RochOs

Alla inlägg under april 2012

Av rochos - 20 april 2012 12:15

Vart tog du vägen? Det har varit den ena bakslaget efter det andra. Förra året tränade jag lastträning med Oskar med hjälp av Anna vid den här tiden och då var det varmt och soligt.

Nej, nu får du komma tillbaka igen. Saknar dig och värmen...

Av rochos - 20 april 2012 09:19

Blev det för Rulle igår kväll och det känns som att han börjar hitta sitt gamla jag igen, I hope so!

Som sagt ett lättare klätterpass blev det och han traskade på rätt bra men han gillar ju inte när det är så blött och slaskigt och med den här våren, så verkar det som att det kommer att dröja länge innan det torkar upp ordentligt i skogarna.

På vägen hemåt så blev det även lite galopp och när riktningen var hemåt, så tog han i ändå från tårna för att han skulle komma hem fortare. Men med en tråkig matte på ryggen så fick han vända bortåt en gång och då fick jag en mer samlad galopp och då var matte nöjd.


Ska strax gå ner till stallet och släppa ut grabbarna i det här tråkvädret, det ska regna/snöa hela dagen. De var ute i natt så nu fick det vara inne lite extra på morgonen för att slippa regnet en liten stund.

Av rochos - 18 april 2012 20:40

Det blev både en uteritt och en ridbanepass idag. Började med att rida ut skogen ca 30 som "uppvärmning" och när vi kom hem så vek vi in på banan och red 20 minuter i trav eller galopp.

I traven red vi på stora volten och ökade och minskade volten, i vänster varv ville han gärna förböja sig så jag fick vara med där och korrigera honom. När vi gick över till galopparbetet så fick han öka galoppen på långsidorna för att sen kortas ner på kortsidorna, jobbade även med fattningar och de gick galant.

Idag jobbade Rulle jättebra, är så nöjd.


 

Av rochos - 18 april 2012 14:42

Jessica var ut i måndags för att rida Oskar men han ömmade över ryggen så hon fick tömköra honom istället. Vet nu inte om det berodde på en kombo av sadel, sänkt rygg (när jag red honom sist) + att han gick utan täcke den natten. Idag kändes han mycket bättre men jag valde att tömköra honom ändå.

Jobbade med öppnor och försökte få till slutor. Jag får honom att gå med rumpan innanför spåret men jag får inte till det med böjningen av hans kropp, han tittar liksom in i staket, det går bättre i vänster varv. Kanske är någon av tjejerna som flyttar hit sina hästar duktiga på tömköra och kan visa mig hur man gör, får hoppas på det!   

På slutet lät jag Oskar trava på stooooor volt ett par varv åt båda hållen för att se om han gick orent eller inte. Idag var det helt rent och hela passet har han jobbat superduktigt!


 


Av rochos - 17 april 2012 20:31

Förra våren slet Rulle sönder sitt tunna Hööks täcke från manken och halva ryggen. Täcket var nästan delad mitt itu. Händig som man är så sydde jag ihop den och den har faktiskt hållt tätt fast det gick sönder som det gick. Idag hittade jag Rulle så här.. Tror inte att jag orkar att vara så händig igen...


 

Marcus hittade honom så här i hagen på dagen fast då dinglade ett av maggjorden också. Han fäste den igen. Förmodligen hade maggjorden gått upp och han har trampat på den.. Och det är helt och hållet Marcus fel. Han hjälpte mig att släppa ut i morse för när jag skulle släppa ut dem innan jag åkte iväg till jobbet så sov Rulle så gott så jag hade inte hjärta att slita upp honom.

Men inte är jag arg på Marcus.. nu "måste" jag ju köpa nytt....   

Fast egentligen så vill jag inte det.. det kommer att rulla pengar ändå med equiterapeut som kommer nästa fredag, veterinären på måndag och sen skoning i början av maj.... Det var den lönen det...


Av rochos - 16 april 2012 23:15

I slutet av april får Rulle & Oskar nya kompisar!

Det är en Frieser och en arab som flyttar in i hagen, alltså två väldigt vackar hästraser, näst efter mina grabbar då   

Hade en annons ute på att Rulle och Oskar sökte lite sällskap i hagen och den var ute knappt en vecka och jag har fått en enorm respons, jättekul men alla kan tyvärr inte få plats även om jag så ville.



Av rochos - 15 april 2012 22:27

Vilken fantastik vårdag det blev idag, snacka om kontraster! Igår snöstorm och idag soligt och varmt.


Började med att skritta på Rulle barbacka och han fick ”powerwalka”. När vi vände hemåt blev det övergångar trav – skritt – trav så länge det var grus. Idag kändes Rulle pigg och glad, hoppas det håller i sig nu..


Oskar tänkte jag först låta stå den här dagen med med efter att ha njutit av solen en stund på altanen så ångrade jag mig. Började med att skritta bort mot Wallander och efter gårdagens snöstorm fick vi ju en hel del snö som idag smälte bort i värmen vilket har resulterat i att på våran traktorväg, så har det blivit en stor vattenpöl på 2 ställen. Oskar har förr tyckt att det har varit väldigt otäckt att gå igenom pölar men han måste ha glömt bort det idag. För idag traskade rätt igenom, försökte inte ens gå runt pölen. Duktig häst!..

Annars så funkade ingenting riktigt bra idag, den unge mannen var pigg, väldigt pigg och hade mest lust att trava. Han gick mestadel med huvudet högt och för att få honom sänka huvudet så blev en miljarders halter med det hjälpte inte värst idag. Vi mötte lite bilar och när den sista skulle passera oss hade han inte ro att stå stilla utan började jamsa lite på vägen så bilen fick stanna. Tills slut efter att ha ryat lite på honom så fick jag honom åt sidan igen och att stå stilla. Tror att tanten i bilen blev lite irriterad på oss...

När vi kom hem red jag in på banan för att se om jag kunde få lite bättre kontakt med honom där men det gick så där. Bitvis fick jag honom att söka sig nedåt men det var korta stunder och sen flög huvudet upp lika snabbt igen. Vet inte vad som fattades den unge mannen idag.

Fick mellansonen att ta lite kort idag, ja eller lite och lite. Han fyllde minneskortet .. Hade en hel del bilder att välja mellan.. Har en gräslig sits ser jag....


  


 


Men korta ögonblick ...

 


 


 


   

Av rochos - 14 april 2012 15:37

Vad gör man när vädret stoppar ens planer på uteaktiviteter? Jo man kan baka en sockerkaka...


 

Ovido - Quiz & Flashcards