RochOs

Alla inlägg under oktober 2011

Av rochos - 12 oktober 2011 22:20

En riktig skitdag....

Återbesök för Rulle som sattes på en behandling till. Sprutades i bakknäet och fram strax under knäet.

Oskar fick sig också en behandling tyvärr.... dubbelsidig hovledsinflammation fram.

Först misstänkte veterinären att det kunde vara fång eftersom han gick så konstigt med ena benet. Han liksom "slängde" fram hoven och satte ner den konstigt och det har jag inte sett förut.. Tack och lov kunde fånget elimineras genom att hovarna fram röntgades. Inte alla veterinärer som har en portabel röntgen men som tur är, så har min det!

Båda på boxvila till i morgon kväll och sen i en lugn hage.. tur att Rulle inte är den som busar och då gör ju Oskar inte det heller.


Båda fick samma ordination så det blir att skritta med 2 hästar i mörket i 8 dagar.. till en början.. så himla kul. Sen skritt uppsuttet i 10 dagar tror jag att det var. Sen kunde jag smått börja trava Rulle och så småningom testa att börja galoppera.

För Oskars del så blir det återbesök om ca 3 veckor. Denna gång tänker jag ta ut en semesterdag eller helt enkelt ta ledigt..

Av rochos - 11 oktober 2011 20:17

Hann inte med att rida, sitter och jobbar in tid för veterinärbesöket i morgon. Finns en hel del mail i mina 2 maillådor som jag brukar jobba i och för att inte känna alltför mycket stress i morgon så känns det bättre att jobba på nu.

Men jag gjorde en paus för att fodra hästarna och lägga ut hösilage för natten och gjorde klart för morgon bitti så nu är det dax att jobba lite till.

Nu får man hålla tummarna för att båda är friska och krya.


Av rochos - 10 oktober 2011 20:44

Nu har älgjakten börjat och skogarna är invaderad av en massa jägare men i mörkret så är det fritt fram som tur är.

Carro kom ut som vanligt och vi gjorde sällis med Barbro och tog skrotrundan åt andra hållet. Kändes lite konstigt att rida åt "fel" håll, speciellt i mörkret och men med pannlampa men det var inga som helst problem. Bara lite halt på vissa stenpartier där det växte mossa..

Det blev trav x 2 på 2 olika ängar som Barbros stall har ok att rida på. Oskar skötte sig galant även vid ett ställe vid skrotgården där Barbros häst tyckte att det  var läskigt med en större vattenpöl och givetvis så smittade det av sig lite men Carro fick över Oskar efter lite övertalning. Perfekt att Oskar strular lite med Carro för då måste hon visa att det är hon som bestämmer och att han kan lita på henne när han blir osäker och hon sin tur får lite känsla på hur han kan "bråka"

Båda åkte ut i mörket efter kvällsmaten vilket båda gärna ville. Det ska ju nu vara bra väder ett tag framöver.


 

En av 3 älgar som jag stötte på vid en ridtur för många år sedan..


Av rochos - 9 oktober 2011 16:43

Planerade att löshoppa Oskar lite idag och började värma upp honom först men eftersom hörseln var av en sämre kvalite idag så blev det en ganska så lång uppvärming. Brukar när jag longerar kolla hur röstkommandon fungerar och idag fungerade "sakta ner" och "ptroooo" väldigt dåligt. Så det blev en hel del repetition idag för honom.

Sen fick han hoppa och idag kom han på att man faktiskt kunde smita förbi hindret på insidan men han gjorde det bara en gång och gräset längs med kanterna var också mer intressanta än att hoppa så idag blev det mer motion för mig än vad det brukar vara när jag löshoppar honom    Så summa summarum det blev inte så där jättemycket hoppat idag.


Vi har även firat Farmor Stina, Steffes farmor som eg. fyller hela 87 år på tisdag. Det bjöds på en smarrig smörgåstårta och sen efter det orkade jag inte rida någon Rulle. Istället blev det pyssel i stallet och hagen. Inventerade tränsen och inser att det är inte många jag äger men jag har klarat mig alldeles utmärkt med dem få. Fast lite nytt skulle inte skada men inte direkt någon prio 1 på det.

Har lite inköp att göra ändå inför vintern, ska beställa mig en värmebalja till vintern så jag slipper hålla på att kånka med massa varmvatten morgon och kväll.


 

Av rochos - 8 oktober 2011 14:57

Rulle och jag gav oss iväg och red brandvägen idag. Han såg till att bromsen låg i ett tag och sen snubblade han ute på vägen över en enorm asfaltskant på ca 1-2 cm och kom ner på båda framknäna. Alltså han snubblade inte ute på själva vägen utan på väggrenen men tillräckligt läskigt ändå. Blev lite orolig över hans vänstra framknä men han kändes ok både skritten och traven men så klart så gnager oron lite ändå nu. Vet inte hur nyttigt det var för hans knä att "braka" ner så där. Men det visar sig på onsdag, då kommer veterinären ut.


