RochOs

Alla inlägg under mars 2012

Av rochos - 12 mars 2012 19:42

Har haft ont i vänstra armen någon veckas och det var på bättringsvägen. Tror att det är i en muskel som går från armbågen och nedåt mot handen men mest ont gör det strax nedanför armbågen och sen strålar det nedåt.Nu har jag rent utav skitont, har alltså inte haft så här ont förut, kan knappt lyfta amen och vissa rörelser gör så ont man har lust att svära högt. Och jag tror att det är faktiskt Oskars fel..

Det var när jag skulle ta loss en sko och han ryckte med frambenet och jag höll emot och jag kände att det "brände" till där det hade gjort ont tidigare men självklart så sket jag i det när jag höll på, utan jag fortsatte så klart. Får nu lida för det.. om det nu inte ger sig så får jag nog ta och beställa tid hos doktorn.

Nog om det, red Rulle idag och jag började med att skritta på vallen, vågade inte inte ha högre tempo än så eftersom det nu istället för att varit hårt underlag så har det blivit för mjukt och jag vill inte rida sönder kanten på vallen.

Sen in på banan och där blev lite trav och galopp och därefter jobbade lite med öppnor och slutor samt igångsättningar skritt - trav - skritt. Rulle känns fortfarande trött men jag inser även att han har rätt dålig kondis och orkar inget.

Efter kvällsmaten åkte grabbarna ut och faktiskt utan täcken. De har varit utan täcken dagtid rätt "länge" nu men nattetid har det fortfarande fått ha täcken på sig men i natt skulle det hålla sig över nollan. Men det är lite med hjärtat i halsgropen jag gör det.. tänk om det blir kallt ändå.. Men samtidigt så vet jag att de fryser inte och de har mat.

Av rochos - 12 mars 2012 14:25

Idag fick grabbarna nytt på fötterna, men jag höll på att göra en tabbe, hade växlat skoningsdag (igen). Hade fått för mig att skoningen skulle vara som i morgon, men jag har skrivit upp tavlan i stallet att den 12e mars är det skoning men ändå har jag fått för mig att det skulle vara den 13e....  Jäkla tur att man har möjligheten att stanna hemma och jobba bara så där ..


Talade om för B att jag hade varit på tappskoskurs och iom det så fick jag hugga in och ”hjälpa till”. Fick prova att rycka av skor på både Rulle och Oskar, det var något som jag inte kunde göra på kursen. Ägarna till hästarna var noga med vad man fick och inte fick göra med deras hästar.

Nu är man ju inte direkt snabb, mest fumlig så både Rulle och Oskar ledsnade på  mig.. haha..  

B tyckte att jag borde följa med henne en dag och vara praktikant. Ska bara nu kolla upp när jag skulle kunna ta ledigt från jobbet bara.




Av rochos - 10 mars 2012 18:58

Idag har det varit en rolig och mycket lärorik dag, har fått lära mig massa nyttigheter angående att slå på tappskor. Har ju vågat att slå på tappskor tidigare men nu känns det bättre att man har gått en kurs. Nu är det väldigt sällan mina har tappskor vilket är skönt men så klart, så kommer det väl hända förr eller senare att en sko åker av och då är det skönt att ha den är kunskapen som jag har fått idag.


Hann faktist ta en tur med Rulle efter kursen och vi började men runda i skogen, lite trav på vallen och sen in på ridbanan en kort stund. Där jobbade vi med lite galoppfattningar vilket gick bra men jag saknar fortfarande det här goet i Rulle. Det känns mest som om han har nödbromsen i hela tiden och det börjar oroa mig lite.

Efteråt fick han gå in i boxen och nu låter jag dem stå inne ett par timmar för att sen gå ner och släppa ut dem igen.

Av rochos - 9 mars 2012 14:37

Usch vilken huvudvärk jag har idag, så idag kommer det säkerligen inte bli någon ridning alls,  och inte i morgon heller. Då är det tappskokurs vilket jag ser fram emot.

På söndag kanske jag hinner med en häst, det ska bli shopping inför nästa lördag då vi ska ha Halv 8 middag hos oss. Då ska mina matlagningskunskaper "granskas" haha.... Nå'rå det ska bli jättekul!

