RochOs

Alla inlägg under augusti 2012

Av rochos - 19 augusti 2012 15:05

Fick sällskap av Felica och Ynte när jag red Oskar. Det blev en skogstur och till en början kändes Oskar lite stel och ”yxig” samt snubblig men allt det där släppte efter ett tag, blev lite orolig men han kanske fick lite träningsvärk efter korta passet på banan sist så otränad och omusklad som han är.

Av rochos - 18 augusti 2012 14:59

Idag var jag och Rulle iväg på en längre runda igen, bort till Istaskogen. Jösses vad det hade vuxit igen på en del ställen de var knappt man kunde ana var stigen gick och en massa träd låg huller om buller i skogen. Jag har ju inte ridit i den här skogen sen förra sommaren så det var lite kul att se annat. Rulle kändes lite trött när vi kom hem men jag tror att det är nyttigt och stärkande med längre skritturer.


 

Av rochos - 17 augusti 2012 16:22

Jädrar vad tog den är...

(Det ska naturligtvis stå vad god den är... skrev på inlägget från mobilen och mobilen tyckte att det skulle stå tog och sen blev det huxflux 3 inlägg så jag har städat lite....)

Av rochos - 17 augusti 2012 14:00

Vaknade sent idag, typ 8.30 och då var det redan  så varmt så jag skippade att rida  och ikväll kommer det heller inte bli något. Vi blev precis bortbjudna till syrran så hästarna får helt enkelt en vilodag till. Känns som om det inte är någon panik med det eftersom vi ändå bara skrittar mest.

Får se vad jag hittar på i morgon.. kanske lite skritt?...   


 

Av rochos - 16 augusti 2012 22:45

Tiden rann iväg idag så det blev bara en kort skrittur, i skogen och barbacka. Tyvärr hostade han till idag, inte mycket men jag börjar funderar på om jag ska kontakta veterinären eller avvakta ett par dagar till. Hostan verkar komma vid ansträngning men då borde han ha hostat något igår med så som han pinnade på kan man tycka.


 


Av rochos - 16 augusti 2012 12:00

Även idag fick Oskar börja sin dag med ett ridpass och idag blev det en halvtimmas skogsridning och sen när vi kom hem så vek vi in på ridbanan och red där ca en halvtimma.

När jag rider iväg med honom ut i skogen så brukar jag alltid börja med cavalettibanan och jag märker att han blir bättre och bättre på att inte trampa på stockarna. Tidigare så ångade han på och typ chansade på att fötterna hamnade där de skulle. Så ni kan tänka er att    har suttit på fel ställe många gånger...

När vi kom till grusvägen som svärfar håller på att anlägga i skogen så blev jag så sugen på att testa en galopp uppför den och det var inte dumt alls. Det blev bara en kortis men nu har jag fått prova på alla gångarter på honom igen, nice   


På ridbanan så la jag fokus på att få honom att slappna av i högervarv eftersom jag har märkt att det är ett jätte jobbigt varv för honom, även på fyrkantspåret. Så det kan inte ha med att han har svårt att länga vänster sida. Utan jag misstänker att han är så hjärntvättad i sin travträning från förr att man FÅR inte gå i höger varv över huvudtaget.


Började att följa fyrkantsspåret och försöka ställa honom åt höger, gick inte alls för då svängde han in mot mitten, åt vänster gick ganska ok. Istället för att tjata på det är så fick han börja trava på långsidorna och på kortsidorna fick han sakta ner till skritt. Som väntat gick det  bra i vänster, där travar han ganska så avslappnat men i höger varv så stressar han upp sig, drar upp huvudet och man får ingen kontakt med honom. Jobbade så ett litet tag för att sen testa återigen att skritta och ställa honom mot höger, gick något bättre i ett par steg, när han började vika av mot mitten så rätade jag upp honom, lät honom skritta fram ett par steg för att igen få honom ställd.. Avslutade passet med att skritta i höger varv på en stor volt. Till en början gick det i ett stressat tempo men efter ett par varv så slappnade han av och där slutade jag.


Oskar är en känslig häst och att tjata på en övning som han inte förstår eller att det helt enkelt inte går fysiskt just nu gör att han stressare upp sig enormt mycket och till slut så stänger han av helt och hållet. Då är det heller ingen idé att fortsätta med det man försökte med utan man får låta honom landa på jorden igen med skritt på lång tygel. När man märker att han är med igen så kan man ev göra ett nytt försök eller ännu bättre göra något annat ett tag för att sen åter igen testa det som stängde av honom. Oftas funkar det här upplägget bra.. han blir lurad..


