fått och det är väl då jag får reda på om och hur han kommer att få ridas. Och så hoppas jag på att det här ska vara den sista besöket för hans knän för har han inte ont av att gå i hagen så får det stanna här.

Dock kommer jag beställa en tid för tandkoll, har lite ångest över att inte ha gjort det för jul som jag och veterinären hade planerat men plånboken sa stopp till det. Man är ju inte gjord av pengar...tyvärr.


 


Som vanligt så var uppdatering dålig igår kväll men jag red Rulle en skrittrunda med långa tyglar i skogen efter jobbet i dagsljus, hur härligt var inte det? Slippa pannlampan var inte dumt alls!

Egentligen hade jag tänkt att låta honom ha en vilodag men jag var sugen att komma ut i det fina vädret och han behöver ju röra på sig. Kanske får han sin vilodag idag istället, det beror på hur lång tid veterinärbesöket tar.


 

Ovido - Quiz & Flashcards