RochOs

Alla inlägg under augusti 2011

Av rochos - 23 augusti 2011 22:05

R var full med Styngflugeägg igen, tog bort också igår men idag måste Styngflugorna ha haft totalfnatt. R hade typ ägg överallt, insida, utsida frambenen, bogen, ryggen.. ja helt enkelt överallt! Skulle kunnat kallats gulskäck idag   Har faktiskt aldrig varit med om att Styngflugan kommer en sväng till så här på hösten.

Hittade även fästing trots switchad. Oskar hade tydligen också och även han är switchad. Vet inte vad det är med hösten i år.. T o m bromsen är tillbaka igen.


Ytterligare en skrittrunda med R i det härliga vädret. Dagen började grådaskig men mitt på dagen så kom solen fram igen. Tycker mig känna att det är något med högra bakbenet.  Börjar bli lite tråkigt att uppdatera när man nästan bara har skrittrundor att berätta om. Men men.. på fredag får man domen.

R har fått sista kuren mot hostan och nu hoppas jag på att det inte ska behövs mer medicin mot den.


Jessica var ut till O idag och det hade gått jättebra idag, så himla roligt!

Av rochos - 22 augusti 2011 20:16

Nyss hemkommen från ännu en skrittrunda, denna gång fick jag sällskap av Barbro och hennes häst som också bara får skrittas.

Har fått höra så sjukt roliga nyheter så ni anar inte   

Av rochos - 21 augusti 2011 19:07

Över bron med R som kändes seg idag. Ångrade att jag inte tog med spöet men vi tog oss runt till slut.


Oskar tömkörde jag idag, blev ett pass på nästan 50 min. Vet inte hur många gånger jag har sagt det men han är verkligen rolig att tömköra!

Började med öppnor och skänkelvikningar och jag tyckte att han trampade bättre med högerbak nu. Sen fick han trava på men mindre volt och fokus låg på att inte glömma bort bakkärran så det blev många stopp och starter men han var jätteduktig.

Efter det gick ut på spåret igen för att göra mera öppnor och då blev det lite tilt hos honom så han började fakstiskt trampa på stället!!  Det var när jag bad honom gå fram på spåret men någonstans i hjärna brann det så han gick inte fram utan började trampa på stället som om jag höll in honom, vilket jag inte gjorde   

Men det såg rätt maffigt ut!


I morgon är det första arbetsdagen efter nästan 5 veckors semester. Och det börjar bra för på onsdag måste jag ta ledig ett par timmar och sen på fredag behöver jag vara ledig hela dagen.. lite mjukstart men det vet dem på jobbet inget om än ....

Av rochos - 20 augusti 2011 17:53

Hittade tidigare idag ett par jeans som jag hade glömt bort att jag hade!

Hade "slängt" in dem in ett förråd där jag har symaskinen för att sy upp dem och där har de legat sen dess. Har totalt glömt bort dem.. Så vad går jag och gnäller om att jag aldrig kan unna mig något åt mig själv??  När jag inte ens kan komma ihåg att jag har köpt nytt åt mig själv....

Så ikväll ska det sys, laga hästtäcke och sy upp jeansen. Nu kommer säkert inte täcket att hålla för regn vidare värst men nytt är beställt från Börjes. Hittade för 295 kr, en utgående färg och för en gångs skull så fanns det kvar i rätt storlek.


Av rochos - 20 augusti 2011 15:27

Den kom hela 25 mm i natt och SMHI har lovat regn hela dagen och sen avta mot kvällen men det har bara kommit 0,5 mm tills nu och förhoppningsvis så blir det inget mer heller.

R gamla tunna täcke var genomblöt i morse så han fick gå utan efter sin medicin och det verkar han inte ha lidit av.

O fick sitt på sig i morse men jag var lite tveksam för det var ju ganska varmt ute ändå. Efter ridpasset så fick han på sig det igen men den åker av sen ikväll när jag ger R sin medicin.