 

Av rochos - 15 augusti 2012 20:46

Hur löjligt glad kan man bli över lite trav?    Har äntligen travat efter månader med skritt på 2 hästar..

Oskar fick börja dagen med ett pass, vi tog oss över vägen och red Espestavägen fram och tillbaka. Vill ha så lite trafik som möjligt på stora vägen och då är det perfekt att rida iväg vid 8.30 tiden. Då borde de flesta redan vara på sina jobb.


Oskar började turen med att frusta ordentligt men när vi närmade oss stora vägen så blev han något spänd, det stod en svart damcykel lutad mot en av stolparna till sommarhagen och man vet ju aldrig med cyklar!   

Han fick en hel del miljöträning idag förutom då lutande cykeln, vi passerade ljusa kossor med ljusa kalvar (såååå söta). Visste inte riktigt hur han skulle fixa det, tänk om han har koskräck? De gånger jag har ridit Oskar den här svängen så har det inte gått kossor i den hagen, har faktiskt nästan trott att de har gjort av sig med dem eftersom det var evigheter sen det gick några i den hagen. Min plan blev då att ta mig så långt det gick och sen vända när jag märker att han börjar flippa ur. Det gick bra att passera kossorna!  Han var lite spänd men traskade förbi utan problem men med ett vakande öga och öra på dem tills vi hade passerat dem med råge. En bit längre bort mötte vi en tant cyklandes med sina 2 lurviga hundar, lösa. Men den här tanten är så bra för hon stannar alltid när vi möts och ser till att hundarna sätter sig intill henne  (har alltid ridit Rulle då). Och för att få ännu mer miljöträning så blev det lite småprat med tanten. Oskar skötte sig galant!

 
När vi vände hemåt så fick Oskar komma fram i trav och det var så roligt! Han fick trava ett par korta sträckor med skritt i emellan. Han kändes hur fin som helst dock så kom huvudet upp som ett brev på posten till en början. Ignorerade det och den sista travsträckan så fick jag honom att slappna av lite och söka sig nedåt.

Stackars Oskar blev både fysiskt och mentalt trött idag.. när jag släppte ut grabbarna till Ynte så fick jag ingen repris på uppvisningen igår utan han gick lugnt med tungt huvud ut i stora hagen för att genast ta igen de förlorade kalorierna...


Rulle red jag på kvällen och vi slog till med samma sväng som Oskar men utan trav så vi var ute ca 1 ½ timma. Vi gjorde inga övningar eller så utan han traskade på en rask takt idag och jag lät honom hållas.

Ingen hosta idag trots att han pinnade på men jag hörde Ynte hosta till i hagen igår kväll så kanske är det någon bacill de har råkat ut för. Inte för att vi träffar andra hästar men konstigare saker händer så varför inte hostbacillöverföring på något sätt.


 

Av rochos - 14 augusti 2012 20:26

Idag har grabbarna fått vara häst, dvs sluppit mig helt och hållet. Istället har jag fixat lite inför installningen fast jag stallar ju nu inte in mina helt och hållet utan har dem på lösdrift men tar in vid skitväder.


Har rustat stora häckens nät och får se om jag nu har överlistat de fyrbenta. De kom ju på att man kunde sno åt sig en massa hösilage genom att pilla in mulen under nätet och dra fram en massa och det även om jag hade spänt fast nätet så blev det liksom glipor på vissa ställen och där kom någon på att man kunde stoppa in mulen, smarta killar även om jag ibland undrar om alla verkligen är hemma   

Sen ska även de 2 små häckarna rustas upp också, nya ”takskivor” ska införskaffas till båda. Den ena är helt trasig men den andra är är ok men när man ändå håller på så får även den en uppfräschning när man ändå håller på.


På kvällen fick grabbarna gå ut till Ynte. När de fattade att jag öppnade upp grinden till stora hagen så blev det fart i bena. Oskar blev överlycklig och visade det med en uppvisning av både det ena och det andra. Sen var det bus till och från så jag undrar på en skala om de ens hade behövde gå ut där. Jag trodde att man skulle nyttja tiden till att beta...     


Längtar till att kunna börja dressyra! Rulle och Emelie på Ridtravar Riks 2011

 

Ovido - Quiz & Flashcards