RochOs

Alla inlägg under augusti 2011

Av rochos - 17 augusti 2011 16:16

Var till Norrtälje och hämtade sadeln men har inte hunnit lägga på den på O för att testa. Får bli ikväll när R ska ha sin medicin eller i morgon. Men sadeln såg fin och välskött ut och det var en storlek mindre än vad som har sagts men spela roll. Jag får väl bredda den sen när han musklar på sig. Förmodligen så kommer jag nu heller inte att behöva padden som jag köpte igår och det är så klart positivt.


Tog en tur med Anki idag igen, R kändes ok men gick något långsamare och försiktigare nedför backarna än vad han brukar. Eller så är det jag som känner efter för noga just nu. Det ska bli skönt med en utredning så man slipper funderar om det det är något eller inte.. nu är det säkert något men vad?


 

Av rochos - 16 augusti 2011 17:40

Så där ja.. idag har jag prutat!  Känner mig lite stolt för jag brukar inte "våga" göra det men idag stod jag på mig. Tänkte lite som att det finns ju en uppsjö av sådana sadlar så förr eller senare så får jag tag på en i rätt pris och som tur var så blev det förr   

Så i morgon hämtas O sadel. För att sadeln nu ska passa O, så var jag "tvungen" att åka iväg och shoppa en correction pad att ha under den. Sadeln är en storlek för stor för O nu men tanken är att han ska kunna muskla på sig och så småningom så ska padden inte behövas längre. Men det skulle inte förvåna mig att mina planer går rätt käpp åt skogen... som vanligt..

Har även hämtat ut slemlösande till R och hör och häpna, för en gångs skull så var medicinen inte svindyr. Hade räknat runt 800 kr för det men det gick bara på 199 kr och då fick jag så det räcker och blir över. Veterinären tyckte att det var bra om jag hade det hemma ifall det skulle behövas fler gånger.

Har även fått kliniktid, nästa fredag är det dax och förhoppningsvis så ska kunna köra dit själv.


Och ja jag har ridit   

Red en skrittrunda med R och hade sällskap av Anki och mycket snack blev det   . O får en vilodag idag.

Av rochos - 15 augusti 2011 21:59

Tog en klätterrunda med O vilket gick bra som vanligt. Hade lite fokus på att han inte skulle ånga sig ner i backarna utan han fick gå ner långsamt och därmed även hinna se var fötterna hamnade. Han fattade faktiskt det ganska så snabbt men glömde bort sig ibland   

När vi kom hem så blev det lite krubbskrammel och sen stretchning av halsen. Lite stelare åt vänster men där hade han ju även lite låsning.


Om jag nu har lite tur så har jag en sadel på G!   

Säljaren kunde diskutera priset, vi ska höras mer i morgon.


  

Av rochos - 15 augusti 2011 10:15

Jahapp, nu har veterinären varit här och kikat på R. Lyssnat på lungor och hjärta och allt lät bra där men hon skulle skriva ut slemlösande ändå och sen tipsade hon om något naturläkemedel Coff less som hade hjälpt hennes hosthäst som hon har eller har haft.

Vi gjorde även ett longerprov och han är inte halt MEN det är något och det kunde ev vara dubbelsidigt båda bak   

Vi bestämde för ett klinikbesök på hennes klinik i Tierp för att gå till botten med det här. Hon kunde göra enklare "släckningsarbete" på plats men det var som vi sa att kliniken har bättre möjligheter att göra det ordentligt. Hon hittade även något på vänster fram, gaffelbandet... När jag kände efter så kände jag naturligtvis ingenting men hon sa att det var så lite och hon har känsliga fingrar.. Vilken veterinär man har!

Så nu måste jag ragga chaufför om jag skulle få tid den här veckan eller så hoppas jag att jag klarar den där förbaskade säkerhetskontrollen nästa vecka för då kan jag åka dit själv. Fast sällskap är ju aldrig dumt.. För hur eller hur så lär man få mycket info och frågan är HUR mycket kommer man ihåg av allt info.

Det är blandade känslor nu, skönt att få det utrett men tänk om det är något allvarligt och det vill man ju inte höra....

Men men skritta skulle jag göra tills vidare i alla fall... booooring...

Så nu du O.... nu blir det "synd" om dig   

Av rochos - 14 augusti 2011 15:30

Red både R och O på ridbanan idag och faktiskt så kom jag ihåg att ta fram mina chaps som jag inte har använt på evigheter och vips så kändes skänkeln så mycket stadigare   

R kändes "knackig" i början men efter ett tag kände jag inget alls i traven men i vänster galopp så kortar fortfarande med höger bak. Red mest volter och serpentiner och för att jämföra med träningen sist så kändes han mycket bättre.

