RochOs

Alla inlägg under augusti 2012

Av rochos - 13 augusti 2012 18:43

Först ut Rulle på morgonen och i vanlig ordning, skritt. Var ute 1,15 i blandat underlag. Idag hostade han igen och hade något tung andning på slutet, ogillar det skarpt.


Efter lite flängande med Michael till Thuns (och nej, jag hittade inget att köpa..) så var det Oskars tur. Idag fick det bli longering på stoooor volt. Uppvärming och sen lite jobb med tre markbommar, gick galant så jag höjde upp den i mitten och även det gick hur bra som helst. Spände in honom sen och han fick jobba lite övergångar skritt, trav, skritt i ca 10 minuter. Släppte sen lös honom och han tog självmant galopp i vänster varv.. fast jag hade bara tänkt att låta honom trava av lite men men .. Så han fick även galoppa lite i högra varvet med och sen tog orken slut.

Av rochos - 13 augusti 2012 11:18

Det går jättebra med Humle & Dumle vilket är deras tillfälliga namn tills vi kommer på något bättre. Zorro är fortfarande "rädd" för dem, såna där små odjur har ju väldigt otäcka klor... Frasse har tagit det väldigt bra, inget fräsande och inget morrande alls. Utan det är som om det alltid har funnits kattungar hemma hos oss. Frasse är mest intresserad av kattungematen vilket så klart inte är så bra för honom. Så det är lite pyssel att komma ihåg att undan kattungefodret när han är inne.


 


 


 


 


Av rochos - 12 augusti 2012 23:05

Red Rulle på förmiddagen och inte helt oväntat i skritt hehe..., idag blev det hela 1 timma och 15 minuter!   

Trodde bromseländena var borta för evigt denna sommar för de har inte synts till på flera dagar men idag var de tillbaka, vilka skitinsekter det är...

Rulle fick skritta på lösa tyglar bortåt och hemåt samlade jag honom upp honom och jobbade honom lite snällt vilket gick bra tills vi mötte en cyklist med en springade hund bredvid sig... De ekipaget var verkligen, tyckte Rulle, helskum.


Oskar red jag senare på kvällen, fick även idag sällskap av Felicia/Ynte och idag red vi bort mot Espesta. Vi kom nästan halvvägs sen ville Y hem. Oskar skötte sig kanonfint och det blev samma koncept för honom som jag gjorde med Rulle på förmiddagen. På vägen hem upptäckte han att en soptunna låg ner, det gjorde den även när vi red förbi den men den såg väl annorlunda ut hemåt, typ annan vinkel eller så   . Den ville han passera sidledes men jag hade väl förstås en helt annan åsikt om det hela. Jag ville att han skulle fram och säga hej till tunnan och efter litet tag så fick jag som jag ville   .

Det var nog ganska lagom ändå med att vi inte red som vi hade tänkt. Oskar var helt slut mentalt, stackarn..   


Lite photshoppande på ett gäng kajor

 

Av rochos - 11 augusti 2012 22:55

Har lite idetorka till bloggandet. Händer inget mer än att vi skrittar på, både på Rulle och Oskar.

Med Rulle traskade vi Espestavägen igår och idag slog vi ihjäl en timma i skogen. Det var helt okej att rida skogen trots att solen höll sig framme. Ska nu eg. börja lägga in korta travintervaller nu men avvaktar lite med det än. Vill skritta på någon vecka till och länga tiden allt eftersom.


Oskar har jag tyvärr inte hunnit med att rida på 2 dagar men idag kom han ut på en tur. Det blev skogen för han med och vi fick sällskap av Felicia/Ynte. På vägen hem blev det lite sidförande med blandat resultat så när vi kom hem klev vi in på banan och körde samma övning ett varv i båda hållen och då gick bättre.


En vacker påfågelfjäril som vimsat in på vår altan

 

Av rochos - 11 augusti 2012 10:42

Våra nya familjemedlemmarna Humle & Dumle.. men nej de ska inte heta så men dem får heta så så länge   

Det var den Tabbymönstrade killen jag fastnade för när jag såg annonsen och sen fick brorsan hänga med hem på ett bananskal. Tänkte som så att med 2 småmissar så kanske stormissen får vara ifred och småmissarna bara leker med varandra. Men också att den dagen när Frasse lämnar oss så finns dessa två kvar och har varandras sällskap.

