RochOs

Alla inlägg under april 2012

Av rochos - 14 april 2012 09:19

Detta är inte okej!   

Denna syn mötte mig när jag skulle släppa ut grabbarna.... Det har minst kommit 5 -10 cm blötsnö i natt och det snöar fortfarande   


 

Vy mot vinterhagen

 


Har snören mellan stallet och hagen så grabbarna går ut och in själva från stall/hage. Och ena snöret hängde som lägst ca 15 cm från backen, den andra hade jag ruskat lite på och skulle göra så med den här också men glömde bort det. Som tur är så är grabbarna så snälla eller lite dumma? Och tänkte inte på att man kunde bara kliva över den.


  

Av rochos - 13 april 2012 19:54

Har precis blivit klar med att dusha Zorro, inte direkt uppskattat med ett nödvändigt ont då och då. Rätt kul egentligen, det går hur bra som helst att bada i sjö men att bli duschad är en helt annan femma. Han ser så lidande ut, stackarn.. Tydligen skillnad på vatten och vatten, eller?   


 


Idag blev det ingen ridning på någon av grabbarna, vädret har inte visat sin bästa sida, nordliga vindar och småstänk precis hela dagen och nu regnade det mer än småstänk så jag hoppas att pojkarna uppskattar att få sova inne igen.


Av rochos - 13 april 2012 10:54

Matthias fick övningköra och vi började med att köra mot Hööks för att byta gjorden och den här gången blev det rätt längd sen där efter snurrade vi runt lite. På hemvägen åkte vi förbi sadelmakaren och lämnade in sadeln igen som jag hämtade ut förra veckan för Emelie skulle prova på sin Callira.


Hade först tänkt att jag skulle köra galoppintervaller med Rulle på vallen men det var lite för tungt underlag fortfarande så vi red bort till skogen och sen över bron bort till grusvägen. Lite för lerigt fortfarande längs åkern men det gick att ta sig över. Sen fick Rulle galoppa backen upp och idag orkade han hela vägen upp fast jag fick driva på honom på slutet. Det blev 3 varv runt ”rondellen” i alla gångarter och Rulle kämpade på bra. T o m att han blev lite taggad där ett tag.


Sen har jag hälsat på isisarna, jättekul och jag var där och kollade när de alla, både 2 benta och fyrbenta fick kämpa på lektionen för Jenny. Jättekul att få hälsa på och jag blev sååå sugen på att rida lektion.


 

Av rochos - 12 april 2012 17:31

Lite bilder när Oskar lekte med boll för snart 2 år sedan. Han hade hur kul som helst   


 


  


  


  


  


 

Av rochos - 12 april 2012 11:05

Var jag iväg till Hööks för att köpa en gjord. I butiken fick jag en smärre black out och kunde inte komma på hur lång gjorde Rulle skulle ha, stod och tvekade mellan en 65 och 75 gjord. Naturligtvis valde jag fel så idag måste jag iväg och byta.. man blir ju så less på sig själv   

Så igår red jag Rulle barbacka på ridbanan men jag inser att min balans är out of date, verkligen! Eller så är det Rulles fel för han skickade över mig till sin högra sida i traven. Det blev inget avancerat för för jag blev fort trött i ryggen av det lilla vi travade.

Bommarna låg kvar från tömkörningen så dem fick Rulle skritta över hela passet. Värmde upp med serpentiner i olika storlekar och när han började kännas mjuk i sidorna så gick vi över till trav på stor volt och sen ut på fyrkantspåret i båda varven. Saktade in vid bommarna och direkt efter iväg i trav igen. När jag blev trött i ryggen så gick vi över till att jobba med öppnor och slutor. När vi kom in på ena långsida, den utan bommar så fick Rulle gå i en öppna och vid E fick han gå in en volt och ur den fortsatte vi sluta. Rulle var väldigt lyhörd idag och försökte inte komma undan i högersluta som vi har haft lite problem med.


Oskar tömkörde jag igen men ett kortare pass eftersom min rygg kändes lite mör efter barbacka ridningen. Oskar fick jobba med samma saker som sist, provade lite trav på en stor volt men såg idag inte helt fräsch ut i vänster varv. Kan vara en sämre dag med knäet. Men han var inte svullen eller varm på något sätt, varken för eller efter passet.


