RochOs

Alla inlägg den 6 januari 2012

Av rochos - 6 januari 2012 16:15

Uteritt i det härliga vädret, äntligen lite sol och minusgrader. Red en sväng i skogen och sen blev det lite travintervaller och avslutade med ett par korta galoppintervaller. Rulle kändes pigg och ville springa mer men jag vill ta det lite lugnare än vad han vill. Har inte lust med fler skador och Rulle får infinna sig i en långsam upptrappning.


Masserade Oskar lite men hade velat göra mer än vad det blev. Fick sluta pga att vi började ge varandra elstötar, mindre trevligt tycke både jag och Oskar.

Av rochos - 6 januari 2012 11:04

Får se om jag nu kommer ihåg allt om Oskars klinikbesök

Lastningen till kliniken gick jättebra, han backade ut ett par gånger men sen gick han på och vi kunde stänga (snabbt) bommen bakom honom. Resan gick bra och likaså urlastningen.

På kliniken skötte han sig exemplariskt, inga problem med sprutor överhuvudtaget när veterinären stack honom till och från med bedövningarna. Likaså när vi skulle ta röntgen på hans knän så stod han stilla som ett ljus.

Plåtarna visade att han har pålagringar i båda framknäna, nu kan jag för lite om det här men enligt veterinären så ”måste” han svara på max 2 behandlingar (den igår och sen en till) och gör han inte det så kommer han förmodligen bara bli ren sällskapshäst resten av sitt liv.

Han blev även behandlad i gaffelbandsfästena, nu kunde inte veterinären avgöra om vilket som är hönan och ägget, dvs vilken skada har uppstått först. Om pålagringarna har kommit pga inflammationerna i gaffelbandsfästena eller om det är tvärtom.


Lastningen hem gick då dessvärre inte alls bra. Jessica och jag fick in honom i transporten två gånger men inte tillräckligt så att vi kunde stänga bommen och efter det så ville han inte mera.

Vi fick hjälp av två travmänniskor som skulle hem med sina 2 hästar. Med deras hjälp provade vi att lasta Oskar med en filt över huvudet vilket enligt dem funkade på alla hästar...  Men inte på Oskar... Första gången gick det bra, han var nästan inne. Men sen var det som om han förstod att han stod inne i transporten och då backade han ut snabbt. Sen funkade inte den metoden heller.. smart häst!

Sen kom han som har kliniken och annan kille som var där med sitt kallblod för att hjälpa till. De testade med att ”lyfta” in honom, De testade med halsgrimma, vilket enligt dem var den bästa metoden på backande hästar.. men inte på Oskar. De testade t o m att ”lyfta” in honom med halsgrimma och lina.. gick inte.

Till slut så backades släpet till klinikens portar (detta för att han inte skulle kunna smita ut på sidorna av transporten). Funkade inte heller så veterinären sederade honom till slut och han ”vinschades” in i transporten, med motstånd så klart.

Tror att de har nog aldrig varit med om en så motsträvig häst i lastningen och även de sa att han var inte ett dugg rädd. Han hade bara bestämt sig för att han ska inte åka transport.

De som var där på kliniken med sina hästar har i alla fall något att berätta om där hemma i sina stall vad de var med om.


   Transporten backad "in i" kliniken och Oskar får sedering


Ovido - Quiz & Flashcards