På bilderna så är Zorro i närheten och han är läskig....


 


 

Av rochos - 8 augusti 2012 20:41

Först ut var Oskar, tog en chansning igen men denna gång blev jag inte blöt trots mörka och hotfulla moln och lite muller långt borta. En ½ halvtimma i skogen där han fick traska över stockarna som är utlagda, han blir bättre och bättre på att hålla koll på fötterna. När vi kom hem så vek vi in på banan och var där en ½ timma, jag tror  att Oskar kände sig lite lurad, han trodde nog att vi var färdiga för dagen när vi kom hem  

På banan höll vi oss på 4 kantsspåret och jag försökte få honom att böja lite halsen utan att svänga in mot mitten.Gick så där..sen red vi rätt upp på medellinjen och där ifrån sidförande ut på spåret igen och det gick mycket bättre.

Sen gjorde vi faktiskt inte så mycket mer... = lugn igångsättning   


Med Rulle red jag bort på Espestavägen och idag blev det lite längre än 60 minuter men det måste bero på att han idag fick jobba lite på formen då brukar han tappa lite fart samt lite lösgörande arbete för så mycket längre bort red vi inte idag, bara lite...

Och inget regn alls på mig idag.. skönt!



Av rochos - 8 augusti 2012 12:39

Skoningen igår gick över förväntan bra med Rulle, om det nu berodde på att han fick moffa i sig extra gräs fram tills hovisen kom och att han inte längre har ont sina knän eller en kombo av dessa två.. men hur som haver, så skötte sig gammelgubben exemplariskt även om ingen Oskar gjorde honom sällskap. Hovisen slog t o m rekord i att sko honom, det ni! Haha..

Hans fångvarning är också borta, lamellranden såg jättefin ut på hoven där den var något breddad förra gången, så en stor sten föll från mitt hjärta. MEN, jag kommer fortsätta med samma koncept med betandet. Han och Oskar har fortfarande hel del att gå ner fast hovisen tyckte att Rulle såg riktigt slimmad ut men depåerna måste bara bort, de har minskat men det finns en hel del att få bort.


Oskar fick på sig skor och även han skötte sig jättebra, inget ryckade med framfötterna som han hade lagt till med innan jag röck skorna av på honom. Jag passade på att fixa pannluggen på honom. Han hade smyckat sig med en massa kardborrar. Var han nu har hittat dem, brukar ta ner sånt när jag ser sånt ogräs i hagarna. Han verkar gilla att smycka ut sig   

Jag undrar vad han tänkte sen när vi gick till hagen över asfalten och gruset. Det måste ha känts lite konstigt för honom tycker jag.


Just nu känns det inte kul med häst, jag vet att jag kommer över även det här med men varför ska det hela tiden vara något?. Är det inte sjukdomar så är det något annat som gör att jag inte kan rida som jag har tänkt mig. Hade verkligen sett fram emot att komma igång med båda och mitt upplägg med Oskar som handhäst med skor på gör ju det att jag kan ta andra ridvägar än skogen. Idag hade jag kunnat få ridsällskap av svägerskan och hon vill gärna börja följa med ut på en ridtur då och då vilket jag uppskattar enormt mycket. Men nu spricker det för hur länge då??? Är så frustrerad över situationen nu   


 

Av rochos - 6 augusti 2012 18:41

Som inte gick hem... Trodde att jag skulle hinna rida innan regnet, hann bara rida en halvtimma sen började det regna. Som tur var så var jag nära stallet så det var bara styra Rulle ditåt och han var väl inte direkt svårövertalad om man säger så  .

Red i sadeln och det lilla jag har ridit i den så gillar jag den. Det enda som oroar mig är att om stigläderstroppen eller vad det nu heter kommer att kännas mer när man rider nedsuttet i traven. Men å andra sidan så är det ett tag dit..


Oskar blev ompysslad av Jessica och även de hade tagit en vända i skogen.


 

Ovido - Quiz & Flashcards