RochOs

Alla inlägg under april 2012

Av rochos - 7 april 2012 22:30

När jag kommer ihåg så brukar jag slänga in lite grankvistar in hagen, likaså när julgranen ska slängas ut så brukar den hamna i hagen. Det finns någon gran i hagen men mest är det Tall och Asp. Förra vintern sågades det ner lite Asp, gissa om hästarna var lyckliga då?

Har sett Oskar bära omkring på grankvistar som jag har slängt in, ser lite kul ut. I morse när jag var och fyllde på hösilage så hade jag med Zorro i vanlig ordning och i vanlig ordning så brukar Zorro alltid bära på en pinne och så även denna morgon. Men det roliga i dag var att Oskar plockade upp en grankvist och sen gick de båda nästan sida vid sida och bar på varsin sak i munnen, helgulligt   . Var är kameran när man vill ha den?..


Den här granen som finns i hagen ser lite maläten upp till hästhuvudnivå sen är den jättefin...


 

Av rochos - 7 april 2012 15:30

Tog ut Rulle på en lång skrittrunda i blåsten där han fick traska på ordentligt och jag red barbacka. Han visade så tydligt, när jag skulle sadla, att han inte gillar gjorden jag har hemma, som för övrigt är också är den enda han kan ha förutom den som jag glömde hos Barbro. Så jag får skippa sadel tills vidare.

Rulle hade en fin ryggaktivitet när jag fick honom att kliva på och det blev ett par minitravsträckor också. Rulle kändes jättefin, både i traven och skritten och ja, jag vet att jag är nojjig men jag kan inte släppa den där känslan att det är något. Jag verkligen analyserar nästan varenda steg han tar och trampar han fel eller snubblar så får jag lite vatten på min kvarn... Hu så jobbigt det är... Det är nästan så att, när det blir tandkoll, så får veterinären checka av honom, bara för att.


Oskar får stå idag, orkar inte vara ute mer i blåsten (nordliga vindar). Men å andra sidan så gör det inget att han står idag. Han kan gott fundera på vad vi gjorde igår.

I morgon ska jag iväg och hälsa på Anki & Emelie och så får vi se vad jag hittar på med mina grabbar efter besöket.


För 2 år sedan, nästan på dagen (2012-04-04) flyttade Oskar hem till mig.

 


Februari 2012

Lika omusklad men i bättre hull, kanske lite för bra hull.. vi jobbar på den.... Ursäkta bildkvaliten, men jag glömde ändra inställningarna i kameran.

       

Av rochos - 7 april 2012 10:45

Igår efter skitvädret hade dragit förbi så var Oskar först ut och jag hade planerat att lägga in en eller två korta travsträckor. När vi kom bort där asfalten slutar och gruset börjar så bad jag om trav och jösses Amalia vilken trav.. han sänkte ryggen så att jag hade hans öron framför nyllet på mig. Det blev bara ett par steg och han fick bryta av.. lite skritt och sen bad jag om trav igen och han förvandlas till en Kamel igen. Så där höll vi på några gånger och sen jag gav upp. Vi jobbade istället med att stå still i halten vilket var svårt i början men sen trillade en 5 öring ner mellan öronen på honom och han stod still men jag kände hur det kröp ”myror i brallan” på honom...

När vi kom hem svängde vi in på ridbanan för att testa om det gick att få honom att slappna av i traven där inne och det gick hyfsat bra. Han fick trava ett par gånger på långsidorna åt båda hållen och den sista gången slappnade han av och sökte sig nedåt och där nöjde jag mig.


Sen blev det Rulle tur och när jag skulle sadla honom så hittar jag inte min gjord och inser att jag måste ha glömt den hos Barbro, såååå typiskt mig.

Har kvar min gamla gjord men Rulle gillar den inte riktigt men det är det enda som passar honom.

Klättring och off-road blev det och när vi kom hem så fick även han svänga in på ridbanan. Ville känna om han kändes ok i traven för jag fick någon känsla på vägen hem att det var något men han kändes helt ren.. Är nog för nojjig efter alla skador nu men det är väl något jag får leva med antar jag.

Av rochos - 7 april 2012 07:47

Åhhhhhh...Skit.....Upptäckte igår eftermiddag när jag skulle rida Rulle att jag har glömt/tappart bort min Tixerant gjord i fredags. Kan inte hitta den hemma så jag måste ha glömt den utanför transporten när jag packade in sadeln. Jag som tyckte att jag kollade så noga om allt var med men tydligen glömde jag bort att kolla ANDRA sidan av transporten där jag tog av sadeln. Blir så less på mig själv att det alltid ska vara något.

Av rochos - 5 april 2012 13:56

Idag har jag & Rulle varit och hälsat på Barbro och hennes medryttarhäst Bönan. Vi hade en underbar ridtur på 2 timmar ute i en fantastisk natur och vilka ridvägar... Är helt grön av avund!

