RochOs

Alla inlägg den 21 januari 2012

Av rochos - 21 januari 2012 15:10

Idag blev det en ridtur bort till Ista och tillbaka, underlaget på åkern var ok och likaså grusvägen så det blev trav hela vägen bortåt (ja inte på åkern då) tills det blev tvärstopp. Rulle hade fått syn på något som definitivt inte har legat där tidigare, omkullfallen gran. Nu låg den här granen längs med vägen men när det har fallit ner så har den förmodligen dragit med sig en tallgren eller om den har blåst ner ändå.. och DEN låg lite på vägen och DEN var riktigt riktigt farlig! Bara så ni vet det till nästa gång ni rider ut så akta er för tallgrenar som ligger på marken!!   

Skämt åsido men det tog ett par minuter innan Rulle kunde tänka sig gå förbi den men han hade grenen under noga uppsikt tills vi kom förbi den och han kunde andas ut. Innan den här farliga grenen så hade Rulle känts lite seg och inte alls på humör men den farliga grenen gjorde underverk. Helt plötsligt fick han en mycket schwungigare trav..


Tyvärr så har bron över ån sjunkigt lite på ena sidan och sen har det liksom blivit ett hål mellan bron och marken på samma sida och det kändes inte alls okej, Hålet är tillräckligt stort för att en hov ska sjunka igenom och fastna   . Får se om vi kan laga det på något sätt eller om vi struntar i det. Ridvägar har jag ju nu gott om trots allt men lite synd på grusvägen som är en perfekt till att träna galoppintervaller på. Så får se vad vi beslutar oss för, bron ligger ju inte på våran mark och jag vet inte om grannarna tycker att den ska lagas eller inte. Har ingen lust att laga något som man sen får skit för.

Väl hemma red jag ett par varv på banan i trav och genast "dog" Rulle igen.. Det blev väl en enorm besvikelse att hamna där istället för hagen.


Oskar fick gå på en promenad med Steffe och Zorro och efter det hjälpte han (Steffe) mig att mocka i hagen.. Sen när minusgraderna kröp på, så har jag lagt det lite på is att mocka så att säga ...

Jag fräschade upp i ligghallen med ny halm.

Ovido - Quiz & Flashcards