RochOs

Alla inlägg under september 2011

Av rochos - 11 september 2011 22:24

Ingen skrittrunda med Rulle idag. Istället gjorde jag en hederlig söndagsstek, slottstek (och gud så gott det blev) och putsade fönster medans den puttrade på spisen.

Efter maten gick jag ner till stallet för att göra i ordning hästarnas mat och medans betforen skulle svälla så fick de små liven gå in i lunchhagen och äta lite gräs.

Och jag fick för mig att skotta "lite" grus på ridbanan. 4 kantspåret har liksom blivit som ett "dike" runt om och det skulle jag nu åtgärda fick jag för mig. Orkade 2 kortsidor och en långsida och sen sa ryggen stopp. Marcus fick rycka in och fixa sista långsidan.

Nu sitter jag här med en värkade ryggslut trots 2 voltaren.. varför ska man vara så jäkla envis? Men sån är jag.. har jag bestämt mig för något så ska det också slutföras   


Tur som var så hade jag kollat vädret och enligt den skulle det regna så Oskar och Rulle fick täcken på sig.. och som det regnade, värsta skyfallet för en stund sen.

Av rochos - 11 september 2011 13:45

Tömkörde Oskar i dryga timmen, mycket öppnor blev det. Han har en förmåga att peta upp rumpan i staketet och jag försökte få honom att gå kvar med bakdelen på spåret och flytta in framdelen. I höger varv gick det så där och i vänster bättre.

Det blev även lite skänkelvikningar och där försökte jag få honom att gå i korrekt skänkelvikning, med andra ord att framdelen leder och bakdelen kommer efter. Höger varv vill han gärna göra tvärtom. Det är bättre i vänster varv.. som ni märker så går nästan allt bättre i vänster varv. Det har säkert med hans låsningar att göra som han har haft (och har kvar lite) på höger sida.

Försökte även att jobba lite på medellinjen med blandad resultat, en gång blev han sur och bara backade eller gick åt sidan hela tiden när jag bad honom gå framåt. Han vill ha staket som stöd och det märks när man går på medellinjen, han dras hela tiden mot staket. Skitsvårt att få honom att gå rakt över, det är lättare man sitter på och kan jobba med skänklarna.


Steffe håller på att byta fönster i stora delen. Det är svartmålade fönster och när jag såg dem i fredags så tänkte jag att det blir väl aldrig snyggt. Men faktiskt så blir det riktigt bra!

   

Av rochos - 10 september 2011 13:56

Vilket underbart höstväder lördagen erbjuder på!

Det var lite småkyligt när jag red iväg med Oskar i morse men på vägen hem hann det bli så mycket varmare.

Red med tömkörnings-/longeringstränset, ville testa och rida hur han skulle vara att rida med 3 delade bettet. Förra året var han så fipplig med den när man red men nu var han lugnare i mun men.......

Efter husen så tog jag en galopp bort mot skogen och Oskar blev så glad och pigg att få springa lite så bromsträckan blev lite längre än vad jag ville. Om det nu berodde på att han ignorerade bettet eller om han var så himlans glad åt att få galoppa vet jag inte.. man får testa sig fram nu   

Sen klättrade vi och klättrade.. Till en början duktigt med var han satte fötterna men ju tröttare han blev desto slarvigare blev han med var fötterna hamnade.


 


Rulle och jag tog vår 30 minuters skrittrunda, barbacka denna gång. Även han kändes pigg och glad och jag tycker att han känns jättebra i skritten. Nu är det bara en vecka kvar att skritta sen är det dax för återbesök


 

Av rochos - 9 september 2011 18:59

 Har haft stora problem med internet idag. Modemet gick ju hädan igår och jag min dumma nöt, trodde verkligen på att routern klarade sig eftersom jag fick kontakt med den. Men något gick sönder i den i alla fall för med nytt modem så gick det i alla fall inte komma ut på internet. Routern och modemet hade ingen kontakt alls och lampam för internet lyste heller inte på routern… Så även ny router fick införskaffas. Helt otroligt, våra moden och routrar har en livslängd på max 1 år sen går det sönder på ett eller annat sätt. Den här routern och modemet fick en livslängd på 10 månader..


 
Men men här kommer lite uppdatering om dagens aktivitet med Oskar. Rulle lät jag stå idag, blir lite varannan dags ridning på honom just nu men det är sååå tråkigt att skritta fram och tillbaka på en asfaltsväg i 30 min.

Oskars aktivitet bestod i att bekanta sig med Ankis rockard på ridbanan och den var självklart LÄSKIG. När Jessica gick lite omkring med den så sprang Oskar "för sitt liv" runt på banan. Travstegen var supersnygga, höga och fina benlyft men tyvärr så var jag en urusel fotograf idag och fick inte ett endaste bra bild på på honom med de fina benlyften.

