RochOs

Alla inlägg den 20 januari 2012

Av rochos - 20 januari 2012 19:15

Ny favorit i matväg, tacogratäng, jösses så gott!!  Har gått efter ett recept som min kollega har på sin blogg.

Och så gott det doftade i hela huset när den stod i ugnen... Kommer att göras fler gånger, garanterat!


4 pers:
500g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 påse taco krydda
1 burk cremefraiche
1 pkt philadelphia ost
lite riven ost


Hacka löken, fräs lök och köttfärs i en stekpanna eller gryta. När det är brynt ordentligt häll på de krossade tomaterna och tacokryddan, puttra i ca 5 minuter.
Häll köttfärsröran i en ugnsform. Blanda ihop cremefraichen och philadelphian i en skål och bred sen över köttfärsen, strö på lite riven ost. In i ugnen ca 30 minuter 200-225 grader.
Serveras med tacotillbehör ..


Nu var inte alla hemma när den här tacogratängen hamnade på bordet, hälften var ute på vift. Det här är vad som blev kvar till dem   


 

Av rochos - 20 januari 2012 13:19

Idag blev det skrotrundan vilket var ett tag sen och jag skrittade in på en "väg" som jag inte har ridit förr men vi kom inte så långt på den nu. Ska undersöka den bättre i vår.

Det blev alla gångarter, klättra uppför en lång och seg backe och lyfta på fötterna tur idag men kravlöst. Det blev den kortare svängen på den här turen men ändå tog den 1 timme trots trav och galopp.


Igår blev det bara myskväll med hästarna. Masserade båda.. ja eller massage och massage. Skulle en expert kika på mig så är det nog mera "smekningar" här och där haha... Men Oskar uppskattar det fullt ut och njuter och Rulle.. mjaa, han har inte tid med såna tramsigheter men liiiite skönt var det nog allt igår för till slut så slappnade han av och började gäspa.

Ovido - Quiz & Flashcards