I morgon kommer veterinären och "kikar" på hans hosta och då ska jag be henne att kolla benet. Vet jag att den är schysst så kan jag ju även ställa mer krav.


O började med att skritta ut på stubben, tog ett varv och sen in på banan där jag försökte att trava men han var totalt omöjlig.. eller ja han travade men med huvudet högt högt uppe. Så det var bara att lägga ner travande för en stund.

Då fick han istället göra miljarders med små volter för att mjuka upp sidorna. På stora volten fick han öka och minska volten. Sen provade jag med att försöka ställa ut honom men det gick så där, vet inte om han inte förstår eller inte vill.

Provade på 4 kantspåret och då gick det bättre men det kan bli mycket bättre...

Provade att trava igen, gick något bättre så han fick jobba på volten i båda varvet ett tag.

Nästa gång tar jag med gramanen och har den bara för att...

Av rochos - 13 augusti 2011 12:50

Har funderat varför undertråden i passagen liksom hänger mellan stolparna. Rättade till igår men i morse så var det likadant. SEN fick jag se, O petar ned huvudet under tråden och "lyfter" upp den lite och sen äter han gräset på andra sidan ... Elen har inte varit på sen hästarna bytte till vinterhagen och han tycker väl att han har varit smart och kommit på det   

När jag satte på elen så upptäckte jag att den inte ens gick vidare från grinden. Fick börja med att laga grinden och efter det så var det lika bra att gå runt hagen. Undertråden låg nere lite här och var ( nu är det säkert inte bara O's fel. Det bor ju en massa 4 benta i skogen som säkert har hjälpt till under sommaren) och det växte sly över tråden på flera ställen. Har hunnit med ca halva hagen, den andra delen får bli en annan dag. Det blev ganska så varmt när solen gassade på och sen känns det som att det kryper en massa fästingar på mig..

På tal om fästingar, så hade O 6(!) fästningar på sig igår. Här om dagen tog jag bort 4, De måste bara älska honom?!


Ikväll ska vi bort på inflyttningsfest/40 års fest. Vi behöver åka redan vid 4 tiden så hästarna får faktiskt vila idag. Fixa hagen tog sån tid men samtidigt så är det kul att hålla på att fixa.

Av rochos - 12 augusti 2011 20:15

Idag har det hunnits med mycket, tvättat, mockat i hagen, fixat med gamla hösilagebalar, ridit och fått hem 2 balar torv och då fick jag även städa ur lilla boxen där torven skulle lagras.

Nu är det äntligen bara 3 gamla hösilagebalar kvar att få ut på stacken. En som jag öppnade i morse stank vedervärdigt och alldeles "sörjig". Det luktade lite hela dagen sen från stacken men jag hoppas att när stråna torkar upp så försvinner även stanken.

På eftermiddagen var det dax för nya skor.

Rulle skötte sig nästan helt felfritt idag och O var något sämre, han var lite flaxig med sina framfötter. Men han blev from som ett lamm när B "tappade tålamodet" med honom genom att höja rösten lite vilket är ovanligt för att vara henne och sen fick O göra lite övningar genom att gå fram och tillbaka tills han lyssnade på henne.


Steffe hade varit på jobb i Västerås så på vägen hem stannade han till vid Enköping och köpte torv med sig hem. Fick snabbt städa ur den lilla boxen för där tänke jag lagra all torv, nära och bra till boxarna.


På kvällen blev det uteritt med Emelie. Tog O på släp och vi red över bron. Travade nästan hela grusvägen upp. Det är det längsta jag har travat med O på släp    Nästa gång tror jag att vi ska testa lite galopp..

R kändes lite skum i traven, jag hoppas det beror på att T tog lite mer i trakterna idag än vad han brukar göra. Men annars skötte sig båda tipp topp bra!


 

Av rochos - 11 augusti 2011 14:43

Idag har det promenerats, på morgonen en sväng med bara Zorro innan frukost. Nu här på eftermiddagen en varsing gång med Oskar och Rulle och så klart så hängde Zorro med båda gångerna.

I morgon är det hovisdags vilket verkligen behövs och faktiskt, så har Oskar använt sina skor ordentligt för en gångs skull   

Ovido - Quiz & Flashcards