Rockarden parkerades sen i mitten av banan och nyfiken som han ändå är så kom han faktiskt fram till den till slut och belönades självklart med godsaker. Sen spändes han in i lina och fick gå på en volt där Jessica hade fullt upp med att hinna med att gå bakom honom med rockarden. Efter en liten stund spändes han för tömmar och jag "körde" med Jessica bakom mig med rockarden. Då blev det läskigt igen men han var så duktig och lyssnade på mig. Vi "körde" runt på banan i båda varven och han slappnade av ganska så snabbt men höll stenkoll på rockarden med ett öra bakåt hela tiden.
Har stora tvivel på att han någonsin kommer att kunna köras men övningen var ändå superbra för hans bakskygghet.


      

Av rochos - 8 september 2011 21:59

Jäklars vilken åskknall vi hade alldeles nyss. Åskan slog precis utanför huset i exakt samma ögonblick som jag stoppade in en elkontakten för elpumpen. Jävlar så rädd jag blev. Såg bara ett vitt sken och sen dånade det till. Det löjliga är det var bara en blixt och ett dån sen inget mer! Vad är det för åskväder???


Både router och modem gick hädan men som tur är så klarade båda tv apparaterna sig vilket kanske är lite osis. Ungarna hade nog sett till att tv'n på övervåningen hade gått hädan för det är en hederlig gammal tjocktv.


Idag kom i alla fall Carro min nya medryttare. Hon fick rida Oskar och vi började med att rida ut min och Rulles vanliga 30 minuters skrittrunda. Sen fick hon fortsätta på banan dryga halvtimman till. Hon fick trava mycket på en stor 8 och göra halt vid "korsningen". Sen ut på 4 kantspåret och göra halt vid A och C. Passet avslutade med galopp i båda varven. Carro lyckade hålla Oskar i vänster galopp nästan 2 hela varv och i höger lite över ett varv. Båda var jätteduktiga och Oskar blev lite "slut".

Av rochos - 8 september 2011 11:00

Kände mig lite lat igår och orkade inte blogga något men här kommer liten uppdatering om gårdagens aktiviteter som inte var så jättemycket.

Vi hade bröllopsdag igår, varit gifta i 8 år! Snacka om att tiden går fort...


Den vanliga skrittrundan med Rulle som kändes lite seg, tur att jag tänkte på att ta med spöet för den fick han känna på ett par gånger.


Oskar longerade jag med inspänningar, hade eg. tänkt att rida men orken försvann..

Även han kändes seg, ville gärna stanna hela tiden och efter ett tag så noterade jag att det var på ungefär samma ställe han ville lägga av.. sträx efter grinden.

Alla gångarter och galoppen funkade bra i båda varven, även i den sämre varvet.

Han fick på sig skydd fram och det ser ut att behövas för de var mer repiga än innan. Ska även ordna bakskydd också för jag tror inte att det är så dumt.


Av rochos - 6 september 2011 18:17

Idag hinns det inte med någon ridning. Systersonen André fyller år så honom ska vi fira istället. Men R och O har fått lite mat och hösilage och sen fått gå ut i hagen igen.


Har ev. fått en ung medis som kommer på torsdag och rider sin första gång. Hon är lika gammal som Micke och de 2 är orienteringskompisar. Hon har visst tjatat sönder sina föräldrar att ringa mig och fråga om hon får bli min medryttare.

Hon kommer bara att få rida under mitt vakande öga och sen ska jag försöka rida ut så mycket som möjligt när Rulle är fit for fight igen   

Av rochos - 5 september 2011 22:04

Tror att R (och O) börjar hämta sig från chocken att från att ha varit en 6 hästars flock blivit minimerad till en 2 hästars flock.

Fick locka bort dem från grinden i morse upp till ängen med massa morötter och godis där jag sen mutade dem med det genom att kasta ut det i gräset. Sen fick jag smyga mig där ifrån för annars hade Rulle följt efter mig som ett frimärke tillbaka.

Hörde sen av Marcus att när han gick en prommis med Zorro vid 12 tiden så var de 2 faktiskt uppe på ängen och åt. Likaså när jag skulle hämta Rulle för sin dagliga skrittpromenad så var det där jag hittade dem, skönt!

Eftersom det blåste en hel del så kände jag att det inte var läge att rida barbacka och tur var väl att jag beslutade att rida med sadel för han var pigg och "tittig" och blev "rädd" för en massa saker... men hans skritt kändes framåt och han traskade med ordentliga kliv så jag hoppas att det här ska bli bra.

Efter ridturen fick båda lite hösilage, tänkte börja ge lite nu eftersom rätt som det är så kanske de behöver sova inne


Jessica var ut till Oskar och det låter som att det hade gått bra   


  

 Teamwork?

Ovido - Quiz & Flashcards