Oskar red jag ett ridpass på banan och fortsatte med samma övningar som både Jessica och jag har gjort. Försöka bibehålla formen i skritten och traven och idag var han jätteduktig. I traven var han mycket bättre men hängde sig bitvis på bettet men då fick han göra halt och så började vi om. I skritten jobbade vi på en stor 8 volt och i vänster varv fick han göra volten x 2 eftersom det är hans sämre varv och han vill inte riktigt sträcka ut yttersida. Sen jobbade vi med att öka och minska volten och lite öppnor på långsidorna.

Liksom sist när jag red honom på banan så blev han lite sur på mig när han tyckte att det räckte med alla jobbiga övningar   


I morse när jag släppte ut så hade 10 öringen trillat ner hos Oskar för han travade raka vägen upp till hagen. Rulle där emot skrittade värdigt efter... och faktiskt så har de hållt sig där uppe hela dagen och nopprat gräs när hösilaget tog slut,  istället för att stå i passagen och häcka.

Har inte bestämt mig än för hur jag gör ikväll om de åker in eller om de stannar kvar ute.. hmmm...

Av rochos - 7 oktober 2011 11:19

Inget vidare väder idag heller.. eller jo, bättre än igår. Det regnar i alla fall inte men det blåser, nästan mössvarning på vindarna.
Det blev som jag trodde i morse vid utsläppet, Oskar och Rulle vimsade som yra höns efter hösilage. De kan väl inte förstå vad jag håller på med. Medans jag mockade så gick de till slut bort till platsen jag hade lagt hösilaget igår men elaka jag hade gått en bit längre bort och de såg inte det utan kom tillbaka till grinden för att tala om för mig att det här är inte ok   .

När jag gick ut en sväng på förmiddagen så hade de i alla fall ätit upp det mesta.. Men de har missat ett par högar eller så är de mätta för stunden och spar...


Får se om jag hittar på något med hästarna idag. Oskar borde aktiveras i alla fall men det blir senare mot em/kväll i så fall.


Av rochos - 6 oktober 2011 17:10

Och som vanligt när det är marknad så är det antingen skitväder eller iskallt. Idag är det skitväder liksom förra året. Hade tänkt att åka dit och köpa mig en påse hallonkolor men har överlåtit det till mellansonen istället.

Och (många och idag..) så tänker jag heller inte rida i det här vädret och hästarna åker nog in ikväll igen och vilar sig från blåsten.

Igår kväll så la jag inte hösilaget i häckarna utan knatade bort en bit den vanliga hagen så att säga och la tussar lite här och där. Tror ni de fattade det i morse?   

De älgade bort till den hagdel där häckarna ligger men dit in kom de inte eftersom jag hade stängt för där och de såg nu lite ut så här   .. What..., ingen hösilage idag?? De var in i ligghallen och checkade av den ifall jag hade gömt där inne och sen häckade de vid grinden. Vet inte hur länge till de stod där efter att jag hade gått upp för att göra mig ordning till jobbet. Men högarna var i alla fall borta när jag kom hem.

Ska bli lite kul och se hur de gör i morgon bitti. Tror att jag gör lite högar ikväll med.... lite bara för att.. haha.

Av rochos - 5 oktober 2011 20:50

Lite fantasilös rubrik men kunde inte komma på något bättre..

Och som rubriken säger så blev det en uteritt tillsammans med Barbro och idag hade vi väldigt mycket att prata om så att vi missade att svänga in på någon stig som hon hade tänkt att visa mig. Istället så blev det Espestavägen fram och tillbaka och sen in på en äng där Barbro premiärtravade med sin häst för första gången sen han fick börja ridas. Gissa hur lycklig hon var.

Rulle skrittade på bra idag med och ännu mer hemåt   

Oskar fick stå idag och båda fick faktiskt stanna kvar inne. Enligt SMHI skulle det bli skitväder i natt.

När jag köpte Oskar så var han en riktigt "boxhäst", typ älskade att stå inne men nu den senaste tiden har jag märkt att han trivs bättre ute. När han har fått sin kvällsmat så ställer han sig vid boxdörren och undrar när han ska få komma ut igen och det även med hösilage i boxen. Men när han märker att han inte kommer ut så drar han en djup suck och börjar äta på hösilaget. Nu har ju de inte sovit inne mer än .. ja vad kan det vara.. max 2-3 nätter så de är ju vana att gå ute.


 

Ovido - Quiz & Flashcards