RochOs

Alla inlägg under januari 2012

Av rochos - 10 januari 2012 18:31

Är vansinnigt trött idag så någon ridning orkar jag bara inte med idag. Ska snart pallra mig ner till stallet och ta in pojkarna. För i natt ska de faktiskt få sova inne. Det var nu ett tag sen de gjorde det men så har ju vädret äntligen varit bra ett tag även om det har varit kallt men kyla gör ju absolut ingenting. Det är då vind kombinerat med ruskväder som inte är så kul för hästarna. Men i natt ska det komma lite regn, inga mängder men det kan nog vara lite skönt att få komma in och vila lite..


Det blev ingen ridning igår heller för jag åkte bort på kvällen in till stan med en granne. Har genom henne fått lov till ytterligare marker där jag får rida, så nu har jag fler ställen där jag kan träna i lite mer tempo, underbart!

Av rochos - 9 januari 2012 13:29

Den lille mannen är nog ett litet kapitel för sig själv. Vete tusan vad han har pysslat med i natt.

I morse när jag skulle ge dem hösilage så såg jag att täcket var repig på hela ena sidan och den fanns även en reva. Tänker först att han har varit och gått bland träna och det kanske har varit lite trångt... 

När jag går ut i hagen så ser jag att”hörnstolpen” ligger på marken. Den stolpe som jag har använt till avspärrningen så de inte kommer upp till stora delen av hagen. Tror då att han har fastnat i den på något sätt. Men på lunchen så tog jag Oskar och Zorro på en promenad och gick genom hagen och då ser jag ”släpspår”  på ca 4-5 meter på marken. Hade det inte kommit 1 cm snö så hade jag aldrig sett det och sen ser jag att en stolpe till är nere mot vallen till. Vad han har gjort kommer jag aldrig få reda på men han måste ha sprungit in ”hörnstolpen först, blivit rädd och sen bara mejat ner den andra och fastnat/krockat på något sätt och sen kanat iväg på marken. Tur att han hade täcke på sig för annars så hade han haft en massa skrapsår på kroppen. Nu har ju täcket tagit smällen. Det enda jag hittade var att täcket har skavt lite vid halsen men annars helt oskadd. Inga spår efter att ha fastnat i tråden..  tur är väl det. Nu får det banne mig var nog med skador för en lååååång tid framåt.


Oskar den lilla olycksfågeln....

 

Av rochos - 8 januari 2012 18:15

Ja i morgon är det slut på semestern, hade inte gjort om den hade varit längre om jag säger så.

I morgon bitti ska bilen in på verkstad, nu ska skadorna från rådjurskrocken lagas. En hel vecka blir den kvar där så vi kommer att få slåss om Stinas bil nästa vecka. Men den behöver även Marcus när han ska ta sig till jobbet och vi har för olika arbetstider för att kunna samåka, dvs OM han har något jobb. Han är bara timanställd och rycker in när det behövs. Iof sig har han jobbat en hel del vilket är bra.

Av rochos - 8 januari 2012 14:36

Blev på vallen idag och det blev ett lite kortare än vad det brukar vara.

Idag blev det igångsättningar från halt - skritt, skritt - trav och sen skritt - galopp. Lite lösgörande övningar blev det också.

Det funkade bra att rida utan en sko, det var ett par gånger som han trampade på något som gjorde lite ont men annars så var det inga problem. Får se när hovisen kan komma ut och tror att det är lika bra att ändra skoningstiden på en gång för den är om 1½  vecka, känns lite onödigt att komma slå på en tappsko först och sen komma ut igen veckan där efter.

Av rochos - 7 januari 2012 15:21

Jäkla häst.. ja självklart är det hans fel att han drar av sig skon, har inte tid med sånt. Vill ju rida nu, känns som att vi är på G nu.

Skon tappade han någonstans i skogarna för det blev offroad ridning idag. Började i våran skog och sen in i Wallanderskogen och ut på hyggena där han fick lyfta på fötterna. Det är väl där någonstans den ligger, tappskon alltså.

Men jag märkte inget förräns vi kom hem så jag har både travat och galoppat lite utan en sko...

Får se om jag testar och rider lite på vallen nedanför stallet i morgon, borde ju vara tillräckligt bra underlag för att det inte ska göra ont och han brukar inte vara känslig. Gick ju bra idag...


