RochOs

Alla inlägg under mars 2012

Av rochos - 6 mars 2012 12:19

Hade lite trubbel med bloggen i söndags, hade skrivet hel massa men sen försvann allt, hur kul är det?  Blev så klart sur och stängde ner..

Igår var jag heller inte på humör att skriva något men nu kommer det en kortare uppdatering.


I söndags tömkörde jag Rulle och han fick jobba över bommar och göra en massa öppnor. Lite trav på volt men han kändes även då lite trött så då gjorde jag slag i saken, jag ökade på proteingivan. Får se om det ger någon resultat.


Oskar fick lite pyssel men ingen ridning vilket det blev igår stället men tyvärr knappa halvtimmen. Det hann bli så mörkt innan jag kom iväg, vi red bort mot Wallander men vände efter halva vägen. Hade inte satt på några reflexer och även om det inte är någon speciell trafik på vägen så är det dumt att inte synas om det skulle komma en bil. Men vi hann med en runda runt vallen innan det blev becksvart.

Rulle hade jag ställt in i boxen för släppas ut innan Oskar och jag gav oss iväg men han var så lugn så han fick stå kvar och hör och häpna. Inte ett ljud från honom när jag red iväg. Inte ens när vi kom tillbaka och passerade stallet för att gå ner på vallen...


 


 

Av rochos - 3 mars 2012 17:57

Idag har det varit ännu en underbar dag med sol och inte alls blåsigt som igår.

Har hunnit med en hel del idag, fixat hemma, ridit 2 hästar och mockat i hagen och njutit av solen ute på altanen där det var hela 18 grader!


 


Med Rulle red jag bort mot brandvägen på vinst och förlust, tänkte att är det för jäkligt så vänder vi hem och ridet hemåt via skogarna bakom snickarfabriken. Men faktist så var det inte så farligt, visst var det riktigt glansig kärnis på en del ställen och i hjulspåren men annars så låg snön faktiskt kvar och jag såg till att vi höll oss i strängen mellan hjulspåren. Värst var det på traktorvägen som var isig hela vägen fram till husen. Så nu blir det nog så att man får vänta någon vecka innan man tar den rundan igen.

Det blev alla gångarter men i Rulle var det ingen go idag heller. Funderar på att öka på proteingivan lite, han får i sig det han ska men han kanske behöver lite extra nu vid pälsfällningen för nu har den har verkligen satt igång. Jösses som de fäller!


   


Oskar red jag den gamla vanliga rundan, till skillnad mot tidigare så var det ovanligt mycket trafik på ”Wallandervägen”.. hela 2 (!) bilar skulle prompt köra där just då men Oskar brydde sig faktiskt inte alls i dem utan tittade bara nyfiket in i bilarna för jag gjorde halt när de skulle passera oss. När kom hem så red vi en sväng runt vallen och sen lite på gården.. haha allt för att kunna öka på tiden lite och för att han ska se annat än det gamla vanliga.


När jag mockade i hagen fick jag hjälp av Marcus som körde Kermit och nu för tiden kan man säga väl säga att man mockar antal skopor istället för skottkärror     En skopa rymmer väl ca 2 skottkärror skit.

Det är fortfarande för fruset i lilla hagen för att ens tänka på att försöka mocka där men passagen är nu i princip klar och i morgon fortsätter vi uppe vid häcken. Alltså vilken skillnad det är det går så fort och lätt, speciellt om man är 2 som hjälps åt.


Av rochos - 2 mars 2012 16:53

Ännu en dag med sol men tyvärr så blåste rätt mycket nordvästliga vindar. Vindarna var väl inte iskalla men man blir ju lite "urblåst" när man håller på ute   


Idag fick jag fixa byta till skopa från pallgafflar helt och hållet själv, Steffe har dragit till Järvsö och i morgon tänkte jag, om det inte blåser för mycket, mocka i hagen.


Red Rulle off road i skogen, bitvis så var stigarna isiga med en riktigt blankis och det märktes att Rulle inte gärna ville gå på stigen då. Han kändes lite trött idag men å andra sidan så är det ju lite jobbigt att lyfta på fötterna samtidigt som han ska tänka, typiskt killsyndrom eller?   . Nu står båda vilar i stallet för att senare släppas ut igen.

Av rochos - 1 mars 2012 17:53

Idag var jag till kiropraktor för 3e gången och nu börjar jag märka att jag är mera rörlig i nacken. Har inte kunnat titta åt vänster lika mycket som till höger. Har 2 gånger kvar att gå sen ska jag väl vara lite fit for fight   


Tog ut Oskar på var vanliga skrittrunda bort till Wallander, tänkte att jag ska börja smyga på med mer tid allt eftersom och någon gång här fram över hoppas jag få sällskap så man rida över vägen och se hur han reagerar på trafiken. Upplever honom lite mer bakskygg än förut men det kan kanske bero på att han inte är så aktiverad. Så det är inget jag tänker göra själv.


Rulle började jag med att värma upp på vallen med lite trav och galopp. Det är lite isigt här och var fortfarande så man får ta det lite lugnt. Sen in i en nysladdad ridbana. Rulle gick så himla bra idag, gjorde inget avancerat, stor 8 volt och bågar var allt vi gav oss in på idag och det i nedsutten trav och han var så gudomlig att rida idag   . Det är dem här ögonblicken man ska ha i minnet när det sen inte går alls som man vill   . Red inte så länge eftersom han kommer att få röra på sig mer eller mindre varje dag den här veckan.

Ovido - Quiz & Flashcards