RochOs

Alla inlägg den 23 april 2012

Av rochos - 23 april 2012 20:45

Rulle först ut och vi red ut skogen i ca 30 min som uppvärmning och sen efter in på ridbanan. Övergångar skritt-trav-skritt och sen trav-galopp-trav på fyrkantspåret, därefter in på en stor volt i trav och jobbade med minska och öka volten. Fick ingen bra bakbensaktivitet idag på honom alls, halvhalterna funkade inte heller till 100 % efter ett tag så gick vi ut på fyrkantspåret igen vid ena mittlinjen red jag in och sen skänkelvikning ut på spåret, fattade galopp och red bort till mittlinjen där vi hade ridit in på och så gjorde vi samma sak men åt andra hållet, gjorde den ett par gånger. Den här övningen gick mycket bättre. Jobbade i ca 20 minuter och sen avskrittning efter det.


Oskar skulle tömköras .. trodde jag!

Först fick jag börja med att borsta bort halva leråkern från honom. Spände fast tömkörningsgjorden och här borde varningsklockor ha ring hos mig. Han var lite spänd men jag tog ingen notis om det för han var lite "knäpp" redan när veterinären var här på förmiddagen.

När vi kom ut ur stallet så råkade han komma åt grepen som låg i skottkärran och flippade ur totalt. Höll på att tappa honom men lyckades få honom att stanna, när vi sen passerar betesputsen som har legat på exakt samma plats sen han kom, var läskig, den var man tvungen att hoppa undan för..

Inne på ridbanan så vet jag inte vad som hände, ena sekunden står jag och håller i honom för att styra ut honom in på spåret, nästa sekund så galoppar han runt banan men tömmarna hängades efter sig.

Till slut så fick jag stopp på honom men tänkte att det är ingen idé att tömköra så som han var så jag tog loss tömmarna och han var inte sen med att sticka iväg i galopp igen. Kanske inte helt idealiskt att galoppa så där med sin skadehistorik men jag kände att jag låter honom hållas den här gången. Verkar som om han behövde få ut lite energi. När han kände sig klar så kom han fram till mig och jag satte på tömmarna igen och sen var det som ingenting hade hänt. Jag tömlongerade honom på en volt för att se hur han gick men han gick helt rent. Sen ut på spåret jobbade lite med öppnor en kort stund. Tror att det räckte rätt bra för honom.


 

Av rochos - 23 april 2012 12:58

Har haft ut veterinären för tankkoll på Rulle & Oskar. Foderfickorna som Rulle har haft, är så gott som ett minne blott, mikroskopiskt pill vara allt! Lite slipning på två tänder längst ner var allt, så himla skönt!

Oskar fick hon också slipa på lite på en tand eller rättare sagt, så fick hon ta fram raspen för idag var Oskar inte så samarbetsvillig. Först fick vi knappt på den här ställningen och när den väl satt på, så vägrade han ställa sig så att han kunde luta huvudet mot boxkanten. Det slutade med att jag fick han hans huvudet på min ena axel och då var det bättre att raspa det lilla som det ändå bara var.

Veterinären jag anlitar är utbildad på tänder men får inte laga karies utan då skickas hon en vidare till Ultuna. Hon har gått alla utbildningsdelar men för att få laga karies så ska man visst gå under en godkänd tandläkare under ett år. Nu resonerade hon som så att vi har ett par godkända tandläkare inom bra avstånd så hon känner att hon behöver inte kunna laga tänder.

Ovido - Quiz & Flashcards