RochOs

Alla inlägg under mars 2012

Av rochos - 24 mars 2012 16:09

Ännu en dag med sol och värme, började dagen med en timmes prommis med Zorro. Dumt nog hade jag en tjockare jacka på mig och det blev rätt varmt och svettigt efter tag. Men jag klagar inte på värmen, bara min dumhet att sätta på en tjock jacka. När jag red ut så hade jag bara en sån där softshell jacka och det var också lite på gränsen för varmt.


Tog brandvägen med Rulle och min tanke var att ta en längre skrittrunda men tji fick jag. När vi kom till grusvägen så kom galoppgenen fram hos Rulle men han orkar ju inte längre sträckor så det blev lite som intervallträning idag, en oplanerad sådan. Underlaget var helt ok idag, inte som sist.


 


Vad som flög i mig när jag red iväg med Oskar vete sjutton. Gjorde något som jag har sagt att jag aldrig kommer att göra...., istället för att svänga mot Wallander så svängde vi åt motsatt håll. Tanken var att rida upp till vägen och titta på bilarna och ev. mc åkare som har vaknat till liv igen. Ville se hur han reagerade och eftersom det inte kom några så bestämde jag mig. Vi rider över!

Sagt och gjort, var lite nervös ifall det skulle komma ett gäng mc åkare just precis då men vi klarade oss men, precis innan vägen mot Espesta så kommer det en bil fram ifrån, en bil bak ifrån och en bil från Espesta.. oj oj oj tänkte jag, hur ska det här sluta....

Men allt gick bra, lite stressad blev han men han gjorde inget alls utan började flåsa en massa och så klart nervösbajsade han.. Det är han hans känneteckan när han är lite stressad   

Vi red ca 30 minuter bort på vägen och jag kan säga att Oskar kommer att sova gott sen. Det var mycket att titta på men det var inga rädda hopp hit och dit utan han traskade på i bra tempo. Det kom en hel del bilar på den lilla vägen och då gjorde vi halt för säkerhets skull. Det enda som var problemet då, var att han inte ville stå still, definitivt något att träna på.

När vi vände hemåt slappnade han av och började frusta en hel massa.

Det var nog nyttig för honom att se annat än bara vägen till Wallander, den kan han ju utan och innan. Han har ju blivit riden på den vägen (alltså Espesta vägen) men det är ju nästan ett år sedan och alltid i sällskap så det var väl lite läskigt för honom idag vara helt solokvist men han skötte sig jättebra!

Insåg idag också att hans sadel ligger inte helt bra, eftersom han har tappat en hel del muskler så är sadeln lite för vid. Ska testa med fårskinnsvojlocken om det skulle kunna funka.


 

Av rochos - 23 mars 2012 21:42

Vad jag såg här om dagen när Rulle och jag var ute och skrittade, den här sötnosen. Kan ni gissa vad den sitter på?


 


Jo på en hagstolpe, som jag skattade när jag såg den, Rulle måste ha undrat vad jag pysslade med. Den som har satt upp den har i alla fall rolig fantasi   

Av rochos - 23 mars 2012 18:42

Igår fick Rulle stå och jag red Oskar, samma "spännande" runda som i tisdags. Den här gången gjordes inga skänkelvikningar eller så överdrivet många halter. Försökte istället att han skulle gå i form i kortare sträckor och det gick si så där men så klart, han har inte direkt en massa muskler, tvärtom, så när jag får/kan börja rida honom i skogen så hoppas jag att han ska muskla på sig lite mera.


Red Rulle idag och det var Oskars tur att stå över ett pass. Eftersom Rulle kändes så bra sist så blev det faktiskt lite trav och en kort galopp idag. Travade bort mot Wallander och tillbaka och sen vek vi av in mot skogen och tog galoppen upp för vägen mot skogen. Stigarna är inte så där jätteroliga att rida på tycker Rulle så han höll sig mest off-road helt frivilligt. Rulle kändes helt ok men jag saknar piggheten, vart har den tagit vägen? Helst av allt vill han vända hem och allt "jobb" känns som att han gör helt utan energi. Vet inte om man ska vara orolig eller inte..

Säkert är det lite jobbigare att vara ute hela tiden men jag har sen någon månad tillbaka låtit dem stå inne en stund på morgonen innan jag drar till jobbet och ett par timmar på kvällen. Ibland ligger båda och sover men för det mesta så är det bara Oskar så passar på och lägga sig. Så det kan inte vara det att de inte kan vila och det har hänt flera gånger att jag har väckt dem inne i lösdriften där båda ligger och sover.. Så frågan är, hur ska jag få Rulle pigg igen?

Av rochos - 21 mars 2012 19:30

Vilken fantastisk vårdag det har varit idag, + 15 grader i skuggan och lövsprickningen är i fullgång, i alla fall på några buskar och träd, har även sett en massa fjärilar och andra flygfän i luften. Idag åkte tvätten ut på tork för första gången i år, härligt! Ja inte så kul att tvätta men det doftar så gott om kläder som har fått torka ute.


