RochOs

Alla inlägg under september 2011

Av rochos - 20 september 2011 20:36

Idag blev det ett ridpass på banan med Oskar och shit vad duktig han var!

För att få honom att inte ha huvudet bland stjärnorna så hade jag gramantygeln men använde den ingenting, den bara fanns där och idag verkade det funka.

Skrittade mycket i början av passet för han jobbade så duktig och jag ville inte "förstöra" med att trava. Det blev en hel del serpentiner där jag krävde att han skulle forma sig i bågarna, öka och minska skritten. När jag väl började trava så gick det över förväntan bra och då blev det övergångar mellan skritt och trav. Avslutade passet med att göra lite öppnor och slutor, bara ett par steg efter varje hörna.

Efter passet så fick han sin kraft som vanligt i transporten och den här gången så störde jag honom med att sparka lite på sidoväggen så den lät och rörde sig. Första gången for han ut men kom in självmant in själv innan jag ens hann börja locka in honom. Sen stannade han kvar tills han var klar.


Rulle fick stå idag, pyssel blev det så klart och båda fick stanna kvar och sova inne. Ska visst bli lite busväder i natt så då kan det var skönt att sova lite avslappnat inne.

Av rochos - 19 september 2011 21:43

Tyvärr så var Carro sjuk så jag red först Rulle hans skrittur och idag travade jag nästan hela grusvägen när vi red hemåt och det kändes väldigt bra.


Oskar longerade jag, hade först tänkt att rida men Rulle har varit grinig på Oskar så han hade lång reva på ryggen efter Rulles tänder. Inte djupt och det var eg. bara päls som var borta men jag tänkte som så att det är bättre att den får läkas lite till innan han får en sadel på sig.

Värmde först upp honom i alla gångarterna. När vi kom till galoppen så blev det mer som övergångar mellan trav och galopp och det gick kanoners i båda varven.

Spände in honom sen och han fick jobba i trav. Till en början stretade han emot med huvudet men slappnade av efter tag och började söka sig nedåt.

Av rochos - 17 september 2011 13:32

Vilket underbart höstväder det är idag när jag som fyller år, typ 21 år   


Igår kväll kom Eklunds över på fika och jag fick en lampa att ha när jag rider i mörket. I vintras "bråkade" jag och Steffe om hans lampa... Men nu har jag en egen och vi slipper ha diskussioner vem som ska ha Steffes   

Här finns lamporna och jag rekommenderar dem verkligen


Red Oskar på stubben idag och passet började med att han hade huvudet högt ovanför molnen.. typ. Men skam den som ger sig.. började med att rida mycket övergångar mellan skritt och trav. Hade velat galopperat men min galoppfobi kom över mig. Skumt.. kan galoppa honom på grusvägar men inte på stubben... än. ..

Men hur som haver mycket övergångar och efter ett tag jobbade jag honom på en volt runt en telefonstolpe (bra riktmärke till att få en rund volt..) och då började jag få honom att börja jobba ordentligt. Vänster varv gick lysande bra men lite sämre i höger men det kommer...

Han orkade hålla igång i ca 30 min sen kom tröttheten och snubblande så då avslutade jag med att jobba honom i skritt ett tag till.


Rulle och jag tog vår sedvanliga 30 min. skrittur barbacka. Avslutade med en kort sträcka trav och det kändes bra.. tror jag.


Ikväll ska vi på halv 8 hos mig middag. Vi är 4 par som ska turas och ikväll är det premiär.

Av rochos - 16 september 2011 18:40

Det har jag suttit och knåpat ihop i excel så nu ska mina prinsar få noga uträknad foderstat över vinter.. ja eller så noga det nu går med hösilagebalar från olika åkrar. SLU's foderstatsprogram finns ju inte längre och den var den bättre av dem som var gratis. Men nu kan jag bara peta in olika värden och vips så får jag veta om det blir bra eller dåligt.


Idag var Jessica ute och "rejsade" med Oskar ute på stubben och det hade gått bra.

Tänkte att i morgon så ska han och jag iväg på en längre ridtur och lastträna så klart. Idag blev det inget då bilen inte var hemma när jag gav kraften.

