RochOs

Alla inlägg den 26 februari 2012

Av rochos - 26 februari 2012 17:34

En solig söndag men dock blåsig med kalla vindar men idag fick jag båda hästarna motionerade eller det är kanske att ta i med Oskar. Han fick sin sedvanliga skrittpromenaden på halvtimman. Eftersom det blåste som sagt så var han lite lite på spänn och frustade inte lika mycket som han gjort tidigare men då och då kom dem. Han skrittade på rätt rask takt idag och när vi kom tillbaka till stallet så blev han ompysslad med man och svansvård. Försöker att inte hålla på för mycket med manen så att den slits och om det har gett resultat eller inte men jag tycker att den har växt. Tog fram måttbandet och där det är som längst så är det 83 cm långt.  

Sen skulle det bli en fotosession och jag gjorde ett nog ett klassiskt nybörjar misstag, jag glömde ändra på vitbalansen och jag grämer mig så! Bilden nedan hade kunnat bli hur bra som helst om jag inte hade glömt att ändra den, tror att jag hade den på mulet eller på lampsken men men jag lägger ut den i alla fall . Marcus fick assistera lite innan han drog till jobbet.


 


Med Rulle var jag sugen på att ta brandvägen men jag antog att det skulle vara rätt isigt på grusvägen så jag la den idén åt sidan tills vidare. Har ingen lust rida den om den är för isig med ett resultat av att Rulle går bara och spänner sig. Så det blev skrotrundan grusvägen fram tid var halvisig, vilket jag hade gissat mig till så traven och galoppen tog vi på en vall som jag har fått ok av markägaren att rida på. Den red vi runt 2 varv innan vi traskade in i skogen. Första varvet trav och andra blev  en hel del galoppfattningar. Rulle var nog lite less på mig efter ett tag   

På vägen hem, där det gick fick han trava och denna gång försökte jag sitta ner. Har inte kunnat göra det sen han har kommit igång igen. Tycker att jag mest har skumpat runt som en potatissäck. Lät honom trava i ett undertempo och det gick det riktigt bra. Känns som man själv har fått börja om igen   


Får jag presentera min nya hjälpreda, Kermit! Perfekt att köra upp hösilaget med, tar med mig 2 säckar på pallgafflarna, en till kvällen och till som jag ger på morgonen och den har jag i "lagret" över natten och sen på morgonen tar jag en prommis och slänger in det  i häcken. Ska bara fixa fram något som jag kan täcka säcken med vid sämre väder.


Kermit kommer att bli en perfekt hjälpreda när jag kommer igång med att mocka hagen igen. Har hela lilla hagen att mocka och jag hoppas kunna göra inom kort när väl börjar smälta. Nu får inte grabbarna gå i den hagen längre för där inne är det värsta isen just nu och jag har ingen lust att någon av dem halkar till på något sätt vilket är lätt hänt även med broddar.


 

Ovido - Quiz & Flashcards