Håller redan på att förbereda inför middagen, något som jag brukar vara urusel på. Brukar kunna glömma det mesta FAST jag skriver "kom ihåg lappar". Då har jag glömt att skriva upp det som har glömts på själva lappen... eller så har jag glömt lappen hemma och försöker komma ihåg vad som ska handlas ändå... Brukar inte funka så där jättebra.. haha


Så här kommer menyn att se ut:

Förrätt - En supergod Räkcocktail

Varmrätt - Parmalindad oxfile med balsamvinägersås

Efterrätt - Drömgod parfait med hallonsås


Av rochos - 8 mars 2012 19:49

Vet inte vad som har flugit i Rulle, han som aldrig missar en måltid. Ikväll när jag skulle ta in dem för sin kvällskraft så började jag med att vissla. Det har så gott som alltid räckt och har det blåst lite, så har jag även fått ropa ett par gånger och de har alltid kommit. Kan inte minnas en enda morgon eller kväll jag har fått hämta dem för lite kraft den här vintern.

Ikväll var det nästan vindstilla och jag visslade och jag ropade och inga hästar kom.... Pysslade lite i lösdriften och gjorde om samma procedur efter det, visslade och ropade, inga hästar kom. Städade lite i stallet och gjorde om samma procedur igen och då kom Oskar, halvägs i passagen stannade han.. och vände tillbaka. Då gick jag efter och jag fick min förklaring.

Rulle stod vid höhäcken och han låtsades inte se mig över huvudtaget. Han var fullt upptagen med att äta hösilage och jag tror att minst hälften var kvar från morgonens giva.

Jag tog Oskar och hoppades på att Rulle skulle följa med men icke då, så han blev utan sin kvällskraft idag.

Har börjat märka att Rulle har blivit lite mer "självständig".. han behöver inte längre ha sällskap hela tiden. Bara att han stod i boxen helt själv här om dagen är jättekonstigt för att vara honom. Han som brukade bli hysterisk när han blev själv i stallet.

Ja ja vi får se om det här håller i sig, har svårt att tro det och jag tror att det finns en häst i hagen som inte missar sin morgon kraft i morgon bitti i alla fall   

Av rochos - 7 mars 2012 17:39

Stack iväg med Rulle på eftermiddagen, min plan var att trav och galoppjobba honom men tji fick jag. Underlaget såg så bra ut på håll men fortfarande var det en massa isfläckar, stora som små på vallen. Börjar faktiskt bli lite less på att inte kunna rida ordentligt när man äntligen har kommit så långt med honom. När det var snö så var han inte riktigt igång och jag ville då inte anstränga honom för mycket, annars så hade det varit perfekt med snöunderlaget. Skulle kunna åka till ridhuset men det känns lite bortkastat då jag inte har kommit helt i gång med att rida på en ridbana.

Det blåste rätt friskt vilket gjorde att jag inte red så länge som jag hade tänkt. Men lite i skogen, faktiskt så har jag återställt min ”terrängcavaletti” bana och där tragglade vi en stund. Att sen andra ryttare kanske kommer att nyttja banan är för mig helt ok, faktiskt kul också, för då känns det som att den kommer till nytta. Men jag hoppas att de som har lite klumpiga hästar som inte riktigt lyfter på sina fötter hjälper till att lägga ”bommarna” till rätta igen så att den som kommer efter har en fräsch bana att rida igenom.


 


Av rochos - 7 mars 2012 13:15

Tog ut Oskar på min lunch och så klart blev det det gamla och vanligt men, idag svängde vi upp mot skogen på vägen hem och tog grusvägen fram och tillbaka för att han ska se annat än det gamla och vanliga. Var inte ett dugg tittig när husen passerades men lite läbbigt i skogen eftersom det blåste så men inte så att han gjorde något eller kändes stressad, utan mer att han kändes harig och gick försiktigare samt höll stenkoll på snöhögarna som var kvar   . Men han är så duktig på att lyssna på ryttaren och efter en kort stund började han frusta och ha sig där med.

Ute på vägen gjorde vi lite sidförande några gånger, bara för att se att den kunskapen inte har försvunnit ur minnet på honom, vilket gick galant men kanske inga direkt supersnygga skänkelvikningar.. dem kommer sen   . Sen gjorde vi halter vid varje snöpinne och vid dem första ville han gå iväg på en gång men poletten trillade ner sen (igen) att halt betyder halt och inget annat.

 

 

Av rochos - 6 mars 2012 19:51

Det blev ett kort ridpass idag med på ca 40 min. med Rulle. Började med att skritta ute på vallen ett varv och sen in på banan där det blev lite trav. Det hade frusit på så jag ville inte harva alltför länge med traven. Sen blev det öppnor och slutor längs med långsidorna för att sen gå över till skänkelvikningar där jag vände upp på medellinjen och gjorde skänkelvikningarna antingen åt höger eller vänster. Idag var Rulle riktigt trevlig i alla övningar idag.

Medans jag red Rulle så fick Oskar stå inne och vänta på oss men idag slapp han mig. I morgon är det dax igen har jag tänkt mig.


Längtar nu efter värme..


 

Ovido - Quiz & Flashcards