RochOs

Alla inlägg under oktober 2011

Av rochos - 24 oktober 2011 20:14

Eftersom Carro inte kunde komma idag och jag hade planerat att Oskar skulle börja sina uppsuttna 30 min skrittpass idag så fick jag hoppa upp istället. Sagt och gjort, på med reflexer och pannlampa och sen iväg. När jag har kommit iväg en bit så kommer jag på att han aldrig har ridits ut ensam i mörkret. Lite försiktig var han men absolut inte harig på något sätt. När man promenerar fram och tillbaka till Wallander så brukar det ta ca 30 min. men idag så tog det säkert en 45 - 50 för mig och Oskar.  För varje gång han körde upp huvdet så fick han göra halt och jag gav mig inte. Ska han bli frisk och inte belasta sina hovleder i onödan så måste han lära sig att gå rätt och nu är det väl perfekt att träna på det i skritten.

Reflextäcket jag hade köpt till honom var som ett tält på honom så den funkar inte alls. Får jaga på något annat som kan passa herr'n bättre.


Sen blev det Rulles tur och jisses som han skrittar på, även honom jobbade jag med. Han fick skritta på men i form. Vår tur gick väl på en ca 20 min   

Av rochos - 23 oktober 2011 14:05

Fick kliva upp tidigt för att hämta Finlandsresenärerna i Rimbo. Det hade gått bra för alla 3 lagen. Det är ju så klart inbördes tävlan mellan lagen. Lag 1 kan man inte göra så mycket åt, där springer alla duktiga men mellan lag 2 och 3 så.... och i år slog lag 2 lag 3. Det hade även gått bra för Andersson orienterarna, även för Marcus som inte har sprungit på 1 år.

Efter det en söndagsfrukost och sen ut för att ge hästarna morgonskrammel i krubban och morgonhösilaget. Sen började jag klura på hur använda stora höhäcken. Igår köpte jag kompostgaller och det tänkte jag använda mig av som ett "lock".

La in lite testhö för att se om min idé funkar och det gör den men går den sönder så vet jag vem som är skyldig... Rulle. Han är inte ett dugg varsam mot saker och ting. Oskar tog fint och försiktigt. Även idag har de får de gå utan täcke, slänger på dem sen till natten.


     


Efter 30 minuters skrittrundan så lasttränades Oskar.

Och vet ni vad? Han brydde sig inte ett dugg om att Steffe stängde bommen!. Först stod både Steffe och jag som fån och stirrade på varandra och undrade om Oskar verkligen hade förstått att Steffe hade stängt bommen. Så Steffe började skrammla och greja och Oskar tittar upp från krubban och undrar vad fasiken vi håller på med. Bara för att se om det är en engångs företeelse så öppnar Steffe bommen igen och jag backade ut Oskar. Lastade in honom igen och Steffe stängde bommen.. no problem. Fattar verkligen ingenting.. Vart har den där panikslagna hästen tagit vägen?? Är så stolt över honom idag! Allt som allt gick lastningen på ca 3-4 min. totalt...


Angående alla hältor som mina hästar har drabbats av så verkar i alla fall Rulle fullt frisk. Han är SÅ pigg nu så snart måste jag få börja aktivera honom   

Oskar har jag inte suttit på än men han ser ut vara ohalt i skritten i alla fall. Men å andra sidan så har jag ju inte heller sett honom halta så .. så är det med det.

Av rochos - 22 oktober 2011 17:52

Jag har en liten idé hur jag ska kunna använda mig av stora höhäcken, så idag har jag införskaffat lite material. I morgon blir det till att leka uppfinnare och klia sig i skallen och klura lite igen.

Tog en skrittrunda på Rulle och vad härligt det var att sitta på hans rygg igen och varmt var det, 14 grader! Innan vi kom i väg så fick jag borsta av en ganska så lerig Rulle. Han hade passat på att rulla sig ordentligt och riktigt gno in leran överallt när han fick gå utan täcke, skithäst   

Oskar hade jag med som handhäst och som vanligt så gick det ju bra.

