RochOs

Alla inlägg under februari 2012

Av rochos - 18 februari 2012 17:22

Idag hann jag bara med Rulle och hade jag hunnit med Oskar så vete tusan om jag hade ridit honom med den blötsnön som det var idag.

Det blev skrotrundan och när jag ut på Espestavägens så red vi först mot "fel" håll och inte hemåt vilket Rulle blev lite snopen och på vägen jobbade vi med igångsättningar. Vid varje snöpinne fick Rulle göra halt och sen iväg i trav.  Rulle kändes väldigt pigg och var gjorde sitt bästa idag.


Igår tog jag lite foton på nakenfisarna och jag fick världens chock när jag kollade på dem, Rulle har gått upp i vikt.


 


 


  

Av rochos - 17 februari 2012 13:15

Strålande solsken +1 grad och man jobbar hemma, vad gör man då på sin lunch? Jo man sadlar en Rulle och tränsar en Oskar och tar med honom på släp och så ger man sig iväg på en skrittmarsch bort mot Wallander. När vi var tillbaka så droppade jag av Oskar i hagen utan täcke och hoppade upp på Rulle igen och red ut på vallen. Red i alla gångarter i ca 10 min, mer orkade Rulle inte.

Även Rulle fick sen gå ut utan täcke för att njuta lite av solen.

Eg. Så var jag sugen att rida Oskar men eftersom det är blötsnö så vågade jag inte riktigt med tanke på att Oskar inte har några snösulor. Men faktiskt, så gick det bra, inga höga platåisar alls och han halkade inte till något. Så i morgon så får jag hoppa upp igen.

Av rochos - 17 februari 2012 09:23

Jag har en gris och en häst i stallet. Grisen heter Oskar och är en stor gris på ca 150 i mankhöjd, brun till färgen med strimbläs och har väldigt lång man.

Grisen Oskar är en riktig stor gris med andra ord och han gör sina griskollegor väldigt stolta och glada när de hör hur grisig han är i boxen de gånger han sover inne.

Matte får vara glad om hon hitter en endaste bajsboll som är hel när hon ska mocka. Men annars så är Oskar en väldigt mysig och snäll gris fast han egentligen är en häst fast det verkar han inte veta om..


Förresten så fick Oskar sin andra stötvågsbehandling igår, denna gång var det I-B som kom och behandlade honom.


 

Av rochos - 16 februari 2012 19:47

Av någon underlig anledning tycks jag pricka in skitväder när jag har planerat in tömkörning. Hann ut på ridbanan, plocka fram 3 markbommar och sen började det snöa och blåste gjorde det med. Men det var bara att bita i det sura äpplet och tömköra en stund.

Rulle fick gå över bommarna och sen fortsätta med öppna längs med långsidan. Räta upp sig på kortsidan för att sen gå in i öppna igen längs med andra sidan för att avsluta med en liten volt. Lite missförstånd längs med vägen hade vi i båda varven men annars gick det ganska bra. Han var lite stelare i vänster varv i volten och ville inte spåra riktigt.


Frasse mår rätt bra igen, jag har varit på kontoret idag så jag har inte haft så där jättekoll på honom men i morgon jobbar jag hemma igen och kan hålla mer koll. Me han ville ut en sväng i morse vilket han självklart fick så det är ju ett gott tecken.  Han gillar den nya maten vilket är ju bra men ack så dyr den är men vad gör man för sina älskade djur? Typ allt....

Av rochos - 16 februari 2012 10:56

Usch igår var en jobbig dag. Eftersom Frasse var fortfarande inte alls var pigg och sig själv, knappt ätit eller druckit något så jag ringde veterinären. Enligt veterinären så lät det som att jag inte skulle ha så stora förhoppningar om att Frasse skulle bli bra igen för på så gamla katter så är det oftast de inre organen som sviktar. Så jag var helt inställd på att han skulle få somna in.

Fick en tid på eftermiddagen och faktiskt, efter tag så fick jag Frasse att äta lite lite kokt fisk och dricka lite av vattnet jag hade kokat fisken i vilket kanske gjorde att han började piggna på sig. För när vi kom till veterinären så tyckte han att Frasse såg inte ut som en katt där de inre organen har börjat svikta på. Utan han tyckte Frasse såg fräsch ut och var en vacker och stor katt men uttorkad. Självklart blir man ju stolt att höra att man har en vacker katt.

Frasse fick en cortisonspruta, lite för att få honom att ändra sitt beteende till att inte äta och dricka samt att vi ska börja ge honom ett foder som är snällare mot njurarna. Sen får jag hoppas att det nu inte är njurarna som har börjat svikta men då skulle han inte varit så dålig som han var. När organen börjar svikta så kommer det lite mer smygandes.