 Juni 2010

Av rochos - 10 april 2012 16:55

Ännu en dag med blåst men idag även med regn, dvs riktigt tråkväder.

Idag får grabbarna vila, det går ju inte att hålla på med något ute i den här blåsten. Får hoppas på bättre väder i morgon.


 

Av rochos - 9 april 2012 16:31

Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på för något med hästarna. Var inte så sugen på en skrittrunda igen med Rulle vilket det hade blivit, eftersom jag inte vill rida i sadeln med ”fel” gjord eftersom nu Rulle visade ju så tydligt att han inte gillar den.

Så kom jag på att jobba över bommar var länge sedan. La 3 st. markbommar i en solfjäder form vid en hörna och sen en upphöjd lite längre fram. På det viset fick han jobba en stor volt i longerlina.

I vänster varv gick det bra att trava över alla bommarna men i höger då kom Rulle på att, ja jag hoppar över den upphöjda och skippar markbommarna. Så visst, ville han skutta över så fick han. När jag bytte varv så fortsatte han med skuttandet och eftersom han nu tyckte att det var roligare eller lättare än att trava över bommarna så fick han göra det. Men de sista varven styrde jag honom mot markbommarna för att han skulle jobba lite med dem med.


Fortsatte med samma tema med Oskar men ändrade på bommarna så de låg längs 4kantsspåret och sen höjde jag upp ena sidan på alla. Dem tömkörde jag honom över och på den andra långsidan fick han göra lite öppnor och jag försökte få till det med sluta och fick till det med ett par och idag fick han bara jobba i skritt. Tror Oskar tyckte det var kul med bommarna för när vi närmade oss bommarna så ökade han skritten lite och det var som om han drogs till dem. Han lyfte ordentligt på fötterna och var inte alls så där slarvig som han var förut.


Och även idag fick båda beta lite gräs innan de åkte in i hagen igen. I natt kommer de att få sova inne för som det ser ut nu så kommer det börja att regna i kväll och sen hålla på ett tag.
Det blev inga nya bilder idag, sonen hade bilvård och skulle byta till sommardäck och det gick före än att agera som kameraman   

Av rochos - 8 april 2012 18:28

Dagen började med att jag åkte över till Anki & Emelie för att hälsa på och ”deras” stall ligger jättemysigt vid vattnet. Nästa gång får Rulle hänga på   


På eftermiddagen tömkörde jag båda grabbarna, först ut var Oskar. Lite öppnor längs långsidorna och faktiskt, så kom jag på hur jag skulle göra sluta av ren slump. Så det fick Oskar göra lite av också, ja sluta och sluta, lite ”finjusteringar” så får vi nog till det med. ”Slutorna” gick bättre i vänster varv än höger. Lite trav också på långsidorna och avslutade med trav i båda varven på en stor volt för att se om han var oren på något sätt och jag kunde inte se något, höll inte på mer än 30 minuter. Innan vi gick av ridbanan så låtsade jag fippla lite med tömmarna runt hans bakben, först var det otäckt men sen slappnade han av.

Sen blev det Rulles tur, samma där. Han fick jobba med öppnor och ”slutor” och det var lika med honom. "Slutorna" gick bättre i vänster varv för honom med så det är nog jag som inte gör riktigt samma sak i det varvet. Sen in på en stor volt där han fick trava och här jobbade han också bättre i vänster varv än höger. Lite galopp i båda varven blev det också. Tyckte att Rulle jobbade riktigt bra idag. Avslutade hans pass med att han fick skritta lös på banan.

Båda belönades för ett gott arbete med att få beta lite färskt gräs som spirar upp här och där. Det spirar i hagen med men nu blev det lite mer "serverat" än i hagen där man måste leta   .


Måste ta lite färska bilder men det är lite svårt att hålla i kameran samtidigt som jag jobbar hästarna men ska försöka lura äldsta grabben i morgon om inte han kan ta lite bilder.. vi får se.

Ovido - Quiz & Flashcards