RochOs

Alla inlägg under januari 2012

Av rochos - 15 januari 2012 16:01

Idag var jag jättesugen på att få komma ut i skogen med Rulle och iväg kom vi. Började i skogen för att sen avsluta på vallen där jag hade tänkt att bara jogga honom lite eftersom vi inte har ridit värst mycket den gångna veckan. Han kändes lite ojäm till en början så jag vågade inte trava mer än ett par steg så vi skrittade hemåt. Provade sen att trava på grusvägen och då kände jag inget, var lite rädd först att han antingen fortfarande var lite sulöm eller om hans gamla skada hade gått upp. Men som tur var så var det inget (hoppas jag).

I morgon är min plan att skritta Espestavägen tur och retur och jobba igenom honom i skritten men det beror på väder och vind..

Har varit lite dåligt med bilder den senaste tiden så här kommer ett par dagsfärska...

Rulle


 Oskar

   

och sen så klart Zorro som hänger med på lugna ridturer..


 

Av rochos - 14 januari 2012 19:30

Tjaa, säg den glädje som varar? Trodde att Oskars matvägrans tid var förbi eftersom han köpte läget med att jag delade på mineralmängden på 2 givor men i morse så var vi tillbaka till ett par tuggor sen vägrade han, gick inte ens att övertala med morotsbitar i.

Vid intaget ikväll åt han upp allt så jag fattar inte vad som är problemet.. vill snabbt ut på morgonen? Men han matvägrar ju en kvällar men de nätter de blir kvar inne för natten så låter jag krubban hänga kvar och någon gång under natten så slinker även det ner som har ratats på kvällen. Men han matvägrar ju inte alla kvällar så jag får inte ihop ekvationen riktigt.

Börjar klura på om givorna ute med hösilage har varit "för" mycket och då är han inte hungrig.. nåja han dör ju inte av det här men nog så irriterande...

Av rochos - 14 januari 2012 13:23

Fasiken vad det har blåst den senaste tiden, stormarna avlöser varandra på löpande band. Nu är det nordliga vindar och det passar tydligen inte grabbarna i hagen alls. Eller det passar inte herr Rulle om jag ska rättvis mot Oskar. Han vill gå äta (har fyllt häckarna i lilla hagen) och han är den som tar initiativet till att gå dit och Rulle följer tveksamt med men vid "minsta" vindby - iof sig så är det starka vindbyar -  så flänger Rulle iväg och Oskar hänger på några steg och för att sen gå tillbaka för att äta. Så här håller de på för att till slut flänga iväg upp till skogsbrynet i stora hagen för att där sen stå och "leka" martyrer i blåsten.

Skulle visst kunna ta in dem så de slipper blåsten men varför då? De är hästar men flyktdjur och så klart, de reagerar på ett sunt sätt och att ta in dem vid varje oväder så tror jag att i längden gör man sig själv och hästarna en björntjänst och till slut kanske de inte "tål" någon vind alls och blir livrädda vid minsta lilla fläkt. De dör inte av blåst och det stormar ju inte dagar i sträck heller för den delen så en dag ute i hagen med blåst får de tåla. Men så klart, skulle det vara orkan så skulle jag nog checka av hur vindarna blåser osv osv och skulle det vara fara för deras liv så självklart så är det då bättre att han dem inomhus. Det dör ju så klart inte av att stå inne en dag heller.

Men jag kommer att vara snäll och ta in dem hyfsat ikväll för att de ska kunna äta i lugn och ro.


Ja och inte lär det bli någon ridning idag inte och här är det jag som bangar ur. Har bara ingen lust att rida den här blåsten..

Av rochos - 13 januari 2012 20:02

Helt otrolig hovis man har, hon kom och skodde om Rulle helt och hållet istället för att bara tappskon och det sen eftermiddag på en fredag, är inte det snällt! Oskar tar vi onsdag som det är planerat.

Rulle var hyfsad snäll idag faktiskt, det gick ganska så smidigt att sko honom. Så nu kan jag rida i morgon om det inte blåser allt för jävligt.

Grabbarna står inne i natt och jag tror att de uppskattar att slippa "snöstormen".