Av rochos - 15 september 2011 20:54

Idag fick jag till med Rulles sedvanliga skrittur vilket blev barbacka. Han tuffade på ganska så bra idag. På hemvägen provad jag några steg i trav och det kändes bra. Nu var det alldeles för kort bit för att känna om det är något som felade eller inte.

Tyvärr har veterinären åkt bort i 2 veckor och jag fick aldrig något svar på hur jag skulle rida Rulle tills hon kom tillbaka. Jag får nog gå lite på känsla tror jag.


Oskar red jag en kortis på banan och det gick så där. Han kändes mjuk och  fin i skritten men katastrof i traven, så jag jobbade honom mest skritt. Mycket volter och serpentiner, öka och minska skritten.

När jag skulle ge honom sin mat så fick han ta den i transporten igen och han klev på utan att tveka igen. När maten nästan var slut så backade jag ut honom och han fick äta det lilla som var kvar ute och sen provade jag igen att ta in honom och han följde med igen! Tog in honom för att slänga på ett regntäcke och sen för att "slänga" ut honom i hagen igen. När vi gick ut så chansade jag med att testa lasta honom igen och han följde med in igen, man spricker ju av stolthet!   

Ska bli intressant den dagen när man ska försöka stänga bommen....

Av rochos - 14 september 2011 21:08

Blev ingen skrittrunda med Rulle idag heller. När jag tänkte ge mig iväg så såg jag ett kolsvart stort moln som ev. siktade på att släppa en skur över oss. Kände inte för att bli blöt alls så Rulle åkte in boxen och jag hämtade bilen istället och  tog fram transporten. Hämtade Oskars krubba med mat, hämtade Oskar och direkt från hagen så tog jag in honom in släpet med krubban som muta. Hade förberett mig på att det skulle ta lång tid att få in honom..

Och vet ni vad, han följde med hela vägen in väldigt försiktigt men utan att tveka!

Nu var han säkert hungrig och ville ha mat..  Han stod inne hela tiden och åt utan att backa en endaste gång. När han var klar så stod ändå kvar. Jag fick börja backa ut honom   


    

Av rochos - 13 september 2011 19:58

Nu blåser det rejält ute, det är efterdyningarna från orkanen Katia som har drabbat oss.

Det är inte speciellt kallt ute men faktiskt så får Oskar och Rulle lyxa till det med att sova inomhus i natt. Då behöver de inte vara på spänn hela tiden pga blåsten.


Jessica har varit ut och ridit Oskar och det hade väl gått hyfsat   

Rulle fick stå idag, är trött och känner mig hängig. Får se vem som vinner kampen jag eller bacillerna.

Av rochos - 12 september 2011 22:06

Oj nu har man blivit spelberoende    Har blivit beroende av det här spelet på sjukt kort tid och det är Jessica som har dragit ner mig i spelfördärvet.. Wordfeud, say no more, men sjukt roligt är det. Satt på kontoret och hade knappt tid att jobba.. nej så illa var det inte men nästan.. haha..


Idag kom Carro för att rida och vi började med den vanliga skrittrundan på 30 min.

Ställde in Rulle in boxen och den killen måste ha tappat några celler ....  För det kom inte ett pip från honom när jag gick ut ur stallet och lämnade honom ensam. Hade det varit några månader tidigare så hade han levt rövare i boxen!  Bara njuta av den här tiden medans han kan stå själv   


Hade plockat fram 4 bommar och lagt dem i set om 2 och 2, dvs 2 bommar med lagom avstånd från varandra och sen ca 5-6 m och sen nästa bomserie på 2 men något kortare avstånd. Tanken var att Carro skulle försöka korta ner traven men bibehålla energin när hon red över dem det gick väldigt bra. När hon kom in på kortsidan skulle hon rida en stor volt och sen ut på spåret igen. Mot slutet fick hon galoppera en långsidan men då började Oskar bli trött så jag tog bort bommarna så då slapp han tänka på dem. Båda var jätteduktiga och Oskar var trött och svettig efter passet.

Ovido - Quiz & Flashcards