Sprutan verkade i alla fall hjälpa, för när vi kom så började han äta och dricka, lite i taget men ofta.

Och i morse fanns spåren av att han hade varit på lådan och han ville gå ut så nu verkar det som att det värsta är över vilket känns som en otrolig lättnad.


Hur som haver så tog det energi att gå och oroa sig över ifall man skulle komma hem utan katt från veterinären plus att det var skitväder så blev det ingen ridning alls igår. Utan jag pysslade lite med grabbarna och lät dem få sova inne en natt till.

Av rochos - 14 februari 2012 21:42

Hann rida innan snöstormen men det blåste en hel del innan vi kom in i skogen där det var helt vindstilla.

Började med att rida mot Wallander, travade vägen fram och tillbaka. Kände att jag var tvungen till det för att bli av med min oro att det skulle vara något med hans knän. Kände absolut ingenting, han gick som en klocka, skönt!

Sen styrde vi in mot skogen, han fick skritta på ett ganska så friskt tempo och ett par backar tog vi också.

I natt får de stanna inne över natten, kommer inte ihåg när grabbarna sist fick sova inne men det är ett tag sen.


Igår kväll mådde katten Frasse inte alls bra, han hade kräkt och var helt lös i magen. Vet inte vad det kan ha varit. Han mår bättre idag men inte helt ok. Han har fått kokt fisk för att få i sig något för han äter dåligt. Vänder det inte till i morgon så åker han och jag till veterinären. Är det bara jag som tycker att jag har lite otur med mina djur nu för tiden?


Frasse är av rasen Norsk skogkatt och hans stamnamn är Mimameid's Rig och är 14 år. Han gjorde kort karriär som utställningskatt tills matte tröttnade lite på åkandet. Det gick bra för honom och han hann även bli pappa till 2 kullar innan han kastrerades.


 




Av rochos - 14 februari 2012 15:01

Igår rann dagen och kvällen iväg i rasande fart, inte för att jag hade speciellt mycket att göra men ibland rasar dagarna iväg ändå.

Jag stannande hemma och jobbade, hade vaknat med jordens huvudvärk som till slut gav sig men jag kände mig lite halvrisig hela dagen. Så det blev bara ett kort ridpass på Rulle ute på ridbanan.

Bara skritt med tempoväxlingar, halter och öka och minska volten sen fick det vara för den dagen.

Sen har magnetskydden kommit, både Rulle och Oskar fick testa dem.. haha ja det går ju inte att säga varken bu eller bä om dem än men men får se om det var värt pengarna eller inte.

Hästen ska varken ridas eller ha dem i hagen när de är på och vet ni... När jag släppte ut grabbarna så gick Oskar glatt iväg med dem på, jag hade glömt att bort att han hade dem på sig... Går upp till huset och pustar ut i soffan. Någon timma senare så slår det mig, tog jag av skydden eller inte?? Bara att klä på sig och knata ner till stallet istället för att hoppa i sängen som hägrade just då. Som tur var så hade Oskar precis kommmit ner för att dricka annars så hade jag fått gå hela vägen upp till häcken.. och det hade varit hur jobbigt som helst .. just då.


Av rochos - 12 februari 2012 15:24

Vilken underbar dag det blev idag, soligt och "varmt". Solen värmde på så att det blev takdropp och att snön började smälta där det var helt vindstilla, så nice!


Idag började jag med Oskar och idag red vi helt fram till Wallander och tillbaka. Idag var han helt avslappnad och frustade så gott som hela tiden. Tuffade på som vanligt men idag var han mer uppmärksam och gjorde halt när jag bad om det, inte flera steg senare..


Rulle fick också en skrittur idag mest för att jag ville njuta av solen så vi red Espestavägen fram och tillbaka. Vi var ute i 2 timmar men vi stannade till och pratade med hästmassören M som var ute och fodrade sina hästar och där gick det väl bort en halvtimme. Rulle var väldigt olik sig idag, han som aldrig har tid att stå stilla och definitivt inte när vi är på väg hemåt och jag har, vad jag kan minnas, inte varit med om att han har ställt sig för att sova med mig på ryggen men idag gjorde han det. Han njöt nog kanske för en gång skull av att få en paus + att han njöt nog av solen han med.

När allt är över gällande veterinärbesök så ska jag ta ut henne så hon får knåda både Rulle och Oskar.


 

Ovido - Quiz & Flashcards