Av rochos - 22 oktober 2011 09:49

Vad den här lördagen kan erbjuda. Halva familjen har åkt till Finland för att orientera i de finska skogarna så Matthias och jag är ensamma hemma och då blir jag per atuomatik även kattvakt åt Eklunds katter eftersom där springer alla i familjen. Var och bokstavligen slängde ut dem idag, ingen av dem var speciellt sugen på att gå ut. Men då blir det säkert inga problem att få in dem ikväll   


Funderar på att åka och handla och sen rida Rulle i hela 30 min skritt rakt fram.. så inspirerande. Oskar får hänga med som handhäst. Om Carro kommer på måndag så tänkte jag då får det bli den första uppsuttna skritturen för hans del.

Av rochos - 21 oktober 2011 21:31

När Oskar och Rulle sover inne så får de sitt hösilage i hönät i ett försök att förlänga ättiden. Hösilaget jag har köpt har för bra värden för dem så jag inte ge i mängder och definitvt inte låta dem på på fri tillgång vilket jag iof sig inte heller har dem på.

Hönäten jag har idag har så stora hål så jag misstänker att efter att jag har släckt ner så är det nog slut efter någon timme. Då är de liksom utan grovfoder i flera timmar vilket inte alls är bra. Så idag har jag beställt finmaskigt hönät och hoppas att det gör att hösilaget räcker någon timma längre.


 


Håller även på klurar på om jag inte ska kunna återanvända stora häcken i stora hagen på något sätt. Men så klart på ett sånt sätt att de inte kan äta upp hösilaget på två röda. Då kan jag växla mellan hagarna vilket jag iof gör nu men i stora hagen så lägger/gömmer  jag "miljoner" med hösilagetussar överallt vilket tar lite tid. Är det bra väder så gör det ju inget men i ett busväder så känns det mindre lockande.


  Höhäcken i stora hagen och Rulle

Av rochos - 19 oktober 2011 19:28

Det blev en myskväll med hästarna, pyssel och massage. Är ju inte direkt någon hejjare på att massera men Oskar tyckte att det var såååå skönt, han verkligen njuter men Rulle där emot, han har inte tid med sånt där "sjåpande" (reservation mot stavfel).. Han tittar bort, han trampar omkring och ser allmänt urtråkad ut   


Och de får sova inne även denna natt, lite för att det är så blött ute och sen för att jag vill gärna tro att de tycker att det är skönt efter ruskvädret. Det har ju regnat lite idag med.

Av rochos - 19 oktober 2011 11:10

Igår var det riktigt höstruskväder, regnet kom mer på tvärsan än nedåt. Oskar och Rulle tog jag in igår kväll för att de skulle få sova inne från rusket och tur var väl det. Vilket skyfall det kom senare på kvällen!

Täckena som de hade på sig hade stått emot allt regn så de var torra över ryggen, skönt!

Och inte tog vi någon promenad i det där vädret men idag ska det bli av igen. Ev. så kommer min unge medhjälpare ikväll så då kan vi ta en varsin häst.

Den lilla hagen som jag har höhäckarna i var i princip översvämmad så jag fick lägga ut hö i stora hagen och nu hålla tummarna att det inte rejsas för mycket.

Lilla hagen får nog vila från hästhovar i ett par dagar annars så blir det bara en enda sörja i den.

Av rochos - 17 oktober 2011 20:11

Dåligt uppdaterat jag vet men min energi tog slut i fredags.. Det är så motigt och tungt just nu med allt runt omkring mig och snart, helst igår så måste det bara börja vända. Känns som att jag ska lägga ner helt allt vad det innebär med djur just nu.. 2 sjuka hästar och en katt mindre.

Oskar och Rulle mår bra men har inte riktigt orkat/hunnit att promenera med dem som veterinären ordinerade, minst 30 minuter varje dag från och med i torsdags och det i 8 dagar, har bara promenixat 2 gånger med dem. En gång i lördags och nu ikväll.. i mörkret. Var lite schalur på om hur det skulle vara att gå med båda i mörkret eftersom jag själv inte kan se ev. faror som kan hoppa på 2 hästar..... Men det gick hur bra som helst!


Tyvärr så har vi inte kvar Fizen hos oss längre, han har blivit påkörd. Vet vad jag har gjort för att inte kunna behålla mina katter i livet. Är det någon slags förbannelse över röda katter nu för tiden?? För många år sedan så hade jag en knallröd bamsekatt, Charlie. Han är nog den rödaste katt jag någonsin har sett. Han blev ca 14 år innan vi fick ta bort honom pga att hans njurar inte längre fungerade som de skulle.


Ovido - Quiz & Flashcards