Det var i alla fall en underbar dag, soligt och kallt. Var lite rädd att jag skulle börja frysa om fötterna i de nya ridstövlarna men det gick bra. Började ana lite mot slutet att tårna började protestera mot kylan.

Ikväll kommer "Järvsöborna" hem efter ett par dagars skidåkning.


 

Av rochos - 7 januari 2012 10:37

Är så glad över min egenhändigt gjorda värmebalja, den funkar super nu när det blev minusgrader. Inte en minsta tillstymmelse till isbildning. Igår hade jag Oskar inspärrad vid lösdriften för att han skulle ha lite lugn och ro, inte för att det är någon form av rejsande i hagen men han har ju en sådan respekt för farbror Rulle så han kan göra lite hopp och skutt för att komma undan den elaka farbror'n. Rulle fick hålla sig på andra sidan av avspärrningen och fick en hink med vatten och den frös till igår. Hade eg. tänkt att låta dem gå så över natten också men  när jag såg Rulles "ishink" så ändrade jag mig och lät de gå tillsammans.


Snart dax att dra på sig ridkläderna igen. Vet bara inte vad jag ska hitta på idag, funderar på offroad ridning i skogen så Rulle får lyfta på bena eller om jag ska ta skrotrundan.


 

Av rochos - 6 januari 2012 16:15

Uteritt i det härliga vädret, äntligen lite sol och minusgrader. Red en sväng i skogen och sen blev det lite travintervaller och avslutade med ett par korta galoppintervaller. Rulle kändes pigg och ville springa mer men jag vill ta det lite lugnare än vad han vill. Har inte lust med fler skador och Rulle får infinna sig i en långsam upptrappning.


Masserade Oskar lite men hade velat göra mer än vad det blev. Fick sluta pga att vi började ge varandra elstötar, mindre trevligt tycke både jag och Oskar.

Av rochos - 6 januari 2012 11:04

Får se om jag nu kommer ihåg allt om Oskars klinikbesök

Lastningen till kliniken gick jättebra, han backade ut ett par gånger men sen gick han på och vi kunde stänga (snabbt) bommen bakom honom. Resan gick bra och likaså urlastningen.

På kliniken skötte han sig exemplariskt, inga problem med sprutor överhuvudtaget när veterinären stack honom till och från med bedövningarna. Likaså när vi skulle ta röntgen på hans knän så stod han stilla som ett ljus.

Plåtarna visade att han har pålagringar i båda framknäna, nu kan jag för lite om det här men enligt veterinären så ”måste” han svara på max 2 behandlingar (den igår och sen en till) och gör han inte det så kommer han förmodligen bara bli ren sällskapshäst resten av sitt liv.

Han blev även behandlad i gaffelbandsfästena, nu kunde inte veterinären avgöra om vilket som är hönan och ägget, dvs vilken skada har uppstått först. Om pålagringarna har kommit pga inflammationerna i gaffelbandsfästena eller om det är tvärtom.


Lastningen hem gick då dessvärre inte alls bra. Jessica och jag fick in honom i transporten två gånger men inte tillräckligt så att vi kunde stänga bommen och efter det så ville han inte mera.

Vi fick hjälp av två travmänniskor som skulle hem med sina 2 hästar. Med deras hjälp provade vi att lasta Oskar med en filt över huvudet vilket enligt dem funkade på alla hästar...  Men inte på Oskar... Första gången gick det bra, han var nästan inne. Men sen var det som om han förstod att han stod inne i transporten och då backade han ut snabbt. Sen funkade inte den metoden heller.. smart häst!

Sen kom han som har kliniken och annan kille som var där med sitt kallblod för att hjälpa till. De testade med att ”lyfta” in honom, De testade med halsgrimma, vilket enligt dem var den bästa metoden på backande hästar.. men inte på Oskar. De testade t o m att ”lyfta” in honom med halsgrimma och lina.. gick inte.

Till slut så backades släpet till klinikens portar (detta för att han inte skulle kunna smita ut på sidorna av transporten). Funkade inte heller så veterinären sederade honom till slut och han ”vinschades” in i transporten, med motstånd så klart.

Tror att de har nog aldrig varit med om en så motsträvig häst i lastningen och även de sa att han var inte ett dugg rädd. Han hade bara bestämt sig för att han ska inte åka transport.

De som var där på kliniken med sina hästar har i alla fall något att berätta om där hemma i sina stall vad de var med om.


   Transporten backad "in i" kliniken och Oskar får sedering


Ovido - Quiz & Flashcards