Oskar blev tömkörd idag i hela 15 minuter och det på ridbanan. Traktorvägen är för lerig för att man ska vilja gå där och vallen lockade inte heller så det fick bli ridbanan och därför också ett kort pass. Ett bra komplement till skrittande och att han slipper mig på ryggen. Han var lite ringrostig i början och sen trodde väl att han skulle få en vagn bakom sig men när han insåg att det skulle bara vara jag bakom honom så slappnade han av direkt. Vi jobbade bara längs med 4 kantspåret och ett par gånger svängde vi in på mittlinjen för att skänkelvika oss ut på spåret igen. Lite öppnor längs med långsidorna och en massa halter. Han hade lite svårt att stå still i början men sen så gick det bättre, annars så var han jätteduktig.

Har nu också bokat in L för behandling av hans låsningar så när han kan börja ridas på mer ordenligt (förhoppningsvis) så vill jag veta att han inte jobbar på fel sätt pga av han skulle vara låst här och där.


Lite trassel innan tömmarna kom på plats. Oskar har full koll på tömmarna   

 

Det blev varmt så jackan åkte av

 


åskådare

    


Rulle tog jag direkt ur hagen och testade att trava på böjt spår och var i mina ögon ohalt så in i stallet och borstade av honom, på med hackamoren och skrittade ut barbacka. Skulle ha blivit en kortare sträcka men han kändes bra så vi skrittade nästan 1 timme. Testade att trava 2 minikorta sträckor och han kändes helt ok. Skrittar väl ett par dagar till för säkerhets skull och sen på söndag provar jag med lite trav och galopp.


Båda får sova täckeslösa ute i natt, enligt både yr.no och smhi så ska det vara + grader i natt och jag tror att det uppskattas att slippa täckena, speciellt Rulle som brukar visa sin uppskattning genom att rulla sig på den mest olämpligaste stället han kan hitta i hagen...

Av rochos - 21 mars 2012 08:47

Har egentligen inget nytt att blogga om. Rulle låter jag vila åtminstone fram till helgen men han är helt ohalt i skritten nu, inte ens stel. Ska prova och longera honom ett par varv ikväll och se hur han ser ut på böjt spår.


Oskar red jag i hela 45 minuter! Haha... Vi började som vanligt, red mot Wallander och när vi hade vänt så fick han göra ett par "skänkelvikningar" och ett par halter. När vi kom till husen så vek vi in på vägen in mot skogen och red grusvägen upp och sen vek vi in på vallen och red halva den längs kanten. Lite klafsigt på vallen men ingenting emot vad traktorvägen är just nu som är hemskt lerig just nu.

Av rochos - 18 mars 2012 19:58

Det blev lite paus i bloggandet, det har varit fullt upp inför middagen vi hade i lördags. Vi hade det jättetrevligt och maten lyckades jag med.. tror jag... Det får bedömningen vid nästa middag avslöja.


Skrev ju sist att jag hittade Rulle halt i hagen i fredags, rörde sig väldigt stelt med hf. Lite bättre igår och idag syns det knappt något. Ska rådgöra med veterinären i morgon om hur vi ska göra.

Igår fick jag ser något som jag aldrig har sett Rulle göra, leka! Oskar försökte få igång gubben och till slut blev det en massa nafsande efter varandra. Fick även se att Oskar kickade mot Rulle men det var för att Rulle nafsade honom i rumpan och det fick mig att fundera att Rulle kanske har fått en spark och därför markerat men det finns inga synliga spår efter det i så fall. Men det var lite kul att se att det går att få gubben att leka.


Idag så red jag ut en sväng med Oskar, började på banan och red sen den vanliga svängen och sen avslutade jag ett par varv på banan igen. På vägen så fick Oskar göra halt vid flera snöpinnar och det börjar märkas på honom att han är uppmärksam på mig nu. På slutet räckte det nästan med att jag tänkte halt så stannade han. Han fick även göra ett par ”skänkelvikningar”, han surar lite när han får gå undan för vänster skänkel och det visar han med en sur svansviftning. Han har viftat med svansen tidigare men då har jag inte tänkt på det men idag noterade jag att svansviftningen kom bara fram när han fick gå undan för vänster skänkel. Jag tror inte att det har med hans pålagringar att göra, snarare med hans låsningar. Ska kontakta L och bok en tid här snart så hon kan börja jobba på hans låsningar. Måsta bara få in lite klirr i plånboken först.

Av rochos - 16 mars 2012 08:11

Upptäcker Rulle halt i morse   

Rör sig stelt med vf, hittar lite värme strax ovan kota på insida när jag visiterar. Veterinären och jag kom överens om att avvakta över helgen och om inte bra, då boka in tid för hältutredning.. skit också.....

Av rochos - 14 mars 2012 19:43

Idag var det Oskars tur att bli riden, det var ju ett tag sen. Dem där planerna om att smygöka tiden varje gång jag rider.. tjaa.. det sprack ju ganska så omgående. Kan ju inte öka på tiden om han inte rids kontinuerligt vilket det har varit si och så med. Det är ju hela tiden något som kommer emellan och när tiden inte räcker till så är det Rulle jag har valt att rida då. Men men, det löser sig säkert, han har ju inte mått dåligt av att gå i hagen och vi går ju mot ljusare tider och det blir lite lättare att rida senare på kvällen. Är inte så där jätteförtjust att rida Oskar i mörker och när man inte kan rida honom på banan så blir det ju ganska så begränsat under det mörka årstiden.


Rulle fick alltså stå idag, men jag red honom igår och då blev det lite galoppintervaller och sen rask skritt i skogen. Tyvärr hann det bli ganska så mörkt, speciellt i skogen där man knappt såg något så ridturen blev ganska så kort.

Ovido - Quiz & Flashcards