När vi bokade in den här dagen så var jag helt säker på att med min vanliga otur, så det skulle vara snöstorm eller annat eländesväder men vi fick en dag med sol.

Det blev mest skritt idag men 2 galopper blev det, en kortare och en längre och Rulle var helt förändrad, full av energi!. Tror helt enkelt att han har saknat sällskap på våra ensamma turer. Örona var framåt hela tiden och han skrittade på med sådana kliv att Bönan inte hann med.. min gamla Rulle var på tillbaka..säkert bara på blixtvisit men nu vet jag i alla fall att den där energin finns där någonstans   

När vi kom tillbaka från ridturen så lastade jag in Rulle i transporten och där fick han stå en stund för vi skulle ha kaffe först innan hemgång. Nyttigt för herr'n att bara stå där inne och det gick bra men han blev lite frustrerad först och kanske lite sur för han tyckte att nu var vi klara och nu skulle vi hem ..


När nu transporten ändå stod påkopplad så plockade jag ut Oskar för lite lastträning och det gick superbra! Han klev på halvvägs direkt och jag backade ut han innan han själv beslöt sig för det. Sen var det som om han kom på att det här var ju riktigt dumt av honom så stannade på rampen ett par gånger innan jag fick på honom igen och denna gång nästan hela vägen. En massa godis och sen snabbt ut innan han fick för sig att backa. Tror att jag höll på max 10 minuter.


 




Av rochos - 4 april 2012 19:24

Ingen ridning idag men idag var jag själv som bestämde det, inte vädret   .


Det har varit full rulle på jobbet och sen har jag varit iväg och hämtat min förra sadel som är hos sadelmakaren för försäljning. Ska ju hälsa på Anki & Emelie under påsken och då ska hon prova den på sin nya häst Callira.. hmmm visst hette hon så ...jag och namn....

Matthias fick övningsköra och det blir bättre och bättre. Idag kunde jag nästan slappna av helt, bara nästan.


Idag fick jag hem en pad som jag köpt begagnat men den ser helt oanvänd ut, en Mattes correction pad. Jag hoppas den ska funka att ha under Oskars sadel tills han musklar på sig igen så att sadeln passar honom igen. Fårskinnsvojlocken jag har,  funkar inte så där jättebra under sadeln tyvärr.



Av rochos - 3 april 2012 22:55

Idag fick Oskar vara först ut, började med att skitta mot Wallander. Vi jobbade med stå still i halten på väg bortåt och på vägen hem jobbade vi lite på formen. Istället för att svänga in på våran traktorväg så fortsatte vi mot Espesta. Testade min idé om att gå längs åkerkanten vilket funkar men idag var det alldeles för blött så det blev tyvärr lite spår efter oss vilket inte är så bra så klart. Så ska jag testa fler gånger så måste det torkar upp mer först, vill ju inte ha någon arg bonde efter mig. Red bort till golfbanans parkering där vi vi vänta in en traktor med hösilagebalar. Jag hann måla fan på väggen genom att tro att Oskar skulle flippa ur när den skulle komma för nära. Tänk er själva en stor traktor med ett par stora vita fyrkantsbalar i skopan där plasten flaxade omkring. Men inte brydde han sig...

När vi kom hem så stod transporten framme vid stallet så det blev lite lastträning också. Jag fick in honom halvvägs utan problem men sen gick det inte mer och jag ville heller inte bråka om det utan nöjde mig det. Tycker att han har varit så duktig idag.


Sen blev det Rulles tur och vi började också vårt pass med att rida bort mot Wallander. När det gick att börja trava så fick han jobba med övergångar skritt – trav – skritt och samma sak hemåt. Red in på banan och fortsatte på samma tema men nu i trav – galopp – trav. Han kändes jättefin och trevlig men fortfarande så saknar jag hans energi. Har den inte kommit tillbaka när det blir tandkoll efter påsken så ska jag faktiskt ta upp det här med veterinären.


 

Av rochos - 2 april 2012 22:14

Tänkte först strunta i att rida men kom iväg på Rulle sen i alla fall. Det blev lite galoppintervaller på vallen där snökokorna flög till höger och vänster om oss. Sen fortsatte vi in i skogen för att klättra lite men vi tappade lusten när vi kom in i skogen. Rulle fick platåskor och halkade till ett par gånger med bakbena och jag gillar inte det är lite rädd att han vricka till något så vi vände hemåt istället. Hoppas värmen kommer tillbaka fort som attans och att det torkar upp igen så man kan rida på. Det känns som att det hela tiden är något som gör att jag inte kan få igång Rulle ordentligt.


Ovido - Quiz & Flashcards