O gick bra på ridbanan idag, huvudet flög inte alls upp som det har gjort tidigare. Snarare att den var mer nere än upp idag! Om det sen berodde på nya sadeln eller gramantygeln som jag hade kan man ju spekulera i men gramanen bara var där och användes inte alls. Dock var O ovillig till att gå på böjda spår, har en känsla av att det beror på hans högra sida. Så jag skippade voltarbete och körde bara på 4 kantspåret fast innanför den och medellinjen för att få honom sluta att "luta" sig mot staketet vilket han gärna gör.

Tempoväxlingar i skritten och sen skritt-trav-skritt för att aktivera bakkärran.


Rulle får ytterligare en vilodag. Är inte så där överdrivet sugen på att ge mig iväg på en skrittrunda ifall det skulle bli regn.. Men det är bara en ursäkt idag för att slippa idag   


Av rochos - 19 augusti 2011 21:15

Kul syn möter mig när jag ska hämta in R för sin medicin. Han har lyckats dela täcket längs med ryggen   

Det är inte första gången han gör det här, det är 2 gången han lyckas med den här bedriften. Skulle ta mig tusan inte förvåna mig ett endaste dugg om det är samma gren han använder till att massakera sina täcken. Är det inte en häst som käkar upp täckena så är det täckesätande träd..  blir så trött på det här med täcken.


När jag hämtade R så fick jag hela gänget efter oss vilket var bra för då behövde jag inte gå upp en extra gång för att hämta Rune och Oskar som nu ska sova inne.

Det regnar inte speciellt mycket och varmt är det. Oskar var ganska varm under täcket. Hehe.. jag antar att Rulle hade varit det med så det är kanske därför han ordnade ventilationen på sitt sätt.

Av rochos - 19 augusti 2011 15:42

Idag blev det cavaletti för Oskar men bara upphöjt på ena sidan.

Började med uppvärmning på liten volt där han fick skritta fram ordentligt och spåra. Sen släppte jag ut honom på större volt i trav. Kollade att ptrooo funkar och det gjorde det ibland så det jobbade vi på ett tag tills det satt igen. Efter det galoppfattningar, höger varv funkade det riktigt bra och det är ju hans dåliga sida. I vänster varv var det tvärtom denna gång...

Efteruppvärminingen så blev det bommar, till en början var han slarvig men skärpte till sig sen. Den där hästen har verkligen noll koll på sina fyra fötter! Och faktiskt så kom han på idag att man kan fuska och springa på insidan av bommarna då och då.

Den blev man och svansshamponering efter passet, lite krubbskrammel och strechning av halsen och sen ut i hagen.

Det ska visst bli ruskväder inatt så Oskar ska göra Rune sällskap inne.


 

Av rochos - 18 augusti 2011 20:03

Idag har det varit lite full rulle. Marcus och jag har varit till arbetsförmedligen men de hade ingen personal där idag, tydligen indragningar lite här och var. Han får åka dit i morgon i stället då personal skulle finnas på plats.

Sen for vi till Uppsala, både Marcus och jag köpte skor till hösten. For förbi Hööks och lämnade tillbaka padden och köpte mig en vinterjacka istället! Förra året hann jag inte köpa någon, de hann ta slut innan jag kom till skott. Eg. så borde jag väl vänta eftersom det har rullat lite pengar den här månaden men jag får hålla igen dem nästkommande månaderna istället    


Med R blev den skrittrunda som vanligt, var inte alls sugen på det men faktiskt så var det skönt att komma ut för det var en underbar kväll. Det blev skrotrundan fast åt "fel" håll. Tanken var att rida Espestavägen fram och tillbaka men när vi kom bort till Myrvallen och gamla stigen som kommer från skrotenhållet så svängde Rulle in där självmant så han fick som han ville.


Emelie lånade O och för honom blev det rundan över bron och i alla gångarter och självklart så hade det gått bra   

Ovido - Quiz & Flashcards