Av rochos - 13 januari 2012 09:15

Nu har jag anmält mitt intresse för en tappskokurs som ska hållas (förhoppningsvis) i februari, hoppas nu bara att det inte blir för dyrt och att man får plats. Har länge vetat gå på en sån och som ägare till 2 hästar så är det nog inte dumt att kunna slå på en sko. Jag har gjort det förut men då har jag också hittat den sko som har åkt i backen och då är det ju i princip bara att slå på. Men att börja med en helt ny sko är en helt annan sak.


Stackars Rulle ömmade idag när jag släppte ut dem i morse, det var det som gjorde att jag letade efter en tappskokurs och anmälde mig. Men med det här underlaget som det blev efter allt regnade och sen frös det på så är det hårt och knöggligt så gör det nog ont. Får se om jag får tag på hovisen och kolla med henne om hon ändå kan komma ut på kort varsel annars så har jag en plan hur jag ska lösa det över helgen om det nu inte kommer snö som SMHI har lovat. Då blir det förhoppningsvis bättre underlag men med min vanliga otur så blir det nog inte så.


Herr Oskar åt upp sin mat igår kväll och nästan allt i morse. Jag delade upp mängden mineraler på 2 givor och plussade på med en näve korn och det verkade gå hem.. nästan i alla fall.

Av rochos - 12 januari 2012 10:37

I morse ville Oskar inte ha betforen heller, några tuggor och sen fick det vara. Nu får han inga mängder 1 dl Betforen i torr volym och sen lite jäst och nypon. Jästen för att hösilage balarna är ojämna i kvaliten och då hjälper jästen till för att stabilisera magen och sen får han nu nyponpulver för lederna. I morse la jag till näve korn men det gick inte det heller.

Får klura lite på det här, inget är nytt för honom alls. Kan ju vara mineralsorten, jag bytte till Kraffts vita för ett tag sen eftersom det var det enda som jag fick en bra Ca/P balans med. Men han har ju ätit det ett tag så jag förstår ändå inte ..

Ikväll ska jag testa bara ge betfor för att sen börja lägga till tillskotterna en efter en..


De var ute i natt och nu står de inne ett tag för att slippa värsta skitvädret. Tänkte släppa ut dem vid lunch igen och om nu SMHIs väder stämmer så får de vara ute i natt igen.

Av rochos - 11 januari 2012 19:34

Försökte mig på lite massage på pojkarna innan "kvällsmaten" men det går ju inte! Bara en massa elektricitet alstras... Oskar var värst där han inte var klippt, gick hyfsat på det klippta sen har han börjat fälla så in i bängen så man själv blir alldeles hårig. På Rulle gich det hyfsat också men nog "stack" det till ibland.

Hur gör massörer vintertid när de masserar hästar??


Oskar har börjat matvägra på kvällarna. Det har kommit smygandes men ikväll ville han inte alls. Vet inte om det beror på att han vill ut eller om det är mineralerna. På morgonen är det inga som helst problem. Då får de bara betfor och det är bara för att jag vill ha in dem medans jag fyller på med hösilage, så att man får vara ifred vid påfyllningen. Ska börja testa att ge omvänd ordning till honom. Bara betfor på kvällen och betfor + mineraler på morgonen och se om det funkar.. Ska bara komma ihåg det med   

Av rochos - 11 januari 2012 14:33

Solen skiner och det är plusgrader, då kan man inte få annat än vårkänslor. Dock alldeles för tidigt för det för man blir ju så besviken när det blir kyla och ruskväder.


Idag på lunchen red jag Rulle, tänkte rida på vallen och började med att skritta honom varm men han ömmade lite om hoven så jag gjorde vild chansning och red in på banan istället och där gick det mycket bättre! Blev bara ett mycket kort pass på fyrkantspåret. Tempoväxlingar i skritt, lite skänkelvikningar samt lite öppnor och slutor. Rulle var duktig och lyhörd.


De har ju fått hålla sig i lilla hagen den senaste veckan men idag släppte jag ut dem till den stora delen. Båda stod vid avspärrningen idag och tittade så "olyckligt" bort mot skogen så de fick som de ville. Men det är nog lika bra det så att de inte trampar upp underlaget i lilla delen nu när det verkar bli plusgrader igen.

Ovido - Quiz & Flashcards